Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (35)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

První tři čtyři díly za pět, pak slabší. Konec posledního dílu shodil McConaugheyho postavu a doteď nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Celkově výjimečné.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Čtyři hvězdičky. Hodnotím podle počtu tancujících starců. (Takže nejlepší film je Pomáda, nejhorší Občan Kane.)

plakát

Avengers (2012) 

Pěkné. Dvě výhrady. (1) Je to celé o chlup delší než by mohlo a to jak v jednotlivých částech tak v celku. (2) Scarlett Johansonová je vyžraná. Ale pravděpodobně to líp udělat nešlo.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Z tohoto filmu jsem měl radost

plakát

Naděje (2009) (studentský film) 

Profesionálně udělaný film, který je neuvěřitelně špatně vyprávěný. Chyby nevyplývají jen ze špatného scénáře (scénář je nakonec "pouze" technická záležitost a dá se opravit), jsou hlouběji zakořeněné (v přístupu režiséra ke světu a k médiu). Jan Kobler bude točit filmy podobné Haggisově Crash, což nemyslím jako pochvalu, ale on to tak pravděpodobně bude brát.

plakát

Cadillac Records (2008) 

Ten film není nijak zvlášť dobrý, ale ve kterém jiném uvidíte Muddyho Waterse, Howlin Wolfa, Little Waltera, Huberta Sumlina, Willieho Dixona, Alana Lomaxe, zfetovanou Ettu James a mladého Jaggera?

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Zlo! Špatně vyprávěné (proč mě film napíná minutou dlouhými záběry u otázek za pár tisíc, když vím, že se přes ně hrdina dostane?) samoúčelně natočené (proč je tam půlka záběrů nakřivo? jestli to má vypadat cool, tak jo, vypadá - když to vidím poprvé; ne když takdle křivě vidím půl filmu). Nebrat!

plakát

96 hodin (2008) 

Bílý katolík zabije několik Albánců s tureckou vlajkou na ruce. Pak zabije několik muslimů bez vlajky, zato s podmalovanýma očima. Mezitím stihne i jednoho francouze ... americký sen!!!

plakát

Smutná žena (2006) 

První "opravdový" Zapletalův film je velice intimní zpovědí tvůrce. Vyznává se z alkoholismu, homosexuality a vyhroceného marxismu. Zdánlivě neohrabaným stylem nám tento vášnivý milovník nudismu vypráví příběh mladého páru, který je bigotní maloměšťáckou společností nucen žít na okraji společnosti. Na mě příliš vlevo, ale velmi odvážné. Bravo!!! PS: Je to jen náhoda, nebo jeden z páru opravdu vypadá jako Michail Bakunin?