Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Braff si zřejmě myslel, že když má k dispozici tak ostřílenou sestavu, nemusí se ani moc snažit a bude stačit herce občas jen mírně nasměrovat. Copak o to, Freeman, Caine a Arkin se evidentně bavili, ale pro mě to bylo místy utrpení. Vtipu, či nedej Bože gagů, jsem se prakticky nedočkal. Ten odlehčený styl sice mohl být fajn, ale občas to chtělo přitvrdit muziku, což platí zejména pro loupež, která měla být vrcholem, ale byla naprosto jalová. Stejně jako příprava, následné vyšetřování či odhalení toho, jak to bylo celé geniální. Těch 40% je spíš z úcty k přítomným veteránům. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový malý velký film. Vůbec nejde o heist komedii a nějaké vykradení banky, ale určitou kritiku amerického sociálního a zdravotního systému a snahu tří důchodců dožít své životy se ctí a v určitém stylu, ne jako žebráci na dlažbě. Líbí se mi charaktery postav, jejich repliky a mezi ústřední trojicí to skutečně herecky jiskří. Film je vtipný, optimistický, dělá si srandu z bankéřů a policajtů, ale také oslavuje rodinný život, přátelství, lásku, porozumění, prostě všechno to, co dělá lidský život tak nějak snesitelným. A to vše prosím bez uplakaného sentimentu, snahy o kapesníčky divaček a sladkobolných klišé a řečiček. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná komedie, která těží hlavně z kratší stopáže. Nemáte díky ní čas na to, abyste se mohli jakkoliv nudit. Sociální linka je navíc aktuální a uvěřitelná - s hlavními hrdiny tedy plně soucítíte, což udržuje napětí na vysoké úrovni. Navíc to všechno opravdu funguje a do samého konce nevíte, jak to celé dopadne. A to já dokážu ocenit... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na komedii to funguje dost dobře. Je to příjemné, pobaví to, dobře se mi na to dívalo, na svůj žánr to bylo dobře zahrané a slušně zahrané, ústřední postavy jsou sympatické a dokonce se to naštěstí vyhnulo i citovému vydírání, fekálnímu humoru a jiným klišé, které americké komedie většinou mají - dokonce tu byl slušně zparodovaný i ten "trend" nechat v komedii aspoň jednu postavu umřít. Pár výhrad bych sice měl, ale jinak jsem spokojený skutečně hodně. Dostal jsem víc, než v co jsem čekal a toho si nesmírně vážím. Navíc na tuhle komedii skutečně jen tak nezapomenu a rád a s chutí si ji někdy pustím znova. Silné 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

E.T. scéna ma zabila. Hodinu a pol dlhý film má rýchly spád a divák sa u neho nenudí. Vtipy sú chytré a pobavia každého. Čo je na celom príbehu najvýraznejšie a drží ho pohromade, sú traja hrdinovia a najmä ich predstavitelia. Bez Caina, Freemana a Arkina by to jednoducho ani zďaleka nebolo ono. Z ich výkonu je takmer jasné, že ich vzťah je taký aký je na plátne, je aj v skutočnom živote. Lúpeži vo veľkom štýle nechýba ani ľudská stránka príbehu, vďaka ktorej dostáva snímka na trochu väčšej váhe. Celkovo je to pohodová, tak trochu akčná komédia, ktorá nesklame ani neurazí a určite stojí za pozretie. Komédia, akú by dnes už v kinách bohužiaľ asi málokto čakal. Skvelá ústredná trojica aj ostatné postavy, vtip za vtipom a pritom zároveň ľudský a citlivý príbeh, rozumná stopáž a výborný soundtrack, vďaka ktorému to všetko má spád od začiatku až do konca. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Jedno z možných únikových áut, o ktorých partia uvažovala, bolo aj Scooby-Doo's Mystery Machine. (Astonko)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama