Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (178)

plakát

Absolvent (1967) 

Jednoduché, originální, bombové, suprové a ani nevím kolik ještě takto podobných slov by mě postupně napadalo při komentování tohoto vážně božího romantického dramatu s komediálními prvky. Celej příběh je úplně super, Dustin Hoffman dokázal svou roli záhrat na jedničku s hvězdičkou, a když k tomu připočtu ještě hodně vtipných zcének z celého filmu, tak musím říct, že jsem nebyl ani na chviličku sklamaný. Nakonec vše dovršuje skvělá hudba, která doprovází celý film.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Ace Ventura je pro mě klasika. Klasika jako film, protože jsem na něj koukal od dětství, tak klasickej proto, že zde se nachází klasickej Jim Carrey s jeho výstřelkama. Příběh filmu se mi líbí, a co říct k těm Carreyovým blbostem, co on dokáže vymyslet všechno a udělat se svym obličejem, no je to hrozný, ale já to zbožňuju. Jsem hold jeden z těch kterejm toto nevadí, a Ace Ventura mi připadá na čtyři hvězdy, to je jasná věc.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

No slátanina všech nesmyslů, které asi Cohena napadli když zrovna měl hodinovku na záchodě. Podle doporučení jsem se těšil na spousta zábavy a kdoví čeho všeho, no ale mě připadaly vtipný tak tři scény, zatímco zbytek (i když nejsem žádný suchar) mi ani trochu nezvedly ústní koutky. Aliho jsem viděl až po Boratovi a Brunovi a můžu naprosto z jistotou říct, že tohle se nepovedlo. Samozřejmě je tady jeden fakt, a že toto je celkově natáčený s herci, zatímco Borat a Bruno jsou jak skryté kamery tak normální nic netušící smrtelníci - to právě dodává podobným filmům správnou dávku komedie. Tady tomu tak není, jednoduše už to nechci nikdy vidět, hodina je v čudu, a já z toho nemám nic.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Po absolutně Amazing traileru, kde mě nadchla asi tak půlminutovou scéna ze Spider-Manova pohledu jsem si řikal, že musim vidět 3D verzi, která musí být naprosto úžasná. Po shlédnutí klasické 2D verze musim říct Velké zklamání. Určitě je celý film lepší než Raimiho trilogie, která se plazí pouze mezi milostnými hrátkami mezi Peterem a Mary Jane. Co je pro mě taky velký plus u Amazinga, je výběr hlavního protagonisty (Tobey už byl trochu vohranej!) Garfielda + Emma Stone, která si po jeho boku vedla jakž takž. Největší pecka je ale kostým Spider-Mana, který oproti předešlé trilogii vypadá o mnohem drsněji a líp. To jsou ale všechny klady, které bych mohl říct. Bohužel se mi zdá, že všechny akční scény s Lizardem (i bez něj) nemají správné prvky aby dokázali diváka nějak ohromit nebo ho přišpendlit k sedadlu, je to furt to samé a někdy i nudné. Nejvíc mě ale zklamal fakt, že mě trailer tak moc nadchne kvůli scénám z první osoby, a pak ve filmu uvidim fakt jen kolem 30ti sekund, to moc Marc Webb nevychytal. Podle mě se mohlo pro "Spajďáka" udělat víc a je to tedy docela jasné zklamání. Užmatlané 3 hvězdy s menším minusem.

plakát

Americká krása (1999) 

Bombovej Kevin Spacey se zde vážně ukázal. To byla paráda, takovouhle roličku, no, zahrál jí perfektně a taky to pak mělo své ohlasy. Oscara má právem, svou roli si asi užíval a mě se líbila taky a to doslova. Sam Mendes točit umí, to jde vidět a nejen z tohoto filmu, ale i z jeho více. Oscar za režii si myslim že je taky na správném místě, ale za nejlepší film, to si nejsem zrovna jist, protože byly na výběr o mnohem lepší pecky. Ale to už hold nikdo nezmění.

plakát

Avengers (2012) 

Poprvé v životě jsem zažil potlesk v českém kině a ano, bylo to zasloužené. Avengers se tak dokonale připravili nám dát tu největší porci akce, napětí a hlavně zábavy, že se jim to s jistotou povedlo a diváci určitě nebudou litovat svých utracených pěnez. Klasický povrchní Downey je ve filmu největší hvězdou, a po jeho boku nezaostávají samozřejmě ani ostatní hrdinové. Co je ale snad konečně realitou je to, že se povedlo najít toho pravého "zeleného" muže Marka Ruffala na další role Hulka, protože dřívější Norton s Banou nepředvedli zrovna úctyhodné výkony a z filmů se vytvořily béčka jaké mají být, no studia určitě neby hrdá. Není divu že celá sranda stála 220 mil dolarů a jde vidět, že se využil každý cent z této vesmírné částky. Od Avengers se čekalo hodně a všichni doufali, že se nic nepodělá. Všichni můžeme souhlasit, že Joss Whedon byl správnou volbou a odvedl svou práci na jedničku. Kéž by se takto povedli i minulí nějací jednotlivý hrdinové že? To už se ale nezmění, my teď můžeme maximálně čekat na další jednotlivé díly Thora, Iron Mana, Nicka Furyho, Captaina Americy a snad i Hulka. Poté se nejspíše tedy začne už dělat i na Avengers 2, no uvidíme co z toho všeho nakonec vznikne, ovšem tito Avengers budou ještě hodně dlouho na vrchu návštěvnosti.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) 

Člověk si od Bad Taste bude myslet jednu z těchto dvou věcí, buď že je to neskutečná zbytečná kravina, která se nemusela ani točit, nebo že je tento film velmi zábavný, plný ohromných nechutností, ze kterých se i někomu neudělá příliš dobře. Já sám si osobně myslim, že je to přesně ten druhý typ. Bas Taste je naplněný skvělými vtipnými scénkami, které začínají hlavně na začátku a vinou se dále celým filmem. Po té nechutné stránce, to si myslim že Jackson možná něco už přehání, hh, ale co nadělám. No, lepší průměr by se dalo říci.

plakát

Barton Fink (1991) 

Jak jsem se na Bartona Finka těšil, ale bohužel z mé strany přišlo veliké zklamání. Čekal jsem od bratrů Coenů (už mám zkouknuté jejich velké pecky, a tak jsem myslel že Barton Fink k ním přibide ) něco velkého, ale bohužel to tak nebylo. Těšil jsem se na tento film i proto, kvůli složení dvou mužských rolí, které jsem si vážně myslel že to dokáží roztočit a to ve velkém směru. Je pravda že oba dva Johnové měli ve filmu pár dobrých scén, ale to je tak všechno. To nezachrání jiné hodnocení. Moje hodnocení "pouhých" tří hvězd bych odůvodnil asi tímto: kvůli režii tedy dávám hodnocení navrch, protože vím že bratři Coeni jsou velmi nadprůměrnými režiséry, poté díky pár dobrým scénkám, které se ve filmu objevili a naposled kvůli dvou Johnům. Jinak nemám co jiného říci a stačilo mi vidět Bartona Finka jednou a to stačí.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Toto je pro mě veliké zklamání, čekal jsem od Braindeadu o hódně víc, protože to co jsem viděl, to nestačilo ani říct že to bylo dobrý, nebo že to ušlo, tady bych tak mohl říct že mě to vůbec neoslovilo a že to byla docela kravina. Vydržel jsem Jacksonovi Bad Taste, ale tohle? No tohle jsem vážně nevydržel, tady jsem chtěl aby byl co nejdřív konec, protože mě celejch 100 minut doprovázela nuda, nuda a nuda. Jediné pozdvyžení bylo (a za to je i ta jedna hvězda) scéna se sekačkou, ale to vážně nestačí..

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Jeden z nejlepších westernů, co kdy vůbec byl a asi nejspíš i bude. Poslouchat ten suprovej hudební doprovod ve filmu, dodává správnou westernovskou atmosféru a je to celý potom paráda. A Paul Newman a Robert Redfort jsou praví Butch Cassidy a Sundance Kid a jde jim to výborně.