Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Rodinná pouta (2004) (seriál) odpad!

Ze zacatku si mohli rikat, ze byli prvni a prece jenom sledovanost dva a pul milionu divaku na dil je docela dost, ale proc to prodluzovat do nekonecne nic nerikajici agonie.

plakát

Román pro ženy (2004) 

Takovehle romanticke komedie by se u nas mely tocit casteji. Film je zanrovy, vtipny, hraji v nem hezci lide a ma jasnou pointu. Filip Renc je dobry reziser a kdyz dostane dobry scenar, dokaze si format uhlidat. Zuzana Kanoczova je stejnou merou sexy, uveritelna i trosku mrcha, Marek Vasut je charizmaticky a svetem protrely typicky muz, Simona Stasova tomu nadherne kraluje a jeji smysl pro herecky humor je fantasticky. Miroslav Donutil i Stella Zazvorkova jsou mile postavicky druheho sledu, jakoz i Jaromir Nosek s Ladkou Nergesovou. Sned jenom Sasa Rasilov svoji figuru nezvlada a je uplne mimo jeji ramec. Humor ve filmu je podle soucasneho trendu nastoleneho Sexem ve meste trosku drsnejsi, na rozdil od erotiky, u niz by tvurci trosicku pritlacit klidne mohli. V dusledku ale velmi pohodovy film.

plakát

Snowboarďáci (2004) 

Zacatek a vlajkova lod vsech ceskych teenagerskych komedii. Duo Madl, Kotek se skvele doplnuje, devcata jsou prijemna, vtipy vtipne a celkove jde o prijemny film.

plakát

Svět zítřka (2004) 

Povedena dobrodruzne akcni jizda, kterou si clovek ovsem neuzije jinak, nez na velkem platne se zvukem 5.1. Hlavni dvojici chemie na platne klape bezvadne a u Juda Lawa si clovek az musi pripominat, ze se nediva na Indiana Jonese. Gwyneth Paltrowova se zaradila mezi emancipovane zeny tricatych az ctyricatych let velmi vhodne a Angelina Jolie, je povedenou tresnickou na dortu. Cele je to velice koukatelna pohadka na sobotu odpoledne.

plakát

Umučení Krista (2004) 

Sugestivni a velmi stylizovana podivana, kdy se reziser Gibson snazi manipulovat s divakem. Nejdriv si da velkou praci, aby prostredi a vzhled filmu zautenticnil a potom predlozi naprosto nelogickou a nesmyslnou vypravenku, v niz Jezis snese jakekoliv muceni a stale dava vse kolem rady a pouceni. Naprosto se sem nehodi ty nadprirozene sceny z konce filmu a u jeho zmrtvychvstani jsem se uz jenom smal.

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Vynikajici zanrovy zombie film. Netradicni zrychleni a realisticky se rozkladajici mrtvaci funguji dokonale, stejne jako vybuchujici hlavy. Hrdinove se chovaji sympaticky a celkem autenticky a reziser se neboji nechat je umirat. Velmi osvezujici.

plakát

Válka policajtů (2004) 

Syrova, zanrove cista a staromilsky poctiva francouzska kriminalka. Daniel Auteuil je, jak je jeho zvykem, velmi presvedcivy. Gerard Depardieu hraje natolik sablonovitou postavu, ze obcas pusobi az neverohodne. Alain Figlarz dodava pocit autentickeho nepritele. Akcni a dramaticke sekvence zvlada Olivier Marchal na jednicku a verim, ze se mu v nich podaril zprostredkovat pocity, jake zazivaji jejich ucastnici. To vse na pozadi pribehu antickych rozmeru. Vrele doporucuji.

plakát

Veronica Mars (2004) (seriál) 

Lepsi prumer mezi krimi serialy a totalni nadprumer mezi teenagerskymi serialy. Velmi dobre obsazene i vedlejsi postavy.

plakát

Wimbledon (2004) 

Absolutni spicka v ramci romantickych komedii s prichuti tak mileho humoru a presnou porci milostnych scen, ktere jsou dvojici Bettany Dunstova skvele zahrane, vzajemna chemie funguje na jednicku, a pri tom ne zbytecne preslazene. Vrchol zanru.