Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Na poslední díl jsem se velmi moc těšil, ale moje přestava byla úplně jiná. Nebyl to špatný díl. Podle toho co jsem četl z recenzí, kde se tvrdilo, že to bude jedne z nejlepších dílu této kouzelnické ságy. No....... to je na každým jak to vidí. Mně se na tomto dílu ne líbilo třeba to, že skoro upozornuji skoro celý film odehrává za noci. Světla jsou v kinech zasnutá, a když film se odehrává taky ve tmě, tak se na to špatně kouká. Znám horší filmy , kde to je ještě horší. Rychlý konec to bylo něco. Voldemort zemřel a tečka konec. Div mi nevypadli oči, tak rychle to smázli, že jsem vůbec nechápal. Potom se odehrával ta scéna o 19 let později. Bylo pěkné, že vím, že měli ten a ten s tou a topu děti. No ale možNÁ by bylo zajímavější, kdybychom věděli jak a co dělá Harry, Ron a Hermiona po škole. Jaké povolání májí??? atd . Každopádně to byl velmi zajímavý film byly tami dobré věci hlavně efekty. Ale což je vlastně v každém díle.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Jedno poučení z filmu ..... nechodit na film, kde je akce a žádný děj. Hrůza kdybych to věděl, mohl jsem přijít až na konec filmu. Podívat se na bitvu robotů a jít domů. 3D bylo dobré, ale zase se budu opakovat až na závěr filmu jinak úplně k ničemu. No a dabing to byl asi největší kámen úrazu. Když Shia LaBeouf na Optima volá jak málý dítě ..... to jsem myslel, že uteču z kina. Jediný, co se mi líbilo, byly suprové efekty a závěr filmu.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Po shlédnutí traileru jsem se trochu i těšil. Třeba to nebude tak hrozný. Bylo...nuda, nuda, nuda...a kapitán Jack Sparrow. Tentokrát to však nemohl zachránit ani on. Tvůrci vynechali skoro všechny postavy, včetně námořníka s dřevěným okem a jeho kámoše. Postavit film na jediné dobré scéně s mořskými pannami je dost slabota. Myslel jsem, že se možná podaří někomu vymyslet něco nového, a ne stát na něčem co se chytlo v první díle. Nechápu kčemu bylo to 3D ...... zbytečné.

plakát

Světová invaze (2011) 

No, co bych tomu řekl. Z tohoto filmu jsem byl velmi zklamaný. Čekal jsem o hodně víc. Když to vezmu podle akční stránky a přičtu k tomu efekty tak super ale ... To je bohužel všechno. Děj stál úplně za prd. A ten konec byl podobný z filmu Den nezávislosti, ale tenhle byl až moc přehnaný. Sedům vojáků ničí celou armádu mimozenštanů? Prostě typické americké hrdinství s neomezenými náboji, neprůstřelnými vojáky. Největší chyby byla v vtom, že tento film nebyl dokončený. Dost věcí tomu chybělo do profesionality.

plakát

Králova řeč (2010) 

Nádherný strhující film, který zachycuje přátelství dvou rozdílných lidí v těžké době lidských dějin. Colin Firth je bez nadsázky geniální, a to, jak se doplňuje s Geoffrey Rushem, je jedinečné. Následné vykreslení onoho netradičního příběhu o síle přátelství, vůli, důvěře a odhodlání je excelentní. I když se jedná o jednoduchou dějovou linku, tak scénář je vyšperkovaný, perfektně vyladěný. Řekl bych, že oskara za nejlepší režii si více zasloužil Darren Aronofsky než Tom Hooper. To ale nic nemění na mém názoru ohledně Královy řeči.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Celé Star Wars jsou pro mě něčím neopakovatelným, nejenom Epizoda I. Původní díly společně s tě mi novými daly dohromady tu nejlepší hvězdnou ságu. První epizoda je velmi dobře natočena, která nám objasňuje děj před starou trilogií. Ale laťka u všech třech dílech je obrovská, nikdy se jim Skrytá hrozba nemůže vyrovnat. Přesto se mi ten film velmi líbí. Do filmu se zapojili hvězdy Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalia Portman, Samuel L. Jackson. Negativní ohlasy nechápu. Kdo chtěl víc akce, tak může být sice zklamaný, ale podle mně musel přijít jeden díl, který se tolik nesoustřeďuje na akci a taky trochu rozvíjí příběh.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Nečekaně dobrá podívaná. Nikdy jsem jsi nemyslel, že by mě to mohlo tak velmi oslnit, ale oslnilo. Hlavně De Niro tomu dodal obrovitánský vtip, prostě hrál na výbornou. Opravdu nevím, co mě na Hvězdném prachu uchvátilo víc, herecké obsazení ? Nebo snad děj či hudba? Charlie Cox a Claire Danes byli páreček k pohledání, navíc mezi nimi to opravdu jiskřilo. Nemám rád moc zahraniční pohádky na podobném tématu, to dávám radši přednost české klasice, ale tento film byl úplně jiný. Bravo Matthewe Vaughnane.

plakát

Fighter (2010) 

Jeden z nejlepších filmů o boxu, který jsem viděl na úrovni Rockyho. Tak takhle Christiana Bala ještě neznáme, kde je ten namakanec z Gothamu, který neřekl víc než musel? Kde je ten kouzelník, který oslňoval svými kouzly? Nikdy bych nečekal, že se dokáže takhle odvázat a předvést nám vynikající výkon, na který může být právem pyšný. I když to byl obrovitánský nezvyk pro moje oči. Takhle vychrtlý bych v životě nechtěl vypadat. Film sám o sobě má mnoho zvratů a nečekaných událostí, ale Bale tento snímek posouvá o level víš. Ale vekou zásluhu na tomto filmu má i Mark Wahlberg, na kterém bylo vidět, že se na roli boxera připravoval velmi důsledně, jak kondičně tak i stylem pravého boxera. Vůbec jsem nevěděl, že to je pole skutečné události. Což zvedlo moje hodnocení, jelikož jsem velmi kritický k filmům, kde do sebe nechá někdo mlátit a pak jednou ho skolí. To ne!!!

plakát

Černá labuť (2010) 

Pět hvězd je především pro Natalii Portman, která je určitě pro mě favorit na Oscara za roli. Transformaci bílé labutě v černou předvedla natolik přesvědčivě, že jsem z toho byl k uvitržení. A ne jenom já, ale i celý sál. Musím podotknout, jak jsem byl překvapený, když jsem viděl úplně plný sál, který byl zároveň největší v kině. Což mě hodně udivilo. Aronofsky mi uštědřil brilantní filmový zážitek díky skvěle použité kameře, excelentní hudbě z Labutího jezera a ještě to všechno nastříhal tak, že vás film nenechal nadechnout. Je velká škoda, že Darren Aronofsky nedostal oskara za režii.

plakát

Terminátor (1984) 

Fantastický film! Originální příběh, výborné herecké výkony, skvělá kamera a v té době přelomové filmové efekty. Jeden z nejlepších sci-fi filmů na tuto dobu spolu se Star Wars. Vlastně Terminátor byl průlom Jamese Camerona na režisérskou kariéru, která slavně pokračuje až do teď. Tak tady se zrodila legenda. V podobě robota z budoucnosti, který chce původně zabít Sarah Connorovou, aby ji v druhém a třetím díle chránil. Jeden ze základních stavebních kamenů herecké kariéry Arnolda Schwarzeneggera (další jsou Barbar Conan, Predátor a Komando). Skvěle natočený, ve své podstatě nízko rozpočtový sci-fi snímek o budoucím boji mezi stroji a lidmi (něco jako v Matrixu), který se díky cestování v čase projeví i v naší časové lince.