Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (128)

plakát

Bastard (2023) 

Film roku!

plakát

Nebe a země (1993) 

Silný příběh, hudba a překrásná kamera dělají z Heaven & Earth jeden z nejlepších kousků od Stonea, ne-li úplně ten nejlepší.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Určitě nejlepší a nejzábavnější díl série, já se výborně bavil! 90%

plakát

Marťan (2015) 

The Martian pro mě znamená zatím nejlepší snímek tohoto roku. Ridley Scott si tímto napravuje reputaci po jeho řekněme lehce průměrných snímcích. Herci, humor, hudba, scénář, kamera, efekty všechno jede tak jak má a jde vidět, že to má Ridley v malíčku. Líbí se mi pár chytrých narážek na jiné filmy (např. ta na Seana Beana). 3D tady může být taky zajímavé, ale viděl jsem pouze 2D, takže nemohu posoudit. Výtky bych k filmu měl, možná bych pár scén uprostřed filmu vystříhal a na konci bych zase něco přidal, ale to jsou jen drobnosti. O reálnosti některých scén by se taky dalo polemizovat. 90% a bravo Ridley!

plakát

21 gramů (2003) 

Musím uznat, že s Amores perros moc u mě Iñarritu nezabodoval, což se ale v žádném případě nedá říct o tomto kousku. Ze začátku jsem se ve filmu trošku ztrácel, což zřejmě byl režisérův záměr, ale čím více ubíhaly minuty, tím vice nám to všechno začalo zapadat do sebe. Film na mě velice zapůsobil a výkony všech třech hlavních herců tomu přidávají jen pomyslnou třešničku na dortu. Alespoň pro mě je to zatím nejlepší film od tohoto režiséra.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

James Cameron je prostě borec! Po skvělé jedničce natočil ještě lepší dvojku. Film, který se právem stal kultem. Dle mého názoru nejlepší akční film všech dob a film který jsem viděl minimálně 100 x :) Perfektní je na tomto kousku snad vše, ať už jde o hudbu či kameru Adama Greenberga. Škoda, že následující tři pokračování šla svou kvalitou hodně rychle dolů. Doporučuji shlédnout rozšířenou verzi, která je také skvělá.

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Ben Affleck ukazuje, že se ve světě filmu přece jen k něčemu naučil. Prakticky jeho první film a hned taková paráda. Affleckova režie mě doslova baví. Prakticky všechno v tomto filmů je 100%, ať už jde o kameru, herce, dialogy atd. Jedinou malou výtku k filmu mám, že mi tam přišlo pár nesrovnalostí ve scénáři, ale pořád se jedná o vysoký standard, který potvrdil i v jeho dalších filmech.

plakát

Unity Adam demo (2016) 

První a zatím nejlepší díl trilogie. Uvidíme, jestli bude nějaké další pokračování...

plakát

Zombieland: Rána jistoty (2019) 

To samé v bledě modrém jako jednička, ale funguje to kupodivu pořád stejně dobře. Má to jak vizuální, tak dějové nápady a na celém Zombielandu je krásně vidět, že ty lidi to baví, ať už před kamerou nebo za ní. 70%