Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sbírka různých klišé okořeněná spoustou nelogičností. David R. Ellis zklamal, ač je scénář hloupý, mohl podle něj natočit svižní akční thriller, jenže to se mu vůbec nepovedlo. Samotný nápad nehýří originalitou, ale ani se nesnaží o něčem takovém přesvědčovat. Scénář z druhé ligy se s ničím nepáře a dává jasně najevo, že tohle by měla být přímočará akce od začátku do konce, snímek u kterého je radno nad ničím nepřemýšlet a vychutnávat si ohromné tempo, to ale Ellis natolí až v posledních několika minutách. Závěr má sice říz, ale ten zbytek nechutně pokulhává. Prostřihy mezi nevýraznou Kim Basinger a Chrisem Evansem narušují rytmus, neboť divák nedostává jedinou příležitost s hrdinkou soucítit. Pár povedených momentů a výše uvedený závěr však snímek jistým způsobem zachraňují a jedno zhlédnutí se ještě přežít dá. [TOP 19/8 68%] ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Soudě podle předchozího režisérova snímku Nezvratný osud 2, nedělá Ellisovi žánrové zařazení velké vrásky na čele a podle něj nejspíše thriller=komedie. Cellular je na tom podobně. Je to absolutní hloupost s tunami nelogičností, ale většinu času si udržuje příjemné tempo, což film vytahuje z kategorie "sračka" do kategorie "čistý průměr". Jednoznačným kladem snímku je, že se nebere smrtelně vážně, a až na hystericky přehrávající Kim Basinger, záměr tvůrců "jen se tak pobavit" pochopili i všichni herci (jako vždy roztomilý William H. Macy především). I tak je ale tenhle film vhodný jen pro jedno zhlédnutí, nejlépe v mírně podnapilém stavu. Za takového předpokladu se slušně pobavíte a nebude vás trápit nelogičnost většiny situací ani nepřetržité nastavování děje, aby se dosáhlo alespoň devadesátiminutové stopáže. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazený film, který ze zápletky nedostává všechnu šťávu, ale je rozhodně dost příjemný a jeho tempo není vůbec špatné. Kim Basinger mi přišla lehce do počtu, protože by za ní mohla každá průměrná herečka zaskočit. Chris Evans mile překvapil a dvojice Statham Macy si užijí jen málo času na obrazovce. Film se nedokáže dostat přes průměr, i přes své slušné tempu, hudební doprovod a obsazení, což mě dost zarážejí, protože jediná chyba v tom případě může být ve scénáři (jednoduchý a přímočarý, možná až příliš s pár drobnými chybkami) a režii(nevýrazná osobnost, která má za sebou jen pár filmů). Cellular není špatný film, ale je v něm něco co ho odsuzuje do průměru a snad jednou na podruhé zjistím co. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Made in Nokia. tak by se dal charakterizovat tenhle film. Teda Made in Nokia 6600 pro upřesnění. K.Basinger je tady jako učitelka a badatelka docela pěkně tuhá. W.Macy kopíruje Duvalla (někdo to tu zmiňoval) z Volného Pádu a Ch.Evans půl filmu používá dvě slova: Oh, god.. a to je málo. Přesto má tenhle film docela slušné tempo a úplně nejlepší postava z celého filmu pro mě je magor právník, co si od něj kladný hlavní představitel půjčil Porsche. Jinak se vzpomínky veklmi rychle vytrácejí.... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižně ubíhající jednohubka, která se nezdržuje žádnými odbočkami a příliš ani logikou, neúnavně šlape na plyn od první do poslední minuty a ve své jednoduché přímočarosti nepostrádá solidní dávku napětí. Snaživá Kim ukáže jak důležité je učit se už na základce fyzice i biologii, Statham svého Drsoně hraje stejně jako hraje své Jasoně a Macy si s přehledem a bez námahy střihne kopii Duvallova Pendegrasta. Jeden večer to v pohodě utáhne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)

Reklama

Reklama