Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Putinovy hry (2013) 

Olympijada v Salt Lake City 2 mld $, v Turine 2 mld EUR, v Soči 50mld $. Devastující a zbytečné zásahy do přírody, absolutní korupce, bezpráví, bezohlednost, arogance moci. Putinovi nikdy neměli odklepnout pořádání takovéto akce, nic dobrého to nikomu nepřineslo, doufejme jen, že se svět poučil. Po shlédnutí tohoto dokumentu jsem měl ale celkem dobrý pocit: uvědomil jsem si, že i když v naší maličké české zemičce není vše dokonalé a je hodně co napravovat, tak jsem vlastně moc rád, že žiji zrovna zde.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Jeden z filmových zkvostů, z dob, kdy jsem se zajímal hlouběji o film, a občas zašel i do artového kina. Tento film patří mezi mé oblíbené, a to pro svou zvláštní magickou atmosféru a zajímavé plynutí času. Film má svébytný a celkem brutální humor. Ojedinělé dílko, které je hřích nevidět.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Podle mého vrcholné Tarantinovo dílo. Myslím že zde překročil hranici mezi filmem s cool hlášky a opravdovým filmem. Co se mi ale opravdu moc líbí na tomto dílečku je kontrast jednotlivých evropských kultur. Vedle sebe tu stojí živočišňí francouzi, elegantní a kultivovaní angličané v kontrastu s buranskými ale přirozenými američany a samozřejmě s formálními a někdy až upjatými němci. Na film se velmi hezky kouká a poslouchá, příběh průběžně zrychluje a zpomaluje, a několikrát vygraduje, dialogy jsou tak nabité, že si nevzpomínám na žádný jiný film, který by byl tak samozřejmí a přirozený.

plakát

Wall Street (1987) 

Vynikající film, který úžasným způsobem zachytil atmosféru na Wall Street, potažmu v Americe, v té době. Je to nadčasové dílo a absolutní špička ve filmové historii. Film má neoddiskutovatelného krále a tím je Michael Douglas, nicméně všichni herci zde hrají natolik přirozeně, jakoby ty role byly dělané přímo pro ně. Film se pohybuje v mnoha polohách a jednoduše ukazuje jak to chodí v této společenské sféře. Ať už je to jak chce, se vším špatným i dobrým, svět peněz a investic je největším hybatelem na světě, a na Wall Street se těch peněz točí sakra hodně.