Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (393)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tim přijíždí do města, kde vedle sebe žijí lidé a Pokémoni. A chce zjistit, co se stalo s jeho otcem. A k ruce dostane nečekaného parťáka, Pikachua, který dovede mluvit. Sice mu rozumí jen Tim, ale i to se hodí… Pokémon: Detektiv Pikachu je velkolepá rodinná zábava, plná Pokémonů, kteří ovšem svou roztomilostí nezvládají zakrýt fakt, že film má dost okoukaný příběh a ne moc zajímavé lidské hrdiny. Fandové Pokémonů budou spokojení, protože po plátně se jich prohání fakt hodně. Ty ostatní ale čeká jen přinejlepším průměrná zábava s fajnově ukecaným Ryanem Reynoldsem. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Film vychází hlavně ze stejnojmenné videohry, kterou jsem před zhlédnutím toho to snímku nikdy nehrál. Dokážu tedy pochopit fakt, že původní koncept zápasů mezi Pokémony tu je odsunutý na vedlejší kolej a až na výjimky tu hraje prim spíše detektivní příběh. Ten není tolik komplikovaný a i když si pár lidí stěžovalo na práci střižny, tak já se takto snadně ztratit nedokázal. Zvraty byly hezké a mile překvapily svou mírnou zapeklitostí, která asi mohla mladším divákům trochu zavařit mozečky. No kdyby příběh nepobrali všemi desíti, tak samotní Pokémoni jim to určitě vynahradili. Jejich stylizace je líbivá a zapracování do obyčejného života lidí uspokojivé, samozřejmě jejich potenciál nebyl zdaleka vyčerpán. Zatím jenom vychvaluji, tak proč to moje hodnocení je tak bídné? V prvé řadě nejsem divák, který by vyhledával komedie, protože tu pravou filmovou zábavu hledám trochu jinde než u trapných scén a hlášek. Zvlášť ten americký humor mi je hodně cizí a přestože se Pikachu snažil každou scénku obohatit nějakým vtípkem, tak jsem se za celý film ani jednou neusmál. Ono vlastně celé hlavní herecké duo bylo utrpení nejen poslouchat ale i sledovat. Justin Smith je obecně děsně nesympatický a už od úvodních minut filmu, kdy se přizná, že mu lezou samotní Pokémoni krkem, sem věděl, že kamarádi po dobu té hodinky a půl rozhodně nebudeme. Ono mi je těžko hodnotit, protože původní Gameboy videohry a i vlastně seriál jsem jakožto dítě hltal všemi doušky. Takže nostalgie velí přimhouřit všechny oči, ale já prostě nemohu hodnotit jinak než spravedlivými dvěma hvězdičkami. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tím, že jsem si érou Pokemonů prošel, ale tohle je tak správnej hollywoodskej blockbuster, jakej tady hrozně dlouho nebyl. Čerpá z myšlenky japonských stvoření a vytváří překrásný kyberpunkový svět Ryme City ještě předtím, než to bylo celosvětově módní po příchodu jedné počítačové hry. Já se teda hodně bavil. Obsahem je to úplně vzorový dobrodrůžo, ale v tom světě mi bylo hodně fajnově. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Parádní pokemonský svět, díky kterému jsem se vrátil do časů mého dětství. Je tam spousta roztomilých pomrknutí (Magicarp !!!) pro všechny, kteří jsme kvůli tomu vstávali o víkendu v půl osmý. Stará pokemonská garda se tam míchá s novými zrůdičkami a mezitím probíhá vyšetřování skvěle rozjetého Deadpoola, který si to i v PG ratingu neskutečně dává. Tríčky skvělý a já byl vlastně docela rád, že se to takhle vymyslelo. Byť některé party bych asi smazal ze scénáře. 75% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Asi dost bude záležet, s jakou do Pokémon: Detektiv Pikachu půjdete. Pokud vám totiž nevadí, že na filmu je jeho cílení na mladší publikum zatraceně znát a to ovlivňuje i samotný příběh a postavy a budete ochotní překousnout několik trikově výrazně slabších momentů v druhé půli filmu, nevidím moc důvodů proto, proč filmu nedat šanci. Čistokrevná služba pro fanoušky která umí pobavit i dojmout, nabízí sympatické hrdiny a poměrně přesvědčivě zvládá prodat hraný svět Pokémonů. Lepší výsledek by se asi málokdo po oznámení odvážil čekat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Filmový štáb úzce spolupracoval s The Pokémon Company, aby zajistil maximální věrnost předloze. Samotný Ken Sugimori dohlížel na umělecké koncepty a také u natáčení byl přítomen speciální expert na téma Pokémonů. Byl třeba kladen důraz, aby poukazování na jednotlivé Pokémony bylo ve správných rodech (v případě Bulbasaura „to“, jelikož jde o bezpohlavní druh), nebo aby co nejvíce odpovídala i váha. Například Psyduck váží okolo 18 kg a i když tuto váhu filmaři pro účely natáčení snížili, Kathryn Newton (Lucy) přesto měla zejména v akčních scénách co dělat, aby své „břímě“ utáhla. (Ryuuhei)
  • Film vznikl na podkladě hry „Detective Pikachu“ od společnosti Nintendo. (P. J. D.)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama