Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake je poměrně zdařilým filmem, ale z mého pohledu ani náhodou nedosahuje kvalit původního snímku. Takže pokud znáte, máte nebo máte šanci vidět starou past na rodiče, pusťte si jí a tenhle film nechte plavat. Pokud ne, tak se klidně podívejte na tenhle, je milý a jako rodinná zábava naprosto dostačující. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Taková novodobá Luisa a Lotka:-) Tuhle knížku jsem četla jako malá a tak jsem byla zvědavá, jaký bude film. Lindsay Lohan (i když ji mám celkem ráda i teď) v dětské roli výborná. V dětské dvojroli:-) Jedna s tátou, druhá s mámou, pak se potkají na táboře, ukujou pikle a vymění se, aby ta první poznala mámu a ta druhá tátu:-))) Geniální:-) Samozřejmě že holky to takhle nenechají a rozhodnou se odstranit hloupou a nafrfněnou "kruelu", aby se táta a máma zase dali dohromady:-) Jj, tenhle film mám hodně ráda:-))) ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Geniální rodinná komedie s ještě nezkaženou Lindsay Lohanovou ve dvojroli, která nastartovala její kariéru. Dvojčata Annie a Hallie, která o sobě neměla ani tušení, se potkají na letním táboře. Rozhodnou se, že chtějí poznat i druhého rodiče, a proto si vymění úlohy. Každá letí na úplně jiný konec světa (Londýn, Kalifornie) v roli své sestry. Jak tohle může dopadnout? Samozřejmě, jak jinak, než dobře! :) Krásná Natasha Richardson a charismatický Dennis Quaid všemu jen přidávají. Příjemný film, u kterého si odpočinete a skvěle se pobavíte! (95%. Ten mínus dávám za přece jen trochu moc americké provedení.) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dětem se to asi líbit bude, a to je účel. Jenže, tenhle film je příliš dlouhý, malá Lindsey Lohanová hraje příšerně (i když vzhledem k náročnosti jejího dvojího obsazení klobouk dolů), příběh je neuvěřitelně plytký, řekl bych zhollywoodizovaný. Původní film jsem viděl (knihu nečetl), a tatínek se tam rozhodně nechoval jako idiot, což se o jeho americké verzi říci nedá. Typický příklad disneyovského hraného přeslazeného slizu. (když nad tím tak přemýšlím, tak moje negativní reakci roznítilo hlavně vysoké hodnocení na csfd, které mi v tomto případě přijde jako neuvěřitelný úlet) ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad nejnaivnější film, jaký jsem kdy viděl. Typický americký kýč. Film trval přes dvě nudné hodiny a pořád ne a ne skončit. Sám sobě se divím, že jsem vydržel až do konce. Bylo to zdlouhavé, nezábavné, předvídatelné a trapné. Jediný okamžik, kdy jsem se zasmál, byla scéna s ještěrkou. Dávám jednu malou hvězdičku, která hodně zavání odpadem. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 66,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 92,1 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Napa Valley. Scény v kempu se natáčely v Camp Seeley v kalifornském Crestline a u jezera Gregory. Natáčelo se také v San Franciscu a v jeho zátoce, na letišti Long Beach, v San Bernardino National Forest, v Los Angeles, v Londýně a v Shepperton Studios v hrabství Surrey. Natáčení probíhalo od 15. července do 17. září 1997. (noelcoward73)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama