Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Maska (1994) 

Zbožňoval jsem tento film jako malej, bohužel po letech už tahle ztřeštěná komedie nemá ty správný grády. Jim Carrey je sice i nadále skvělý a Cameron Diaz funguje jako skvěla femme fatale, ale digitální efekty Masyk (ačkoliv na svojí dobu skvělé), bohužel ubírají na možnosti ukázat herecké dovednosti Jima. Děj je jinak pochopitelně zhovadilost a o moc v něm nejde, dialogy mě po těch letech vlastně taky nenadchli, narozdíl třeba od Posledního skauta.

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Podobné jako dvojka ale už výrazně slabší bohužel. Na druhou stranu si vážně cením, jak si dokáže film dělat srandu sám ze sebe v situacích, kdy padesátník Dwayne mudruje s třicátnicí Karen na skále o dementních radách do života teenagerů :D Jako pokračování se to ještě dá, ale bohužel už je to takové opakování a kdo viděl díl předtím, tak tohle si už dost vystřílelo munici. Takže jak praví konec filmu, hlavně už to neopakovat potřetí.

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Bože! Ze začátku se to táhne, kolem poloviny začne seriál nabírat na obrátkách. Jednoznačným plsuem je schopnost budovat napětí bez tupého goru nebo lekaček bez pointy (tady všechny ty scary scény skutečně mají poměrně dobře vybudovaný základ). Ale a teď se pokusím bez spoilerů - tvůrce měl jít s tím koncem opravdu do hajzlu. Je tam sice ukrytá poměrně slušná pointa, ale celkové poskládání závěru a chování postav sráží tenhle seriál o dvě třídy dolu. Konec.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

No asi jsem jednodušší divák ale já byl spokojen. Typicky americká komedie (tj. nebere se vážně a stojí hlavně na přiblblých situačních vtipech) s kvalitně hrajícími důchodci v čele. Proč ne.

plakát

Gentlemani (2019) 

Tohle je asi můh nejoblíběnější styl dramtických filmů. Sem tam nějaký vtípek, výborné herecké výkony, skvěle napsaný scénář a charaktery, které se s tím moc nemažou. Pulp Fiction úroveň. 100%

plakát

Manželská historie (2019) 

Herecky pěkné, Adam Driver prokázal, že umí hrát, nicméně celé je to takové o ničem. Nevím který blbec napsal, že se jedná o komedii, vtipného na tom totiž není nic. Pokud člověk není slepý, tak má tenhle film ve velkém kolem sebe v realitě, takže mi trochu dost uniká jeho pointa.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Je tam ten nostalogickej vibe, ale hlavně! je to vtipný. Táhne to samozřejmě ježek a Carrey, což je ale jedno. Humor je postavený někde na rozmezí Angry Birds ve filmu a Teda. Obrovsky jsem se u toho bavil, krátká stopáž je taky ku prospěchu a za mě jedna z nejhezčích rodinných komedií posledních let. A hudba je taky top.

plakát

Dark Waters (2019) 

Mark Ruffalo ve skvělé roli, která k němu skvěle sedí, celé právnické drama je o to lepší, že je postavené na reálných základech. Pro milovníky právnických dramat je to povinnost, nicméně jinak snímek trpí klasickým syndromem tohoto žánru, dlouhé budování důkazů a podkladů k případu je v podstatě pointou celého filmu, navíc v tomto případě na základě slušného množství chemie, a tak se celá zápletka dost vleče. Kéž by ale každý film měl takový smysl.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Svébytný černý styl humoru je fajn, stejně tak vizuálně se jedná o poměrně originální rukopis, nicméně to je asi vše, co je na tomto kultu zajímavého, alespoň pro mě. Jinak bohužel v podstatě film o ničem a s velmi podprůměrným dějem. Moc nerozumím tomu, proč zrovna na základě tohoto vznikl tak velký fenomén.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Pointa mi přišla super, krásně navazuje na Shining. Stejně tak sledovat McGregora v této roli na plátně je svátek, je skutečně pan herec. Na druhou stranu mi ne úplně seděla dětská role a z Rose a spol bohužel nešel strach tak jak bych si představoval. Ve výsledku se jedná o skvělý mysteriozní thriller, kde jsou místy opravdu hezky budované hororové scény, s dobrým scénářem i hlavní hereckou rolí, která snad Kingovým fanouškům nemůže udělat vrásky.