Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (2 393)

plakát

Zoo - Cesta do L.A. (2022) (epizoda) 

Jestli to pojede v lehké komediální rovině (Burešová a děti, dědička předstírající mezi kydáním hnoje pobyt v Los Angeles, ředitelka zábavně řešící čachry svých zástupců) a bude to mít tak deset dílů, tak by to jako oddechovka mohlo fungovat. Jenže předpokládám, že se asi bude desítky dílů řešit, jak sbalit šéfa soudu, v druhé linii odvrhnutí vlastní bohatou rodinou a dokázání, "jak jsem dobrá" a ve třetí linii se bude typickými novácko - primáckými intrikami řešit ředitelské křeslo...

plakát

Manželský pětiboj (1986) (pořad) 

Tady zub času zapracoval, tehdy se na to asi dívat dalo, ale po letech mi to připadalo táhlé a nudné. On asi málokterý z těch starých soutěžních pořadů dnes obstojí. Snad Videostop, který je postavený hlavně na veselých filmových ukázkách.

plakát

Ve znamení Merkura - Muzikantský celník (1978) (epizoda) 

Vypadá to na trochu nudnější seriál, který však nabídne spoustu archaických situací, neboť i takovému ultraodpůrci jakékoli mezistátní integrace, jako jsem já, přijde poněkud absurdní prohrabovat někomu bágly a kontrolovat, co si s sebou bere do ciziny. Natož když se na seriál podívá někdo, kdo to ani nepamatuje. První díl je o tom, jak trochu přitroublý (ale veselý a občas vtipně hláškující) novopečený celník dvakrát (spíše náhodou) zazáří.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia - Magnetismus (2020) (epizoda) 

Vtipně zpracovaný "Schimanski" motiv (však tam jeho jméno také zazní). Mirka Pleštilová si svou roli hodně užila, ale nejlepší byla hláška pronesená při sledování videa z nočního klubu chválící Königovu matku, že její schopnost dostat Ivana z deprese je vskutku obdivuhodná.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia - E.M.P. (2020) (epizoda) 

Na motivy typu "záchrana před obrovskou katastrofou" jsme zvyklí v naší kinematografii jen od dvojic Macourek/Vorlíček či "Hofman/Polák, takže docela zajímavé osvěžení po letech. Zápletka napínavá, vtipu taky neubylo (oceňuji, že je to na adresu našich imbecilních čučkařů z BIS), pobavil i narozeninový dárek od Kryštofa. Takže prozatím poslední díl série hodnotím na maximum a doufám, že se bude pokračovat.

plakát

Hovory Kalousek Soukup (2021) (pořad) odpad!

Aneb když se nejhorší moderátor všech dob, který je v televizi tak často, že byste ho měli po krk, i kdyby to byl nejlepší moderátor všech dob, pustí do debatování s politikem, jehož morální profil je špinavý tak, že kdyby strčil nohu do Tichého oceánu, tak by se onen oceán změnil v jednu obří žumpu zabírající třetinu zeměkoule.

plakát

Ropáci (1988) (studentský film) 

Tohle má být ten slavný průlomový snímek v budoucnu úspěšného režiséra? Možná jsem jen intelektuálně nedospěl, abych byl hoden toto dílo hodnotit, ale faktem je, že jediný důvod, proč nedám odpad, je moje konformita. Pokud bych tu byl jediný odpadář, tak by mi to fakt připadalo už poněkud divné.

plakát

DREAM TEAM – Mistři dílny (2022) (pořad) 

Určitě je dobrý nápad ukázat divákům kromě soutěží pro zpěváky, kejklíře, tanečníky, kuchaře, úchyly nebo laciné štětky také někoho, kdo umí něco pořádného vyrobit. V zemi Receptáře Přemka Podlahy by bylo ostudou s takovým pořadem nepřijít. Bohužel, samotný pořad už se uchopit nepodařilo. Moderátor Vojta Kotek mi přišel bezproblémový, ale v samotném soutěžení a vyrábění jsem se ztratil. Když se vyrábí motokára, tak bych chtěl opravdu vidět, jak kutil přišel na to, jak to udělat, aby to zatáčelo a další vychytávky, místo sledování hádek, rozmluv a monologů povzdychávajících si nad kolegy. Asi by bylo vhodnější, kdyby soutěžili jednotlivci (i když, to už by musel být pořádný borec), dvojice nebo nanejvýš trojice. Ale zase by jich mohlo být víc a viděli bychom třeba místo dvou hned čtyři pěkné motokáry. Ale to závěrečné odzkoušení, kdy Tomáš Enge ujel s každou motokárou asi tak tři metry, to se asi musel někdo zbláznit. Můj verdikt? Velmi špatně uchopené zpracování docela dobrého nápadu. Ty dvě hvězdičky jsou spíše za to, že pořád existují šikovní lidé a že se je televize rozhodla ukázat.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia - Termodynamika (2020) (epizoda) 

Trochu mě mrzí, že nápad přivést do seriálu postavu, která bude s egem profesora Königa soupeřit, ale místo o genialitu se bude opírat o selský rozum, se omezil jenom na tento díl. Jinak docela dobrá a vtipná exkurze do muzikálového světa, ten nový zpěvák hlavní role se tvůrcům opravdu povedl :-)

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia - Meganewton (2020) (epizoda) 

Vtip a záměrná šablonovitost postav znovu s drtivou převahou vítězí nad logikou, ale já se opět dobře bavil, i když na závěr si ten lis dával opravdu hodně na čas. Ten Ivan si taky uměl dobře vybrat manželku :-)