Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Matrix (1999) 

Matrix je prostě skvělej a celá trilogie je skvělá a ti co říkají opak neradi nad filmem dlouho přemýšlí. Tím je příběh bratrů (dneska už sester) Wachowskich jedinečný, že mě donutí zamyslet se nad tím jestli to s čím se setkáváme celý život je skutečná realita nebo ne. Sice nevěřím, že to je pravda hltám teorie jako třeba ta, že Neo neni vyvolený od yt kanálu The Film Theorists. Keanu je frajer a muzika brutální. *****

plakát

Čistá duše (2001) 

Film A Beautiful Mind (Nádherná mysl - doslovný překlad by se hodil o hodně víc) hraje na city a to neskutečným způsobem. To pocítíte sami jak si s vámi režisér hraje. Scéna s podprahovou emocí naprostýho zoufalství je následovaná scénou s opačným náboje a takhle to jde dál a dál přes veškeré druhy jako strach, hněv, soucit, naděje, veřejný ponížení naprosto všechno co si umíte představit... Diky režiji, scénáři, předloze, střihačům a všem se všechno tohle dalo do díla které si podle mě zaslouží velký obdiv i když bohužel ho můžu vyjádřit jenom pěti červenýma hvězdičkama. Russell Crowe se mi zevnějšku na postavu doktora Nashe nehodí, ale jeho herecká proměna do tyhle role je hodně přesvědčivá. Představa, že John Nash je skutečný člověk co si tohle prožil je dost wow. Když nezahrneme faktory jako oblíbený žánr nebo spokojenost s hereckým obsazením tak by tenhle film měl utvářet jednoduchý poměr čím větší empatie tím větší zážitek.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Na tenhle film se dostal tip od kamaráda takže sem se nepodíval ani na trailer ani na recenze. Až do třičtvrtě filmu mi to připadalo jako docela pěknej film. Když sem pak zjistil to o čem vlastně v tom filmu jde (Nebudu to prozrazovat) Změnilo mi to absolutně pohled na všechno co v tom filmu udělal... A to oceňuju :)

plakát

Lovci draků (2008) 

Je hodně zajímavé, to jak tam lítaj ostrovy, ale oni padají dolů :)