Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

novoten 

všechny recenze uživatele

Spousta pomrkávání, rozverné dialogy a jedna velká hračka, se kterou si neumím hrát. Jude Law je pro mě navždy charakterní herec, který nemá s vysmátým akčním hrdinou nic společného a chladná Angelina je tentokrát vyloženým utrpením. Jediným zásadním kladem je to, že se na plátně pořád něco hýbe, rozbíjí či létá, ale na to, kolik se o filmu při vzniku namluvilo a jak se tvůrci chvástali řečmi o historickém milníku, se po něm velmi brzy zaslouženě slehla zem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý po celý čas pripomína nejakú lacnú zadnú projekciu. Natočený možno inak, možno lacno, možno ako pocta, ale mňa to veľmi nenadchlo. Postava pilota a jeho dobrodružné kúsky vo vzduchu a prelety cez mesto udržiavali moju pozornosť v strehu, ale forma mi fakt nesadla. Obojživelné lietadlá boli zaujímavé, rovnako ako drsňáčka A. Jolie, ale napriek tomu u mňa film ani na chvíľu neprekročil hranicu priemeru. 60%. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Neskutočne stupídny scenár a veľmi úbohé grafické spracovanie. Nerozumiem prečo všade dávali ten blbý blur effekt, zničili všetky zábery, ktoré by bez dodatočných úprav boli na tom ďaleko lepšie... ešte tá hudba bola ako tak fajn, no k tomu filmu sa vôbec nehodila. A porovnávať tento film s Indiana Jones-om je urážka Indiana Jones-a. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bohužel, filmu chybí nějaký charizmatický představitel, nápaditější hudební doprovod, jiskra Indiana Jonese nebo všechno dohromady. Škoda, dvakrát škoda, mohl z toho být fantastický film a já jen lituju, že jsem ho nestihl na velkém plátně. Takhle jsem měl pocit, že děj se zúčastněných téměř netýká a ta hvězdička dolů je za opravdu hodně drážděné a nenaplněné očekávání. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizovanou vizuální stránku doplňuje excelentní zvuk a skvělý orchestrální soundtrack. Za technickou stránkou však výrazně pokulhává příběh. Sice je zcela jasné, že je záměrně šestákově naivní, ale tohle je možná až příliš. Je sympatické, že si to v zásadě udělal jeden člověk na koleně, ale není to omluva pro všechny neduhy. Zklamáním je i Jude Law, tento typ role ve stylu hrdiného dobrodruha mu nesedne. Oproti tomu v poslední době nenápadná Paltrowová si roli novinářky náležitě užívá. Snímek nepostrádá i styl špičkovacího humoru mezi ústřední dvojicí a ten naštěstí funguje; čímž mnohé zachraňuje. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Retro sci-fi se podařilo debutantovi Kerrymu Conranovi natočit za 40 mil. dolarů (některé zdroje uvádějí sumu 70 mil.) a za první víkend (17. - 19. 9. 2004) v amerických kinech si Sky Captain vylétal 15,5 milionů. Do konce roku stihl vydělat necelých 38 mil. dolarů. (imro)
  • Původní název byl “The World of Tomorrow“, ale byl pozměnen, aby se nepletl s Emmerichovou vysokorozpočtovkou Den poté (2004). (imro)
  • Režisér sa pri návrhoch robotov, kostýmov a celkového dizajnu inšpiroval umelcami z 30. rokov, ako boli napríklad Hugh Ferris alebo Raymond Loewy. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama