Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (117)

plakát

...a jitra jsou zde tichá (1972) 

Delsi nez ta nova verze, takze nektere sceny byly vice pochopitelne. Prvni pulka (nez se vydali honit Nemce) byla mozna i lepsi, nez v nove verzi, preci jen cernobily film pusobi jinak... Prestrelky byly ale urcite lepsi v barevne verzi, nebyly tak naivni a byly prehlednejsi. Holek me ale bylo lito v obou filmech :-p

plakát

Modrovous (1972) 

Nejdřív jsem myslel, že to bude horor, ale nakonec to byla spíš komedie :-)

plakát

Oeconomia (2020) 

Jako dokument to bylo dost spatne, ale az to bude nekde s ceskyma titulkama, tak to mozna bude davat vic smyslu...

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

No, na rozdil od tech lidi jsem to prezil, ale mel jsem na male :-p Mozna byla chyba, ze jsem se na to dival jen kvuli tomu povyku, co se kolem toho strhl, ale nejak me to nechytilo. Napad celkem zajimavej, ale Battle Royale to nesaha ani po kotniky. Strasne zdlouhave, vetsina her nudnych (SPOILER: asi tezko budou nejaci milionari nadsene sledovat partu idiotu, jak hraji kulicky...) A pokud jde o ten "socialni" rozmer, tak to asi slo udelat uplne jinak a lip.

plakát

Návrat na Brideshead (1981) (seriál) 

Trochu jsem premyslel, jestli je to spis na tri hvezdicky, nebo spis na ctyri. Prvni dily, odehravajici se za studia na Oxfordu, me prisly dost rozvlacne a celkem se tahly. Ale od pulky uz to nabralo lepsi spad a konec si ty ctyri hvezdicky zaslouzil.

plakát

Maidentrip (2013) 

Nebylo to spatne, ale tech osm cca dvacetiminutovych dilu, co jsou na youtube, jsou na 100%. Neni tam tolik vykecavani a je tam mnohem vic plachteni. Takze pokud vas zajima spise to, tak doporucuji youtube.

plakát

Zakódovaný bias (2020) 

Genderově nevyvážené a kromě toho si myslím, že ty algoritmy nepíší bílí muži, ale spíše Indové :-) Každopádně by mě více zajímalo, jak vznikají ty datové sady, na kterých se to učí. Ty samotné algoritmy jsou prostě jen algoritmy, nejsou dobré, ani špatné... Spíš je špatné to použití - třeba že si pojišťovny/banky vytipovávají lidi, kteří nebudou moct splácet, to bych řekl, že je hnusný...

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

No, konecne pohadka, ktera se zacina blizit nasi "RPG pohadce" vymyslene s kamaradem pred mnoha lety (ale teda, skoncili jsme hned na zacatku, pri vymysleni, jak si vlastne oba predstavujeme postavu paladina). Hodne silne deja vu z hrani her - znovu a znovu nacitate ulozenou hru a pokousite se zabit hlavniho padoucha... Film samozrejme neni bez chyb, Bouzov jako nas "hlavni" pohadkovy hrad uz je trochu prezity a doufam, ze se nekdy dockam pohadky, kde princezny mluvi trochu "vznesene" a nerikaji "jo". Alchymistka tu sklidila samou chvalu, ale plati pro ni to same, co pro princeznu. A carodejka byla naprosto famozni, doufam, ze prezije do dalsiho dilu :-)

plakát

Summerhill (2008) (TV film) 

Pokud mam hodnotit film a ne filozofii Summerhillu, tak nic moc :-( Prvni pulka je propagandisticka, kde se vysvetluje, jak Summerhill funguje a ve druhe je soudni proces, kde se ukazi "kvality" zaku Summerhillu. Ale zase na druhou stranu, je diky soudu videt zakladni vlastnost Summerhillu. Zazni tam, ze na skolu prislo 8 inspektoru, coz je jeden inspektor na 7 zaku, tzn. v cele skole je pouze cca 56 zaku. Protoze je tam aspon 5 ucitelu, dela to cca max. 10 zaku na jednoho ucitele. Tim se samozrejme mohou ucitele svym zakum mnohem vice venovat a vyuka je tak kvalitnejsi.

plakát

JOO! To je cirkus (2008) (TV film) 

Zajimavy dokument a principalova dcera byla presne ten typ, kvuli kteremu se utika k cirkusu :-)