Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

Fr 

všechny recenze uživatele

Smýšlíte o muslimech jako o lidech, kteří běhají okolo hory se zbraněmi a bombami? Ne? Možná je čas začít..... Jednoznačně jeden z nejukecanějších filmů, které jsem viděl. Ti, kteří neumí dobře číst, ať raději počkají na češtinu! Pokud teda nejste mudžahíd. Jinak se jedná o partičku magorů, kteří dělají neveselé věci, ale protože je dělají kreténsky, tak pobaví. Občas, ale já mám zřejmě problém s chytrými komediemi typu Muži s kozy..... Tohle sice beru jako parodii plnou ironie (asi nespíš), ale stejně si myslím, že odpalování kuffarů by si měli nechat na doma. Jednoduše řečeno – veselej film plný Mujahideenů, Džihádu a sebevražednejch atentátníků nedovedu nikam zařadit. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět film, kde umře Usáma Bin Ládin. 2.) Nevím, proč stoupenci Džihádu musí jíst SIM karty ,,za studena“. 3.) Chci rozpoznat, kdo je mučedník a kdo obyčejný rozmrdaný rajče. 4.) Mám strejdu v Pakistánu. 5.) Nevím, kdo je fazolomrd. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Až tohle poběží v osm večer na Al-Džazíře (snad tam nebude moc reklam na prací prášky, které dokonale odstraní z chalátů skvrny od krve a mozků), bude se pan Morris patrně chvíli nudit se svými spolubydlícími na anglickém venkově. Doufám, že snese pár let autorského čtení Satanských veršů v pokojíku vytapetovaném karikaturami Mohameda. Jeho trampoty retardované buňky Al-Kajdy budou zajisté kolem Perského zálivu obrovským hitem a určitě vyvolají pár výbuchů smíchu. Tedy vlastně průmyslového hnojiva. Něco takového tu chybělo jako vepřové v Jemenu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

„Necháme vyletieť do vzduchu internet!“ Tak táto hláška ma dala do kolien, škoda, že ich nebolo viac. Veľmi vítam snahu urobiť si z islamských psychopatov prdel a dúfam, že sa hercom nič zlého nestane, keď si to náhodou pozrie nejaký kozojebec z Afganistanu. Osobne by som naložil toho ostrého humoru ešte viac, priestoru na to bolo dosť. Chválim provokatívnosť, ktorá dúfam bude inšpirovať i ďalších. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Absurdní satira, parodie na terorismus nebo jen černá komedie. Těžké se rozhodnout. Divák sleduje partičku "skoroteroristů", kteří mají velký plán zahrnující to co můžeme od teroristů očekávat. Všechny přípravy i konání sledujeme s nadhledem a humorem ale když vše končí, uvědomí si divák, že to vlastně taková legrace nebyla a rozhodně nešlo o to ukázat terorismus jako něco vtipného. Je zde řada povedených scén, které převážně svou absurditou dokáží rozesmát ale jako celek už film bohužel tak zábavný není. Rozhodně však stojí za vidění už jen kvůli těm pár scénám, které opravdu stojí za to. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já si troufnu davové šílenství nesdílet, protože mi to celé přišlo vtipné minimálně. Přiznám se bez mučení, že jsem svoje očekávání postavil dosti vysoko, protože už když jsem si přečetl v obsahu, že uvidím výcvikový tábor pro teroristy a v něm pár dementů, tak to zákonitě musí být děsná bžunda. Doporučím zhlédnutí v původním znění, protože český dabing jde do větších a větších hoven. Docela dost mi vadili všichni herci s jedinou výjimkou toho plešárda s vousy. Ten byl dobrej a občas i něco vtipného pronesl. Sem tam. Nemám naprosto nic proti černému humoru. Nemám naprosto nic proti anglickému humoru. Nemám naprosto nic proti jakémukoli druhu humoru. Tady jsem se pousmál maximálně dvakrát. Ocenit mohu snad pouze orginalitu, protože když tak zapátrám ve svém skvělém mozku, tak nic podobného tam nenalézám. Partička bezvýznamných muslimů chce přispět taky svoji troškou do mlýna a pomstít se zbytku světa, protože je svět který se netočí kolem mocného Aláha děsně sere. Tahle partička jsou absolutní dementi a celý film se točí kolem jejich cesty za snem. Že jsou dementi je pochopitelné, kdo mentálně zdravý by se z vlastní vůle odpálil...? Žádné nové a převratné poselství bych ve snímku taky nehledal. Taková lehká zívačka. Nic víc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Režisér a spoluscenárista snímky Christopher Morris si bol svoje dielo odobriť aj u slávneho "justičného omylu", bývalého väzňa z Guantanáma Moazzama Begga, ktorý bol nesprávne považovaný za člena organizácie Al-Káida. Ten, nielen že scenár schválil ako pre islam neškodný, dokonca si vraj premiéru vychutnal. (MikaelSVK)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)
  • V roce 2007 vznikl scénář, ale jak BBC, tak i Channel 4 jej odmítly s tím, že se jedná o příliš kontroverzní téma. Morris pak v hromadném mailu pod názvem Funding Mentalism vyzval fanoušky, aby přispěli na realizaci filmu částkou 25-100 liber, a nabídl všem přispívajícím možnost zúčastnit se natáčení v komparzních rolích. Nakonec to nebylo třeba – produkce se ujaly Film 4 Productions a Wrap Film. [Zdroj: HCE] (POMO)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama