Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Jsem si pustil uvodni dily takhle po letech, kdyz mi je o cca 20 vic a musim se uprimne zasmat tem premoudrelejm kecum mistniho osazenstva z roku 2003. Zatimco tohle je naprosto legitimne slusne natoceny serial pro deti s celkem chvalyhodnou myslenkou a slusnym potencialem, tak vykvet mavajici odpady cumel na Stargate nebo v horsim pripade Inuyashu a pdobny hnoje. Ve finale vzhledem k cilovce neni Pokemon o nic horsi nez treba stary dily Star Treku.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Celkem slušná hudba a akce, ale jinak debilita. Dokonce si ani nejsem jistej tím, že to Verhoeven nemyslel vážně. Nicméně je to celkem dost kultovní film a na tehdejší dobu má velmi slušné triky a Dina Meyer me bavi vzdycky kdyz toto vidim.

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Tenhle film ma poměrně dost velký problém, že kromě samotného Pikachu to stojí celkem za nic. Herecky to dobré není ani trochu, scénářem je to rovněž slabší a zbytek, včetně těch digitálních pokémonů taky žádná sláva není. Ale už jsem viděl mnohem horší filmy, tohle je spíš pohádka pro děti a beru ji na milost.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Výprava dostala zaslouženě epický konec, viděno opět v prodloužené verzi. Asi paradoxně nejlepší bojová scéna je hned v úvodu, kdy v Dol Gulduru je na plátně Saruman, Elrond a Devítka zároveň. Kromě toho jsou ale všechny ostatní části filmu zvládnuté velmi dobře. Bitva je v podstatě autorská adaptace, protože v knize je asi na dva odstavce,a myslím že se podařilo ji udělat dostatečně zajímavou na svoji stopáž, aniž by kopírovala jednu ze dvou hlavních bitev v LotR. Herecky je to zvládnuté opět dobře, především ze strany Thorina, jedinou výhradu mám k Alfridovi, nicméně zadostiučiněním je prodloužená scéna, kde je jeho spektakulární smrt. Mimochodem v prodloužených scénách je jízda na bitevním voze, která je rovněž extrémně zábavně pojatá a opět se valná většina humorných scén váže na usekávání hlav. Konec je narozdíl od Pána Prstenů mnohem rychlejší, což byla vždy moje jediná výtka k trilogii a svižnější zakončení filmu je mnohem příjemnější. Skvělá trilogie filmů, která z banálnější knižní předlohy dokázala vykřesat velmi důstojný sequel k pro mě nejlepšímu filmovému a knižnímu dílu všech dob.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Tohle a Komando s Armiem jsou podle me vazne prototypy spravnyho akcniho filmu z 90. let. Extremne vtipny hlasky a celkem fajn akcni hlasky, velmi ocenuju stripacovou scenu, ta totiz v zadnym serioznim akcnaku nemuze chybet. Skvelej film.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Třetí díl mi přišel jako celkem svěží vítr do zatuchlého Star Trek univerza, takže je dost škoda, že je zřejmě také posledním výkřikem do tmy. Přitom evidentně prospěla změna režiséra, chemie mezi postavami funguje jako v předchozích dílech, nicméně tentokrát je zábavné jak prostředí tak nepřátelé. Navíc i digitálně se konečně používají triky na nějaké ty efektivní a hlavně ne úplně očekávatelné scény. Tak třeba se ještě nějakého dílu dočkáme.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tohle je naprosto typická Abramsovina. Dějově je to nehorázná hovadina, kde jsou logické díry od začátku do konce, navíc se všechno zase odehráva v sérii náhod. Nicméně co Abrams celkem umí je držet slušné akční tempo a zabalit to celé do hezkého barevného vizuálu. U Star Treku tomu navíc pomáhá i slušné herecké obsazení s naprosto skvělým Cumberbatchem. Takže jako popkornovka dobré, ale moc to ani nenadchne.

plakát

Vlastníci (2019) 

Divadelní hru neznám, zato dělám předsedu SVJ. A sice díky novostavbě tam nemáme usádlené staré komunisty, ale jinak je to portfolio dokonalé. Herecky naprosto skvělý film, se svižnou stopáží, vkusným uměleckým podáním a hlavně dobře postavenou gradací, kdy ke konci filmu se dá atmosféra krájet nožem. Na velmi komorní snímek, který se v podstatě odehrává celý v jedné místnosti se jedná o parádní filmařinu a po hodně dlouhé době český film, který se mi líbil.

plakát

Wu-Tang: Americká sága (2019) (seriál) 

Zvláštní směs pozadí hip hopové legendy a klišoidních urban story. Díly, které se týkají hudby jsou absolutně super, vata kterou je to proložené už tolik ne. Vzhledem k tomu, kdy ta serie končí je pro mě otázkou, jestli to mělo nebo má zamýšlenou druhou řadu, protože ta by mě opravdu zajímala. Jinak je to poměrně slušné, místy mi to připomínalo The Wire. A musím uznat, že ODB je zahranej opravdu skvěle.