Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Absolvent (1967) 

Myslím, že je zcela zřejmé, proč se stal Absolvent kultovním. Perfektní kamera a zcela přirozené herecké výkony. Nejvíc se mi líbila transformace Dustina Hoffmana z malého nezkušeného studentíka v opravdového chlapa. To vše doplněno mými oblíbenci Simonem a Garfunkelem. Ablosvent je podle mě typickým příkladem filmu, kde se i bez zbytečných slov dá vyjádřit vše...

plakát

Adamova jablka (2005) 

Film, který se zcela vymyká snímkům, které na nás chrlí česká nebo americká produkce. Žánrově nezařaditelný, chvílemi vtipný, dojemný, inteligentní pak zas smutný, nenávistný, absurdní, a to vše ve velmi decentní podobě. I přes smíšené pocity, které ve mě film vyvolal, musím dát 5*, protože výsledný dojem je výborný a nějak se mi ne a ne dostat z hlavy. Víc takových!

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Mám ráda sci-fi, která nejsou až tak vzálená od reality, proto mě AI zaujala hned od začátku. Obzvlášť výkon malého Osmenta, to je celkem borec. A i když je stopáž 146 minut většinou vražedná, a i zde bych pasáž "po 2000 letech" vynechala, i tak se jedná o povedený a zábavný film. Navíc jsem se zamilovala do Teddyho a jeho I´ll break :). Celkově jsem byla příjemně překvapená a ještě dlouho po skončení filmu jsem přemýšlela, jak by to asi vypadalo, kdyby se režije chopil Kubric...

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Hrozně pěkně se na to kouká. Triky, kostýmy a všechny postavičky jsou děsně roztomilé. Navíc mám ráda jakékoli filmy (knihy), kde se tvoří nová slova - klobouk dolů před překladateli! Problém mám jen s tím dějem. Alenka pro mě není hezká pohádka, je to spíš takový dětský horor. Jinak ale dobrý - Nádherňajs forever!

plakát

Amadeus (1984) 

Nejlepší na Amadeovi je fakt, že dokázal přiblížit klasickou hudbu lidem, kteří by si ji dříve asi nepustili. I když nemám ráda dlouhé filmy, Amadeus neuvěřitelně odsýpá, a to nejen díky skvělému hereckému obsazení, kostýmech, ale také kvůli krásným interiérům, Praze a skvělé hudbě. Nejvíc se mi líbily scény, kdy se ukazuje, proč se právě Mozart stral nesmrtelným a proč se tolik lišil od ostatních skladatelů. Miloš Forman se jako obvykle zhostil své práce na výbornou a právem si zasloužil všechna ta ocenění a chválu, která byla a jsou na tento skvost pěna.

plakát

Americký zločin (2007) 

Vůbec jsem netušila, jakým směrem se bude film po první půlce odvíjet. Celé mi to přišlo takové obyčejné drama s mírně mrazivým nádechem, kdy jsem pořád čekala, co přijde. Co příšlo bylo docela drastické, zvlášť když víte, že je film podle skutečné události (i když co si budem povídat, to autentičnost nezaručuje). Zajímavý byl vývoj davového chování dětí, ale hlavně neustálé změny v chování matky. Líbilo se mi propojení se soudním procesem, možná bych i dala samotnému stání více prostoru. Celkově slušné drama, napínavé, ale nikterak zdrcující.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Aneb odvěký problém: Jak vměstnat téměř tříset stránkovou knížku, která sama o sobě běží slušným tempem, do dvouhodinového filmu. Celé to působí až moc zmateně, všichni pořád někam běhají a když tam konečně doběhnou, tak zas rychle běží někam dál. Nepochopitelné jsou pro mě také zbytečné odchylky od knižní předlohy, které až moc mění význam a hlavní linii děje. Na druhou stranu mi ztvárnění profesora Longdona Tomem Hanksem přišlo povedené, tak nějak podobně jsem si ho představovala. Ewan McGregor působí věrohodně, má opravdu "božský" hlas, ale bohužel je jeho role vyloženě špatně napsaná, a tak pořádně nevynikne. Celkově jsem byla zklamaná, na druhou stranu jsem nic moc neočekávala...

plakát

Andělé slunce (2006) 

I když je námět filmu hodně závažný a opravdu úděsný, způsob, kterým je natočen všechnu tu hrůzu tak nějak potírá. Chabé herecké výkony, které jsou jen těžko uvěřitelné, totálně špatná kamera, o hudbě nemluvě a chvílemi až zarážející scénář mi celý dojem z filmu totálně zkazil. Připadalo mi to celé jako špatná telenovela. Abych jen nehanila, musím uznat, že opakující se scény, které měly zdůraznit bezvýchodnost celé situace, byly povedené a splnily svůj účel. Závěr se mi taky docela líbil, protože happyend není vždy to nejlepší zakončení filmu. Celkově jsem byla hodně zklamaná, ale věřim, že kdyby se stejný příběh dostal do rukou nějakému zkušenějšímu a kvalitnějšími týmu filmařů, mohli by být Andělé slunce opravdu zdrcujícím filmem, který nenechá jedno oko suché.

plakát

Argo (2012) 

Nebýt donucena okolnostmi, na Arga bych se asi jen tak nepodívala, protože mi americké pojetí terorismu příliš nesedí, obzvláště jedná-li se o americký velkofilm plný velkých jmen s tagem "podle skutečné události". Nicméně musím uznat, že jsem byla příjemně překvapena. Ben Affleck nejen že potvrdil své herecké kvality, ale také dokázal, že je více než schopným režisérem. Ačkoli se jedná o závažné téma, díky malému nahlédnutí do sci-fi filmů, působil Argo chvílemi až komediálním dojmem, což se mi osobně líbilo nejvíc a odlišilo ho to od podobných politicky zaměřených počinů. Celkově velká spokojenost.

plakát

Babel (2006) 

Odjakživa se mi líbí filmy, které jsou rozděleny do jednotlivých příběhů, protože celý děj tak nějak rychleji odsýpá a vyvarovává se zbytečnému protahování a nadbytečných informací. Babel je dokonalý v tom, že ani jeden příběh výrazněji nepokulává za jiným a že ani jeden příběh nějak výrazněji nevyčnívá...A to propojení je podle mě perfektní, nijak násilné, ale přesto tam je. Celkově Babel určitě není dokonalý a není nějak extra vyjímečný, na druhou stranu nejsem schopná najít nějakou konkrétní chybičku, která by mi zkazila požitek z kvalitního filmu.