Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (907)

plakát

Neznámý (2011) 

Nebavilo. Už to, že celou zápletku nastartuje to, že jeden z lídrů supertajné organizace zapomene někde na lavičce kufr nezbytně nutný pro misi, která se plánovala x let dopředu, mi přijde dost pitomé. A zbytek filmu je prostě výrazně slabší odvárek Taken. Nebýt ve filmu postava Bruna Ganze, jdu s hodnocením ještě níž.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Hudebně - vizuální stránka a fantizijní výlety za nekompromisních pět hvězďáků, pasáže z blázince, závěrečná pointa a celková dějová kostra za utrápené dva. Ve výsledku bohužel průměr, od nějž jsem čekal trochu víc. Na druhou stranu, hodnotit film, kde v hlavní roli pobíhá blonďatá bohyně v porno minisukni, podvazkách a ohání se při tom katanou, méně než třemi hvězdičkami je pro heterosexuálního chlapa nesplnitelný úkol ne?

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Není to tak vtipné, jak jsem čekal - většina nej vtípků je už v našlapaném traileru, ale kupodivu dialogy šlapou celou stopáž filmu, nejen v komediální rovině, což je pro diváka příjemným překvapením. A Paul je bez debat animovaný sympaťák roku.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Absolutní seriálové blaho! Brilantní ve všech myslitelných ohledech navzdory scénáristicky nutnému osekání počtu postav. Dnes, po zhlédnutí posledního dílu šesté série skoro nejsem schopen psát smyslupné věty. Casting, hudba, příběh, emoce, výprava - to všechno je tu dovedeno k dokonalosti.

plakát

O Jaromírovi (2004) 

Skvělý herecký výkon majitele pubu Za zrcadlem :)

plakát

Kazatel (2011) 

Větší průšvih než Legie, která byla alespoň místy vtipná či dostatečně akční. Priest je čistokrevná nuda, občas díky dialogům hnaná až do sebeparodie (podle mě nezáměrně). Bettany se sice snaží, záporák Urban byl vyloženě k smíchu.

plakát

Hanna (2011) 

Strašně divný film v negativním slova smyslu - divný střih, divné postavy a hlavně divná hudba, která mě celý film neuvěřitelně vytáčela. Celé je to jakýsi kočkopes s prvky dramatu, akčního filmu a bůhvíčeho ještě, navíc s totálně nevysvětleným dějem - o vztazích mezi postavami nebo o motivaci Cate Blanchett se divák nedozví skoro nic, a hlavní trojicí záporáků ve složení - teploušek, nácek, menší nácek. Už dlouho se mi nestalo, že jsem film nesnášel už během prvního sledování, Hanně se to podařilo. Striktně nedoporučuji.

plakát

Všemocný (2011) 

Chybělo mi scénáristické odemknutí temné části hlavního hrdiny, které by v reálu nutně muselo přijít. Takhle je to žel jen oddychový celovečerák se skvělou vizuální stránkou, který do hodiny po zhlédnutí vyšumí z hlavy.

plakát

Drive Angry (2011) 

Dva hvězďáky za Fichtnera, který evidentně pochopil v čem hraje a užíval si to, naopak Cage je snad film od filmu horší.

plakát

Kruh (2002) 

Nejlepší a nejděsivější horor poslední dekády.