Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (139)

plakát

Max Payne (2008) 

Kdybych to měl brát jako adaptaci počítačové hry, tak musím dát odpad nebo maximálně jednu hvězdičku. Ale to jsem neudělal! Takže to beru jako průměrný akční film se zajímavým stylem, kde je bohužel spousta předvídatelných situací.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Po shlédnutí už aspoň vím, proč je úspěšný Milionář z chatrče, tak úspěšný. Je to skvěle navržený scénář jako celek, který doplňuje opravdu dokonalá kamera a soundtrack. Tohle přímo filmové dílo se mi zarylo na dlouho do mysli a indickou východní kulturu vystihuje dokonale. Velmi rád jej, až výjde na DVD, zařadím do svého archívu.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Od Trošky trošku lepší pohádka, kterou si v tisíci-místném kině plném dětí na zlínském festivalu netroufnete kritizovat. Škoda jen těch plno pohádkových klišé a zoufalý konec ;-) Nicméně koukatelné to rozhodně je a nesouhlasím s některými zdejšími až moc kritickými komentáři.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Tentokrát si nás nechal Sam Mendes pomaleji naporcovat a pak při druhé návštěvě matematického šílence zmáčkl spoušť. Další velice emotivní snímek na který jen tak nezapomenu.

plakát

Panelák (2008) (seriál) 

Líbí se mi znělka, ale jinak je to československý seriálový průměr.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Ze začátku jsem srovnával tuto bondovku s Casino Royale, ale zjistil jsem, že to není možné, protože se tento díl vymyká všemu, co je normální v bondovkách. Ale v dobrém smyslu, protože akční scény, švih a prostě celý film mě ani chvíli nenudil a konec přišel dříve než sem čekal. Je vidět, že se filmový štáb snažil a tak jsem se s akční honičkou hned ze začátku vcucnul do jádra příběhu.

plakát

Soukromé pasti (2008) (seriál) 

Kvalita jednotlivých příběhů je kolísavá. Jednou je to na dvě a jednou na čtyři. Dá se při tom večeřet.

plakát

Valkýra (2008) 

Film u kterého se napětí nedá popsat a sami doufáte, že to skončí jinak než to bohužel doopravdy skončilo. Velmi vystihující dílo Bryana Singera na které budu vzpomínat snad do smrti.

plakát

VALL-I (2008) 

Pixar se zase předvedl v dobrém světle s touhle nezvyklou romantickou robotickou podívanou. Sice vypnutí autopilota mi přišlo trošku jednodušší, ale jinak sem se ani memohl odtrhnout od tohoto filmečku, kde neustále zní Wall-E (Vall-I)

plakát

V Bruggách (2008) 

Ten příběh byl jako vystřižený z typického dne gangstera. Užíval jsem si rozhovory mezi Rayem a Chloe a celou tu krásnou atmosféru podtrhovala středověká linie města zakončená poněkud krvavým dojmem. Poprvé jsem byl opravdu naštván, že to tak skončilo, ale nedá se nic dělat. ;-)