Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Biografie (3)

Olivier Gruner (herec / režisér / scenárista)

26.10.2008

Narodil se v Paříži jako druhý ze tří synů francouzského lékaře. Jeho životní dráhu výrazně ovlivnilo, když v jedenácti letech spatřil ve filmu akční legendu Bruce Lee a rozhodl se vydat v jeho stopách. Začal se pilně věnovat studiu bojových umění. Nejprve shotokan karate, později přešel na box a kickbox. V osmnácti letech se… (více)

Robin Shou (herec / režisér)

10.06.2008

Dalším ze zástupu hongkongských hereckých hvězd je Robin Shou. Jeho životopis se však trochu liší od jeho ostatních kolegů. Narodil se 17.července 1960 v Hong Kongu jako čtvrtý potomek krejčího a hospodyně. Když mu, ale bylo jedenáct let, celá jeho rodina se přestěhovala do Spojených států Amerických, konkrétně do Los Angeles.… (více)

Billy Blanks (herec)

29.10.2006

Blanks se narodil 1.9. 1955 ve městě Erie v americké Pennsylvánii jako čtvrté z patnácti (!) dětí a vyrostl v chudé černošské čtvrti, kde bylo násilí a kriminalita na denním pořádku. Jako dítě navíc trpěl dyslexií. Ve čtrnácti letech se začal věnovat orientálním bojovým uměním a díky své obrovské píly se rychle vypracoval mezi… (více)

Reklama