Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (907)

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Rozhodně dramatický nadstandard, k páté hvězdě to ale vytáhnou až nekompromisní finální epizody.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Mužská verze Blue Jasmine. Kokotská postava se snaží dosáhnout na lepší životní úroveň, ale její vlastní omezení a zlá realita jí to nedovolují. Chápu, že "o tom to ale mělo být", kompatibilita se nicméně nedostavila ani tady. (6/10)

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Tohle... už není Sparta, tedy 300 drsňáků, kteří musejí hodinu a půl přešlapovat na místě a trpět pod Snyderovou efektní, ale jinak nepříliš záživnou režijní taktovkou. Je to nečekaně výživný výtvor Noama Murra, jenž se rozhodl nezapřít svoje reklamní kořeny. A naopak je plně využil. 300: Vzestup říše tak sice zůstává v kategorii "plytká akční řež, u které si budou osmdesátiletí historici rvát zbylé vlasy na hlavě". Jenže tentokrát stylizovaný vizuál skrývá opravdu hutné rubací pokoukání, jež rve koule přesně v těch místech, ve kterých by je rvát mělo. Ano, Sullivan Stapleton je možná až příliš nevýrazným hlavním hrdinou. Do hry se ale naštěstí přidala Eva Green, jejíž nabroušená vojevůdkyně je bez debat hlavní hvězdou téhle epické přehlídky námořních bitev. Ať už porcuje nepřátele nebo využívá jiné (explicitně erotické!) zbraně, budete jí to žrát i s navijákem. A potichu doufat, že odkaz vyčpělé jedničky neodradí věčně hladovou diváckou základnu. Tohle je totiž plná porce testosteronu, u jejíž závěrečných titulků se budou fandové mečů a krve klepat radostí jako už dlouho ne. (8/10)

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Po Lego příběhu další naspeedovaná komediální pecka, která nabízí překvapivou dávku dospěláckého humoru. A ještě přitom stíhá být dojemnou pohádkou, která obratně líčí nástrahy rodičovství. Rodinná jistota jako vyšitá. (8/10) P. S.: Nebojte se českého dabingu. Ivan Trojan si to hrozně dává! :)

plakát

NON-STOP (2014) 

Adrenalinový Hitchcock v letadle aneb Neeson season pokračuje!

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Everything is awesome? To si teda pište! Phil Lord a Chris Miller stvořili neúnavný animovaný milník, všeobjímající piedestal pro nejkreativnější stavebnici na světě. A to je jen začátek, Lego příběh vás totiž doslova uhrane spoustou přesně vysoustružených gagů, za kterými se ale skrývá i, ehm, chytrá a dojemná nadstavba. Zkrátka se připravte na vysokooktanový životabudič, jenž drtivě překonává vysoko nastavená očekávání. A vlastně se přitom ani moc nezapotí... (10/10)

plakát

Robocop (2014) 

Proč to neříct rovnou, nový Robocop se povedl. Možná mi pomohlo, že nijak nelpím na krvavém originálu, José Padilha ale odteď patří mezi tvůrce, kteří dokáží jakž takž vyhrát nad těsným producentským dohledem. Jeho novinka sice nabízí překvapivě obyčejnou akci, které je ve filmu méně, než byste čekali. Vůbec to ale nevadí, jelikož se před vámi rozprostře výživné drama o americké morálce, přeměně muže ve stroj nebo dopadu robotického těla na manželství. Padilha na to jde vítaně zeširoka a zúročuje všechny linie, aniž by ale zapomínal na výborné hlášky nebo lehce satirický podtext. První hodina filmu je tudíž brilantní a chvílemi dokonce šokující, problémy však přicházejí později, když se musí Robocop vejít do parametrů blockbusterového třetího aktu, jenž nadšení trochu sráží. Ve výsledku je to ale pořád herecký koncert (Oldman! Keaton! Kinnaman!) s dostatkem inteligence a integrity na to, aby šlo o jeden z nejlepších remakeů poslední doby. Kéž by Padilhovi příště prošlo víc než jeden odvážný nápad z deseti! (7/10)

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Dědictví aneb takový obyčejný týden v životě Bolka Polívky? Vlastně proč ne, ta farma vypadá moc hezky a reklamu si zaslouží. A protože není pochyb o tom, že u nás jeden maká a čtyři čuměj, český národ se s tímhle prochlastaným pokračováním (s jedním dobrým fórem za půl hodiny) určitě bez problému sžije. (4/10) P. S.: Přiznaný product placement je zdaleka největším WTF začátku roku!