Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Piano (1993) 

Tenhle film pro mě byl jako nějaký sen, což je asi dáno vzdálenou krajinou Nového Zélandu, podmanivou hudbou a pomalu se vinoucím příběhem o ženě, která toho verbálně moc nepoví. Opravdu tleskám Holly Hunter a i Keitelovi jsem jeho postavu hodně věřil. Postava Anny Paquin mi spíše v několika scénách skoro uvařila krev, ale předpokládám, že to je vlastně taky známka silného výkonu (i když Oscara bych ji osobně nedal). Soundtrack si určitě ještě poslechnu. Po Top Of the Lake moje druhá věc od Campion a určitě spokojenost.

plakát

Konkurs (1999) 

Tak jsem to konečně zvládnul. Ale byl to boj.. přibližně v devadesátésedmé minutě jsem film zastavil a jako jsem už velmi dlouho u filmu neudělal, přemýšlel, jestli mám odvahu film dokoukat. Nakonec jsem pokračoval a velmi intenzivní poslední část filmu přežil. Film se mi líbil zejména atmosférou a výběrem ústřední herecké dvojice.

plakát

Divoká Arábie (2013) (seriál) 

BBC opět nezklamalo. Mne zaujala hlavně prostřední část s úžasnými záběry levhartů arabských, kteří patří k nejohroženějším kočkovitým šelmám naší planety.

plakát

The Woodsman (2004) 

Odvážný film s výbornými hereckými výkony. Bacon si u mne šplhnul, ale to i Mos Def. Citlivě napsané a zrežírované. Výborný příspěvek do škatulky filmů, které pomáhají připomenout témata, o kterých lidi neradi mluví nebo přemýšlejí. Schopnost člověka dostat se z neuvěřitelně těžkých situací je něco, co je nám známo - někteří lidé se dokázali otřepat ze snad každého druhu utrpení, jiní překonali skoro každou nemoc/poruchu. Ale ne každému to chceme věřit, případně dovolit.. Scéna s dívkou na lavičče byla velmi silná.

plakát

Elysium (2013) 

'What's in for the hippo?' Já z toho bohužel nic neměl. Nemastná, neslaná nuda a velké zklamání po Districtu 9. Už jen za ten konec srážím jednu hvězdu. Doufám, že se Blomkamp zamyslí, co chce dělat za filmy.

plakát

Černý zabiják (2013) 

Silné a slušně provedené. Prostor dostává i druhá strana (a SeaWorld ho mohl mít ještě více, kdyby 'z těžko uhádnutelných důvodů' neodmítl na filmu spolupracovat), nicméně i bez toho si myslím, že fakta jsou dána jasně a uvěřitelně (velmi často podložena přímým záznamem nebo svědectvím). Zejména na někoho, kdo už viděl/četl něco málo o životě (inteligentních a společenských) zvířat ve volné přírodě a cítí tak ten neskutečný kontrast, tohle zapůsobí opravdu silně. Několik momentů/scén si pravděpodobně budu pamatovat dlouho.

plakát

Into the Mind (2013) 

Audiovizuální jízda. Místy magické, místy meditativní, místy velmi rychlé a někdy 'dlouhé'. Nejsem si jistý, nakolik blízký je mně osobně koncept 'poznávání sebe sama v adrenalinových situacích s rizikem zmrzačení/smrti' nebo co se tento dokumentární film snaží řici, ale mnoho záběrů (často i díky použité hudbě) mě tolik okouzlilo/zaujalo, že pod 8/10 nepůjdu.

plakát

Špatnej polda (2009) 

Hodně zajímavé. Místy opravdu 'na drogách'. Cageovi musela být role psaná na tělo neboť si neumím do ní představit nikoho lepšího. Soundtrack svěle podbarvoval atmosféru. Jsem rád, že se čas od času něco podobně 'černohumorně-zvláštně-pomalejšího-na masy neútočícího' objeví. Musím už si konečně doplnit Herzogův Rescue Dawn.

plakát

Něco jako komedie (2010) 

Už přestávám mít s podobnými filmy trpělivost. I z podobných témat se určitě dá udělat kombinace drama a komedie, ale bylo by fajn, kdyby si už tvůrci uvědomili, že v 99/100 případů na nemocné/utrápené lidi nečeká žádná náhle se objevivší 'Emma Roberts'. Že se u toho hodně lidí hezky dojme a párkrát zasměje je fajn (není myšleno sarkasticky), ale to neznamená, že by se z úcty k tématu a realitě podobný film nemohl/neměl snažit o něco víc, než jen (stopadesátou) pohádku "o tom, jak se hlavní postavě v problémech zjevila láska a už ví, že má 'prostě jen žít'.."

plakát

Jednorozený (1990) 

Jako pěkně znepokojivý sen. Trochu jsem se bál, jestli to zvládnu. U několika scén mi sice nebylo úplně veselo (ne, že by u zbytku filmu ano), ale ověřil jsem si, že když chybí scéně adekvátně podbarvující hudba (tady se sázi často na ticho nebo různé zvuky), tak se až tolik neděsím. Úvodní scéna je opravdu něco.. už jen kvůli ní si myslím, že to stojí za vidění. Labilní jedinec (nedejbože pod vlivem nějakých psychotropních látek) by asi neměl na tento film příjemné vzpomínky. Nehodnotí se mi lehko, nebot' něco podobného člověk často nevidí. Nicméně i přes to, že film chvílemi působí dlouze a (dobře zvolené) hudby mohlo být myslím o něco více, tak za úvodní scénu a celkově za 'příběh' jež režisér nikomu do detailu necpe a nechává každého si většinu věcí domyslet (hodně zde jde o to, co vlastně věříte, že vidíte na obrazovce) jen se 'základním vysvětlením' v titulcích, hodnotím 8/10