Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Poslední mohykán (1947) 

Genialni nadcasovy film, postaveny na hereckem umeni Jaroslava Marvana a na jeho vyborne napsane postave rodineho tyrana, kteremu je nastaveno zrdcadlo. Nestarnouci dilo.

plakát

Povídka s dobrým koncem (1988) (TV film) 

Poctive tri hvezdy za vysokou koukatelnost, prevysujici i zapory roku vyroby a komunisticke umelosti prostredi prvni republiky. David Matasek vystihl hlavni postavu moralisty a idealisty, ponekud arogantniho a diky rozsafnemu panu otci (tovarnik Bronislava Poloczka) i velmi bohateho, snaziciho se presvedcit svet o nutnosti myslenkove revoluce, ale ani jeho obdivovatelka (Ivana Chylkova) ani divka, jenz mu da kosem (vynikajici Luciana Krecarova-dnes popularni Anna K.-mimochodem, po tomto vykonu nechapu, proc neni dnes hereckou hvezdou na urovni Chylkove) a nakonec ani okoli nerozumi jeho snaze, takze si radeji vezme zivot. Samotny nazev filmu je pak stejnym cynismem, jakym oplaci svet hlavnimu hrdinovi.

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Jak to jen Von Trier umi, velmi zranujici a syrove pusobici snimek s vybornymi hereckymi vykony, kdy v podstate kazda postava majici dulezitost, nebo hovorici vice nez vetu, ma jako predstavitele velmi kvalitniho herce. Zaverecna poprava je natocena az srdceryvne.

plakát

Samotáři (2000) 

Peknej propracovanej a technicky skvele zvladnutej film, kterej ovsem stoji na genialne napsanych dialozich a spickove kvalite hereckych vykonu. Trosku smutne, hodne vtipne a uveritelne absurdni.

plakát

Cellular (2004) 

Neurazi, nezarmouti, paklize tomu odpustite par scenaristickych skobrtnuti. Chris Evans, Jason Statham a Kim Basinger hraji vsichni velmi dobre, ovsem pravou hvezdou filmu je vyslouzily policista Williama H. Macyho.

plakát

Bludiště (1994) (TV film) 

Lacina, nic mene povedena televizni hra J.S. Kupky o jednom pripadu Sigmunda Freuda (skvely Frantisek Nemec), ktery se musi dopatrat priciny u hystericke neuroticky (prkenna Eva Vejmelkova) a obhajit svoji metodu pred svymi kolegy, vedenymi pacientcinym zpatecnickym otcem (Ludek Munzar). Zajimavemu pribehu urcovani priciny psychickych problemu, prokladanemu obhajobou Dr. Freuda pred odbornou verejnosti a vsimave pospojovaneho drobnymi detaily (jako jsou zdroje svetla v mistnostech, nebo muzika), by neskodil vetsi rozpocet a naturalistejsi pojeti nekterych scen.

plakát

Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse (2007) (TV film) 

Vyjimecny dokument o vyjimecnem cloveku, s krasnymi prostrihy z dobovych filmu a fotografii, jenz spolu s hudbou navozuji autentickou atmosferu nacistickych a posleze komunistickych lagru. Podane citlive, nikoliv vsak citobolne s vypovedmi historiku a spoluveznu. O takovychto lidech by se melo vice tocit, vice mluvit a vice vedet.

plakát

Hotýlek (1975) (seriál) 

Hodne silena a hodne vypjata serie, ktera se nemusi libit kazdemu, ale kdyz vas chytne, donuti vas kazdou minutu bat se o dusevni zdravi, budoucnost a celkovou pricetnost majitele hotelu Basila Fawltyho skvele hraneho Johnem Cleesem. Tisic a jedna silenych scenek a dokonale zvladnuta ironie hlasek a vecne narazky na Nemce jsou skvostne.

plakát

Harper (1966) 

Pekna kriminalka s Paulem Newmanem, ktereho soukromy detektiv Lew Harper tvori meziclanek, mezi Phillem Marlowem Humpreyho Bogharta a Joe Hallenbackem Bruce Willise. Stylovej zacatek, prostredi, nekdy az moc, zhave Kalifornie, par vybornejch hlasek a dokonalej frajerskej konec, to vse hraje pro Harpera a pro ten sympaticky nostalgicky pocit, ze podobni frajeri uz se dneska nerodi.

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Krasnej jednoduchej a milej pribeh o vyporadavani se se zivotem, bez zbytecneho patosu, nebo meknuti a vycitani si chyb minulosti, coz plati jak pro postavu Rockyho, tak pro Stallona rezisera. Hodne mile vtipnych scenek, jednoducha a prima zivotni filosofie a nakonec skvele nastrihany boxersky zapas. Co vic si prat. Uzavreni Legendy hodne cti.