Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (36)

plakát

AD/BC: A Rock Opera (2004) (TV film) 

Slibovalo to skvělou zábavu. Strašně ji ale sráží trapné vyzpívávání úplně banálních dialogů. Slibné momenty se objevují, ale jen když jsou všichni smrtelně vážní. Raději bych, aby se o parodie nepokoušeli. Nebo aspoň nestřídaly postavám hlasy, jako třeba když je na place Ayoade a kromě něho evidentně zpívají jeho part dva další lidé. Stačí ukázat osazenstvo IT crowd o třicet let mladší a višchni budou spokojení :-) Pořád nevím, jestli je to vážné nebo ne.

plakát

Andělé a panny (2007) 

Neskutečná slátanina, ale s přítelkyní jsme se výtečně pobavili :-) Jestli rozumíte pojmu "roztomilá béčkovost" a fandíte hezkým ksichtíkům a výstihům, pobavíte se dobře :-)

plakát

Barák (2022) odpad!

Trojnásobná ztráta času. Vizuálně kopíruje artové filmy, které nepotřebují kopírovat. Příběhově neříká nic, zato třikrát dokola. Snímek má za cíl vyvolat depresivní náladu a jde k tomu nejjednodušší cestou. Cílová skupina už viděla lepší.

plakát

Batman začíná (2005) 

Nevím, jak moc mám vypnout mozek u tohohle díla. Když ho nevypnu, slyším stupidní dialogy a sleduju uhozené věci, které mi film předkládá jako fakta. Když ho vypnu, vidím Neda Flanderse, jak zachraňuje svět :-)

plakát

Belfast (2021) 

Mám dojem, že film natočili jen s raným nástřelem scénáře. Většina postav nemá svůj účel, vazby, nic. Zejména Ma, která je tvrdohlavě odmítá se odstěhovat, přestože očividně v Belfastu nemá nikoho. Jen jedna náhodná známá, a ta ji přesvědčuje o opaku. Vlastně si nepamatuju, že by kdo kdy promluvil se starším bratrem. Válčící strany se mezi sebou nepotkají. Koncem filmu doslova desítky lidí uprostřed razie všeho nechají, aby mohli pozorně a potichu vyslechnout rozhovor s otcem hlavní postavy. Historickými reáliemi se film nezabývá ani chvíli.

plakát

Catwoman: Hunted (2022) 

Catwoman se nikdy nedostane dobré adaptace, když ji pokaždé bude režírovat puberťák. Jazz hudební doprovod je úžasný v tom, že umí minout každou notu. Animace se tentokrát silně kloní k anime, ale nejspíš jen proto, že je to levnější a rychlejší. Opravdu bída. Ale boobies jsou fajn.

plakát

Clarkson - souboj žihadel (2009) (TV film) 

Jeremy Clarkson ve jménu vědy zjišťuje odpovědi na všechny vaše svíravé otázky: "Dopadne na zem dřív pence nebo ropucha?" "Které auto nejpřesněji driftuje, když řidič nosí gumáky, ploutve nebo brusle?" a další. Zjistíte, která celebrita je nejrychlejší v offroad závodě a budete svědky lítého souboje se zástupci nenáviděného Fifth Gearu. Plné hodnocení bohužel nemůžu dát, protože to postrádá nejen drive seriálu, ale hlavně "man factor". Přečůrávání trojice moderátorů tu chybí. Clarksonova síla tkví hlavně v práci s lidmi. (nebo křečky nebo lidmi vypadající jako psi.)

plakát

DOA: Na život a na smrt (2006) 

Měl jsem rád Dead or alive jako šestnáctiletý a film nabízí naprosto přesně to samé, co hra. A sice nápaditou mlátičku a čtvereční kilometry holé kůže. A dokonce i poměrně rozumný děj. Já jsem spokojený.

plakát

Drsný Harry (1971) 

Uznávám význam tohohle filmu a těšil jsem se na něj. Ale většinu času jsem ho musel popohánět dopředu. Tak natahované scény jsem neviděl ani v mnohem starších filmech. Záběry jako běh přes celé nábřeží, kulhavec schází ze schodů, nekonečné nájezdy na budovu doopravdy kazí dojem z filmu. Ani to nedodává realismu, jediné, o čem se dá mluvit je zoufale špatný střih. Bez prstu na šipce doprava bych ubral dvě hvězdičky.

plakát

Drž hubu! (2003) 

Ti blbci to dávají dnes o půlnoci a já přesto přemýšlím, že spánek vynechám, tak skvělá komedie to je.