Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Asi nebudu první, kdo to tady zmíní, ale...všimli jste si, že psychoanalýza našeho hlavního pacienta byla úspěšná, ačkoliv nebyl (narozdíl od Watsona) nikdy na žádné terapii? Freud: “Psychické poruchy jsou způsobeny konflikty, které mají obvykle původ v raném dětství, a které si jedinec neuvědomuje – byly totiž vytěsněny do nevědomí. (...) Cílem psychoanalýzy je přivést konflikty (vytěsněné emoce a motivy) do vědomí, aby mohly být zvládnuty realističtějším způsobem.”

plakát

All Inclusive (2014) 

Skvělý dovolenkový film o situacích ve vztazích, kterým asi rozumí každá žena/dívka. Nevím, jestli to bylo skutečně tím, že patřím k tomu něžnějšímu pohlaví, ale v mnoha chvílích jsem si smíchy skoro cvrnkla do gatěk :-)

plakát

Experiment (2001) 

Tenhle film si ode mě rozhodně zaslouží plný počet *, protože si jako jediný může připsat "schopnost" donutit mne pár minut před koncem vypnout přehrávání a jít se vyzvracet...

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Nikdy bych nečekala, že mě nějaký akčňák bude TOLIK bavit! Od první minuty jsem byla zvědavá, o co v tomhle sci-fi vlastně jde a od jiného jistého momentu zas čekala, kolikrát ještě uslyším "on your feet maggot!". Rozhodně jsem nemohla pořádně vydechnout, dokud jsem se nedočkala zábavného rozuzlení a závěrečných titulí. Ačkoliv mne jinak americké blockbustery vytáčí, tenhle film si zaslouží 4* (jednu musím strhnout za přeci jen trochu "patriotsko-heroické" vyznění a krapet laciný konec...).

plakát

Princezna a bojovník (2000) 

Jediný film od Tykwera, který mne více rozčiloval, než bavil...bohužel. Jinak Franka Potente opět skvělá!

plakát

Westwind (2011) 

Pro nás, z generace nejmladší, minimálně historicky poučná sonda do života -náctiletých obyvatelek NDR. Minimálně proto stojí za zhlédnutí. Jinak příběh krapet předvídatelný...

plakát

Agnes a jeho bratři (2004) 

Už druhý film téhož režiséra viděný v tomtéž půlroce. A nemohla mi uniknout silná podobnost s dříve zhlédnutými Elementarteilchen. Aktéři opět neuvěřitelně nenormální. Atmosféra kdesi mezi extrémně komickou a extrémně tragickou (řehtala jsem se při většině scén, ale celkový dojem mne uvrhnul do deprese). Už pro tenhle rozpor rozhodně stojí za vidění!