Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (62)

plakát

Nekomonogatari (Kuro) (2012) (seriál) 

Já jsem nevyléčitelně závislý na *monogatari. Hudba je hrozně jednoduchá, asi jako kresba, což považuji za absolutně geniální a trošku i pochopitelné, vzhledem k počtu záběrů, které vlastně jen tvoří prostřihy obsahující obsah zrovna probíhající konverzace. Co je zajímavé, nikdy neprobíhá rozhovor, kterého by se nezúčastnil Araragi, takže titul "hlavní postava" je u něj na místě. Více napíšu možná časem. Nebo to prostě nechám takhle otevřené...

plakát

Beck (2004) (seriál) 

Yukio Tanaka, hlavní postava je naivní ufňukaný japončík, který popravdě celou sérii stahoval trošku níž, než kam patřila, no a vezmem všechny mínusy najednou: Tanakův hlas při zpěvu je strašný, mimo klasicky (hnusnou) nehezkou japonskou výslovnost byl ještě falešný. No a to je vše k mínusům. Ostatní bylo parádní: Hudba, ostatní členové skupiny, kolize, krize i peripetie. Navíc se mně líbilo v závěru, že to, na co člověk vlastně nejvíc čekal bylo zmíněné jakoby mimochodem. Nejlepší hudební anime aji seriál, jaké jsem viděl. 5* skoročistých.

plakát

Katanagatari (2010) (seriál) 

Řekl bych, že tohle anime má něco, co chybí spoustě úžasných filmům, včetně takových jako například Artist, kterého jsem taktéž dokoukal dnes (resp. včera, když vezmeme, že právě teď je chvilku po půlnoci). Oním "něčím" je nepředvídatelnost. Respektive, pokud máte už něco nakoukáno, nejen z anime, chápete, jak příběh funguje. Ono je teda několik typů, ale zhruba: Člověk potká protivného(nebo jinak odlišného) člověka. Protivný pomalu měkne a začíná být přístupnější a končí to láskou, zatímco se odehrávají další příběhy kolem tohoto. Autor byl zlý a nechal romantiky a příjmače tohoto klišé plakat až za hrob a na úplném konci je donutil vzít provaz a jít požádat kamaráda, aby mu kopli do bedny od whisky. Dalším skvělým prvkem je animace soubojů, která je logická, svižná a neopakují se v ní čtyři obrázky. --- Za tenhle tah, aneb "divák je hadr na podlahu" autora a všechny, kteří s tím měli co dočinění hodně uznávám a řekl bych, že asi dlouho neuvidím podobný klenot, až tedy do doby, kdy vyjde Kizumonogatari.

plakát

Gintama - Gintama' (2011) (série) 

Gintama', šílenější, úchylnější, šílenější, ulítlejší, parodičtější a v neposlední řadě šílenější než má milovaná Gintama. Zasloužilý umělec Sakata Gintoki, zasloužilá umělkyně Kagura Yato a ty otravné brýle, které si říkají Shinpachi. Pokud jste fanouškem Gundamu, Dragon Questu nebo Doraemona, máte o zábavu maximálně postaráno. Dokonce se zde objeví i jeden díl spolu se Sket Dance. -- Samozřejmě nesmíme zapomenout na veledůležitou postavu Jugem Jugem hovna házející život Shinpachiho dva dny starých slipů... --Prostě řečeno: Gintama má stálé učinky a může nabourat váš zdravý rozum. 100%. ----- 5.10. - GINTAMA JE ZPĚT!

plakát

Animatrix (2003) 

Ne, nevidím důvod dávat míň jak pět hvězdiček. Tak rozličné a přesto silně související. Největší informační hodnotu má asi Druhá renesance a Poslední let Osirise, ale já miloval všechny, tedy kromě Příjmací zkoušky, kde se mi nelíbila kresba. Z mého pohledu mindf*ck a nejoblíbenější povídka? Nevím, chtěl bych Dětský příběh, ale zároveň Neznámé území a Program.

plakát

Suzumija Haruhi no šóšicu (2010) 

Pro začátek je asi důležité znát seriál, film docela často navazuje na některé konkrétní situace z něj. Kyon je zoufalý ve světě, kde údajně není Haruhi Suzumiya, nikdo ji totiž nezná. Máme možnost vidět ho tak, jak to neznáme. Kyon je vystrašený, zbrklý a pro své okolí se zbláznil. Z Yuki je obyčejný a stydlivý knihomol, Koizumi tu prostě není a Asakura ho vnímá jako podivína, navíc ani neexistuje klubová místnost SOS Brigade, pouze obyčejná místnost po literárním kroužku. Ze zoufalosti zběžně prohlíží knihovničku, když...

plakát

Gintama (2006) (seriál) 

Seriál plný idiotů, toaletního humoru a jediný svého druhu. Teda, pokud nepočítám Gintamu', která ještě trošku přitlačí. Gintoki Sakata je obyčejný shounenový hrdina... ... lež! Gintoki i kdokoliv jiný je silně neobyčejný pitomec, který, narozdíl od ostatních shounenových hrdinů dokáže pobavit. Několikrát už se mi stalo, že jsem spadl ze židle smíchem a potom, co jsem se vyškrábal zpátky na židli, jsem spadl znova, protože vtip pokračoval dále a opět se rozvíjel, občas tomu byl věnován celý díl! Seriál víceméně nemá příběh, je to vlastně jen sranda (což je na tom to nejlepší) a když už něco na povrch vypluje, až na benizakura arc to není nic dlouhého. Zpět k parodii. Nejčastěji jsou parodovány anime jako Gundam nebo Doraemon, japonské pořady, ale setkáte se třeba i se SAW nebo Illem Smithem. Co se mně doopravdy líbí jsou předměty typu Neo Armstrong Jet Cyclone Armstrong, Justaway nebo Patriot. --- GRAB HOLD OF IT! DRAGONBLEAPIECE!

plakát

Legenda Korry (2012) (seriál) 

Víceméně jsem čekal, že Korra mi bude sympatičtější než Aang. Korra je divočejší a i se mi líbí, že je trošku starší než Aang v minulé sérii, myslím, že to trošku posouvá tu věkovou hranici, pro kterou je dílo určeno. Hodně se změnilo, přibylo obrovské město, znova se vychovávají airbendeři, do čehož vlítne Korra, vládkyně tří elementů ze čtyř a zároveň puberťák se svým nemotorným polárním psem. Jen se bojím, že to město možná omezí volnost, což je vidět i na současné komerčnosti avatara. Zatím vážně, včetně animace, nemám co vytknout natolik, abych musel strhnout hvězdičku. --- Edit 4.7. Strhávám hvězdičku. Ač je mně to líto, Korru mám radši než Aanga a animace je stále skvělá, musím strhnout hvězdičku za uspěchanost a "nevolnost" celého díla. Jedná se zvláště o to město. Ach jo, to z něj nemůžeme vytáhnout paty? ---- EDIT 15.3.2015: I přestože čtvrtá řada byla dost slabá, ten seriál si nezaslouží jen 4*, protože ho to stahuje na úroveň, kterou rozhodně nemá. Slabých 5*, ale 5*...

plakát

Digimon (1999) (seriál) 

Koukali na to všichni a teď tomu sekli odpad, protože jim to teď přijde blbý. :) Ale bylo to pro děti (česká verze anyway) a svůj účel to tak splnilo. To hodnocení není úplně fér.