Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (762)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Všeobecně kladné recenze tohoto seriálu rozhodli o tom, že i já jsem se do tohohle vychvalovanýho Netflixovskýho seriálu pustil. Popravdě mě tenhle seroš ani nějak extra nelákal. Zlom nastal když jsem zjistil, že režisérem tohohle seriálovýho hitu není nikdo jiný než Dong-hyeok-Hwang s jehož tvorbou jsem se už setkal. A to při snímku Silenced(2011), kterej si ode mě vysloužil 5 hvězd. Takže jsem předpokládal, že tenhle seriál bude mít určitě co nabídnout. První díl mě moc nenadchnul, ale já jsem doufal, že se v dalších dílech začne blýskat na lepší časy. Víceméně se tak ale nestalo a já seriál dokoukal spíš ze zvědavosti než aby mě nějak extra bavil. Největším problémem bylo asi to, že jsem si k nikomu ze soutěžících nevytvořil sebemenší sympatie. Takže mi bylo v podstatě fu(c)k kdo přežije. Prostě jsem tam neměl svýho koně kterýmu bych mohl fandit. Když to shrnu tak koukat se na to dalo ale na prdel se z toho určitě neposadím. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Budu nosit dříví do lesa a slzy do korejského dramatu, ale začnu s tím, že tenhle film má fakt úžasný vizuál. Někdy je to "wow" hned, někdy jsem si i zpětně říkal, jak krásný to všechno je a jak to dobře vyjadřuje náladu jednotlivých epizodek. Pro mě osobně jsou hodně kontroverzní postavy. Na jednu stranu mě bavilo po zhlídnutí seriálu sledovat různé rozhovory s herci, ale na druhou stranu jsou ty jejich postavy dost jednorozměrné (někdy i dvou, abych neškudlil). Jsou to dost stylizované typy, takže mi seriál často přišel jako spíš nějaká hraná verze anime. Vyniká mezi nimi hlavní hrdina, který je i nejlépe zahraný (ale to možná i proto, že má co hrát) a není úplně tak jednoduchou postavou - však taky herce při čtení scénáře šokovalo, že v jedné vyhrocené scéně na konci není 100% dobrák. Holt je zvyklý na korejská dramata, kde je všechno jasně vymezené. Což mě tolik nebaví, obzvlášť pokud jde o vážnější a delší záležitost. Jinak i když to samozřejmě není poprvé, co někdo bojuje na život a na smrt v nějaké soutěži, tak celkově působí seriál dost originálně. Oproti ale některým "battle royale" filmů jsou tu smrti docela drsné. Násilí tu není "cool". Příběh je fajn, ale je trochu natahovaný a občas se narazí na nějaký ten korejský patos. Není to však hrůza. Sice jsem seriál nehltal a koukal na něho docela dlouho, ale musím říct, že jsem se u něho celkově skvěle bavil a užil si ho. Navíc hodně věcí, které seriálu vyčítám, byl i účel, takže trochu přimhouřím oko. (8/10) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako jo, docela fajn korejská variace na Battle Royale, Hunger Games, Saw, Cube, Escape Room, která se vymyká snahou o relativně dospělý sociální přesah. Jenže na to, jak seriózně se občas tváří, je jádro celé věci úplně banální, a provedení celé akce v detailech dost logicky haprující. Což nevadí u béčkové Escape Room (konceptem je to v podstatě totožně basic), která se nesnaží být ničím jiným, než béčkovou zábavou, ale u Hry na oliheň, která chce být spíš něco jako Parazit, mě to teda občas dost rušilo. A samotnou kapitolou je úplně otřesná linka s VIPs, cringe jak mraky. V nejsilnějších momentech výborné (zvlášť šestá epizoda je drtivá, byť vlastně od začátku do konce dost čitelná), v nejslabších rozpačité. Každopádně v porovnání s loňskou Alice in Borderland o světelnej rok výš. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Seriál roku, kterej bez kompromisů servíruje dech-beroucí hru plnou podrazů a nedůvěry, prohnilosti a zmrdství současný civilizace. Sice to neni nic novýho, ale svojí režií i scénářem Squid Game hravě přebíjí celou letošní seriálovou tvorbu. Do toho si připočtěte skvělou kameru, super akci, parádně napsaný charaktery a minimum digitálu. A hlavně je to dospělá věc, nic pro přecitlivělý puberťáky, kteří mají bujný virtuální životy, zatímco tomu skutečnýmu se vyhýbají obloukem. Od třetí epizody jedna velká nečekaná jízda! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Kórejčany sa zbláznili, to čo vypustili do sveta. Aký to bezohľadný masaker splodili v tých hlavách. Však za pár rokov takéto niečo v reality show na nás vypustia na ostro, keď už televízie nebudú vedieť kam z konope z ich nespornú nápaditosťou. Inu odhľadnúc od tej brutality, tak režisérko vie zač je loket a vie servírovať príbeh na plné obrátky. Pre mňa viac fungoval tuším to bol 2.diel bez tej väčšej brutality, kde nám lepšie predstavil hlavné postavy a ich mizerne životy. Ináč prevažne to dobre sype, občas aj nejaké tie emócie ukapnú. Veľká pochvala za neskutočnú výpravnosť, kulisy, technicky priam brilantne prepracované, dokonca aj Westwood sa môže schovať. No a už sa môžeme tešiť na druhú sériu ako to tam všetko zbĺkne do tla. /75%/ ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Někteří tvrdí, že Hra na oliheň je podezřele podobná japonskému filmu z roku 2014 As The Gods Will, který režíroval Takashi Miike. Samotný film je založen na japonské manze. Je také o vražedném turnaji na motiv dětských her a má několik velmi podobných scén, včetně panenky, která se otáčí a snaží se zachytit hráče v pohybu. Režisér Hry na oliheň Dong-hyeok Hwang nicméně konspirace odmítl s tím, že pouze první hra ve filmu je podobná jeho show a že na konceptu pracoval už roky předtím, než v roce 2014 As The Gods Will vyšlo. (Azurovydrak)
  • Seriál měl být původně film. (mikki089)
  • Hry se v seriálu zúčastní 456 hráčů. Jakkoliv to zní neuvěřitelně, opravdu bylo na place přítomných 456 lidí. Naštěstí ale po vyřazení neumírali, ale odcházeli v klidu domů. (Player789)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama