Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (690)

plakát

Bakaláři - Lokomotiva (1975) (epizoda) 

K mým nejlepším Bakalářům, jako Kbelík, Telegram, Pyžamo atd. (vyjmenované s milovaným pepíčkem Bláhou), které jsou vtipné a také pointou přibyla tato, mimořádně poetická a citlivá a pak zvláště pro toho, kdo tráví vánoce sám.

plakát

Bojovník (1983) 

Byly tu 4* ode mne a hle. Po xtém shlédnutí a stále bavilo, tak nemohu jinak a přidávám pátou. No japabyne za hudbu, nádhernou mladou Anne Parillaud, za to, že AD ta role sedne jako pr na hr a to jeho charisma zužitkované na maximum...

plakát

Titanic: Zrození obra (2022) (TV film) 

Ikdyby v dokumentu byly nějaké chyby a nedostatky, které jsem ani po 6 shlédnutí nenašel a dal bych mu 4*, tak jednu hvězdu navíc si zaslouží už jen za ten jiný pohled na Titanic, na jeho zrození. Všude je jen o katastrofě nebo po ní či těsně před. Ale tady je tolik informací v 50 minutách, které běžný člověk a možná ani Titanolog neví a nad kterými žasne. A i já, člověk racionální, jsem vždy žasl už jen nad tou fascinující shodou všech xx náhod, které vedly ke katastrofě jako by to chtěla nějaká vyšší moc. A tady je opět několik náhod či příčin navíc. Takže by mne nakonec nepřekvapilo, že ikdyby vyplul dříve, jak měl, tak by ho stihl podobný osud nějakou další plavbu. Titanic je naprosto ukázkový případ, že by nikdy člověku neměla hybět pokora.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

20 min. ... Eliška (Emma): ...."maminko ty to vidíš"... nějaká druhá na to ..."co je, dyť je to vtipný"... Já přesně, tvl to je bomba to sledovat s tím, jaký dárek jste ovce dostali za nepřetáčení reklam :DDDD A mě stálo zato se na to podívat a dát tomu pět hvězd za zjištění, jestli po dni od premiéry hodnocení pohnu aspoň o 1% nahoru. Nepohnul. Škoda, že ČSFD nemá i desetiny, setiny procenta. Já jsem pro cestování časem. Mám to i v názvu. Jenom jsem se teď dostal do nějakého nevhodného časoprostoru. No stane se a i mistr tesař se utne. Ale co, zítra se neutnu, ale opařím se čajem... Jo a když začal vypravěč, tak jsem měl dojem, že začala ta dlouhá sada Prima reklam :D Jak říkám, bomba!

plakát

Petr Kostka - Štace mého života (2023) (TV film) 

Nejlepší dokument o herci a nejen herci, prostě o známé osobnosti, co jsem viděl a pět hvězd jsem takovémuto dokumentu, myslím, nedal ještě nikdy. A že jsem viděl možná více než 90% všech těch sérií, z nichž některé pan Kostka v úvodu zmínil. O hercích žijících či již ne. Pan Kostka a my máme to štěstí, že dokumentem mohl provázet a dělal to dobře, příjemně a mile s velkou pokorou. Klobouk dolů před ním jak aktivně žije ve svém věku. K té Ugandě můj obdiv ikdyž jsem toho názoru, že by měla být nějak především regulovaná porodnost a to všude na světě. Země je přelidněná a ten nárůst je velmi rychlý a bude to (je to) velký problém. Je pěkné, že se postarají někteří o jednotlivce, ale co s ostatními? Co bude dál? Ale to na okraj. Pane Kostka Vy se nám klaníte na konci na jevišti. Já se nyní klaním Vám pane Kostka ať už jste Petr nebo Karel nebo Jan :-) ... Přeji Vám z celého srdce, ať Vám slouží zdraví a ono bude, protože když má člověk takovou chuť žít a rozdávat radost jako Vy, tak to tak bude ještě dlouho, tomu věřím.

plakát

Černé zlato (2018) (TV film) 

Vynikající dokument. Oba díly. Za 4*, ale jednu hvězdu přidávám za tu pravdu, že si snad každý uvědomí, jak horníci žili a jaká to byla dřina. Můj děda byl švec a musel nakonec po zabavení živnosti komančema fárat. Dožil se 72 let a to je na horníka celkem dost také proto, že tím horníkem nebyl až tak dlouho. Ani bohužel nevím, ale odhaduju, že 10-15 let. Ale na zdraví se to podepsalo.

plakát

Muž, který se mi líbí (1969) 

Málokdy dávám 5*. A už si nepamatuji, kdy jsem dal 5* za roli a výkon jednoho herce. Ne že by Annie a další nebyli výborní a ostatní "parametry" filmu, ale Bébel je krom všeho jako v ostatních filmech tady takový, jakého si představuji v civilu. A věřím, že takový byl (pro mne a asi nás všechny stále je). Strašně sympatickej, příjemnej, férovej, kamarádskej... Muž, který se mi líbí. Ne, jsem heteráč :-) ale u některých chlapů se divím, že na ně ženský letí a u jiných chlapů se zas divím, že neletí. Ale u Bébela je to daný a jasný... No a ta hudba jednoho z mých nejoblíbenějších filmových skladatelů těch 5* jenom utvrdila.

plakát

Sňatky z rozumu (1968) (seriál) 

Vždy se velmi rád na seriál podívám a vždy si najdu něco nového nebo zajímavého. Nechápu, proč někomu vadí emancipace. Vždyť komu to vadí, nemusí si takovou ženu brát.

plakát

Sňatky z rozumu - Epizoda 3 (1968) (epizoda) 

Asi nejlepší díl. Viděl jsem ho, myslím, vícekrát než ostatní, protože je můj nejoblíbenější navzdory jeho konci. Josek nakonec ten prstýnek nevrátil ikdyž měl rukou do kapsy pro něj nakročeno. Ale pak se to nějak zakecalo. To je tedy charakter! Nojo úředníci... Díl nepostrádá i humoru například kolem máti Pecolda a jeho choutek jít za každou cenu na Žižkaperk :-) nebo Líza: to nebyla obyčejná nevěra, on je básník :-) ... Vždy mne velice mrzelo to s Valentýnou a Martinem, myslím ten konec. Skvěle se k sobě hodili a měli se, myslím, přes ten sňatek z rozumu opravdu moc rádi. A tak jsem si to osobně vždy představoval ideálně i v životě. Člověk by měl mít nejen lásku, ale i milovanou práci a zajištění. Tomuto páru jsem vždy držel nejvíc pěsti a vždy se mi to ke konci tohoto dílu nepovedlo.

plakát

Sňatky z rozumu - Epizoda 4 (1968) (epizoda) 

Jen takovou malou poznámku k Bornovi a vlastně k vám všem (proč vám všem?). Born, takový protřelý podnikatel vsadí na porážku Francie celé své jmění (aspoň říká, že celé) 90 tis. zlatých. Přesně nevím, kolik měly tehdy hodnotu, ale ikdyby si byl 100% jistý (a to nikdy nikdo nemohl a nemůže být) porážkou Francie a také že nebyl, když říkal že toho POCITU!!! nabyl z toho pokřiku "utlučeme je čepicemi", neměl by vsadit celé své jmění. To byl tedy gambler! Proč tedy moje poznámka vám všem? Vím o čem mluvím. Z vlastní zkušenosti se nadále držím pravidla RRR (vyhledejte v kontextu s obchodováním na burze) a neriskuji vše a beru v potaz poměr risk / zisk. Já vím, ale láká to, že? Born mne tímto opravdu překvapil. Ale možná to tehdy bylo běžné takto riskovat. A také to mělo někdy následky. Raději více obchodů s menším riskem!