Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (154)

plakát

To (2017) 

Trochu jsem se bál jít do kina, hlavně proto, že původní snímek mám hodně rád a bál jsem se, že budu mít až moc velká očekávání. Ať už nějaká byla nebo ne, rozhodně je film předčil. Nebylo to vůbec zbytečně natáhnuté a dvě hodinky utekly jako voda. Výběr dětských herců, které obecně moc ve filmech nemusím, byl překvapivě kvalitní a jedná se tedy o jeden z mála filmů, kde se mi zalíbili . Odlehčování děje fungovalo dobře a několikrát se smálo celé kino, což je vskutku vzácné u hororového snímku, ale v tomto případě rozhodně vítané. Teď hlavně neposrat pokračování, jak bývá občas zvykem.

plakát

Vražedná terapie (2001) 

Tento snímek by neměl přehlédnout žádný fanoušek žánru. Trochu mě mrzí, jak někteří říkají, že je to zmatené a nepochopitelné, i když i já o jednu zvedám na plný počet až po druhém vidění, kdy je to vše o trochu jasnější, když člověk dopředu ví, jak to je a soustředí se na pojítka od začátku. Tento film buduje od začátku skvělou tísnivou atmosféru a i když člověk dlouho neví, co vlastně mu zde nesedí, moc dobrý pocit z toho nemá a to se nepustí až do konce, který já považuji za vynikající.

plakát

Interstellar (2014) 

Jeden z těch filmů, kde si člověk rád zapřemýšlí i po titulcích a urovná si to pořádně v hlavě x). Těšil jsem se na tento počin hrozně moc dopředu, takže nebudu říkat, že jsem šel do kina bez kladných předsudků. Sedlo mi to od začátku do konce a přeskočilo moje očekávání. Na Chrise je tady vcelku hromada emočních útoků na diváka, který se mu ale povedly a z mýho pohledu se i v týhle oblasti pohybuje docela v pohodlných vodách. Některý scény se mi hned napoprvé zaryly pěkně hluboko do filmové paměti, jako třeba připojování ke stanici, nebo obří vlny na neznámé planetě. Už se těším, až se na to podívám podruhé a utvrdím se v tom, že si ho pošlu mezi svých top10, ale to nikam nespěchá

plakát

Srbský film (2010) 

Tento kousek jsem si nechával chvíli stranou vzhledem ke komentářům svých oblíbených uživatelů a počkal jsem si, až budu v ideálním rozpoložení. Včera jsem si ho konečně pustil a musím říct, že je to nářez. Všechno podstatný už bylo milionkrát řečený a pravdu mají i ti s vysokým hodnocením i ti s nízkým a je na každým, jak se k tomu postaví. Každá scéna trumfuje tu předchozí a do toho skvěle zvolenej hudební podkres. Zvraty se opravdu povedly a pěkně mě dostaly. Něco takovýho se jen tak nevidí. Jen bych ještě zmínil, že každej, kdo ví, co si jde pustit a pak tady nadává jak je to přehnaný a ujetý by si měl ujasnit, co vlastně chce.

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Hodně, ale hodně podobná nálož jako Zkažená mládež, kterou jsem viděl o něco dříve. Připravte se, že během sledování budete zatínat pěsti a bude to ve vás vřít a přesně tohle jsem od toho očekával a taky dostal. Erik je sympaťák každým coulem a ukazuje, že když chcete zatočit s parchanty, musíme mít trochu parchanta taky v sobě. Nemám nic, co bych mohl vytknout. Celé to bylo jako ušité pro moje očekávání.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Takovou pohodu jsem z filmu už dlouho necítil. Dudea si prostě nešlo nezamilovat a já mám hned chuť podívat se znovu. Ten koberec se tam hodil, stejně jako Jeff Bridges.

plakát

George Carlin: Complaints and Grievances (2001) (TV film) 

Tak tohle byla parádička, sotva jsem začal smutnit, že jsem od svého oblíbence Louise C.K už viděl úplně všechno a že se nic nového v nejbližší době nechystá, objevím tohoto týpka, kterej je stejně přísnej a ještě k tomu v úplně jiných tématech. Jsem moc rád, že všechny ostatní vystoupení mám ještě před sebou a už teď mám jasno, že mě čeká 7 hodin zábavy. Sprostej, cynickej, bez hranic.

plakát

Louis C.K.: Můj ty Bože! (2013) (pořad) 

Moc jsem se těšil, až přijde další vystoupení a jako obvykle mě velice potěšilo. Jak jsem uvedl už někde jinde, nemám chuť srovnávat s ostatními díly . . . Louis je pořád stejnej, a proto mi to tak sedí x). Škoda, že si právě dává pauzu a další jen tak nebude.

plakát

Jam (2000) (seriál) 

Ehm .. opravdu silný kafe. Scénky, které pro mě nemají obdoby a těžko se v brzké době setkám s něčím podobným. Něco mezi 4 a 5*.

plakát

Louis C.K.: Chewed Up (2008) (pořad) 

Jedno z nejlepších vystoupení, co jsem zatím viděl. V nejbližší době zopakuju a pak nejspíš zařadím na druhé místo svého pomyslného žebříčku. "Jsem bílý, díky bohu kurva!" ... "Černí lidé si nemohou pohrávat se strojem času xD."