Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (244)

plakát

The Limit of Sleeping Beauty (2017) 

Audiovizuální žraso s chytlavým soundtrackem, nádhernou hlavní hrdinkou Sakurai Yuki a šarmantním Takahashi Isseiem. Jenže k čemu je to dobré, když se tomu nedaří předat žádné emoce a vlastně je to i dost nuda...

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Je to jakžtakž koukatelné, občas povedený vtip (žabičky nebo kolečka), ale většinu času vyvolává maximálně mírně pobavený úsměv. Šestá a sedmá epizoda naprosto laciné - to se vážně musí všichni v českých filmech/seriálech pořád chovat jak nadržená zvířátka, co nedokážou krotit své pudy? Opravdu se tam vždycky musí cpát sex? Hlavní problém vidím ale v tom, že v seriálu není jediná postava, která by byla aspoň trochu sympatická. Tady mám ke všem vztah na stupnici neutrál_____znechucení. To je opravdu takový problém udělat postavu, která bude třeba otravná, protivná, blbá, ale člověk si ji dokáže zamilovat? Proč to v zahraničních sitcomech jde a tady ne? Zatím naprosto nevytěžené téma vylepšování hotelu. Ještě tomu párkrát dám šanci, ale jestli se to nezvedne, tak ode mě Čtvrtá hvězda tu čtvrtou hvězdu nedostane - naopak přijde i o tu třetí. (hodnoceno po 7. epizodě)

plakát

Naše dovolená a jiné pohromy (2014) 

Feel-good film. I přes poněkud morbidní zápletku vtipnými dialogy nacpaný pohodový snímek (byť v závěru trochu naivní), v němž se pozná mnohá rodina. Kočkování Pike s Tennantem a jejich dětmi je suverénně to nejlepší, co nabízí. Děcka jsou ve filmech většinou na facku, zdejší ústřední trio je ale sympatické, hraje dobře a opravdu baví (zvláště malá Jess a její záliba v šutrech). A ta skotská příroda! Ideální film na nedělní odpoledne, přestože jsem se na něj dívala v pátek v noci.

plakát

1597: bitva u Myeongryang (2014) 

Čert vem přehnaný patos, ten bych zkousla, kdyby se mi dostalo ve velké míře toho, co bych od podobného filmu chtěla - pořádnou námořní bitvu. Strategický génius se ale občas ztrácí ve víru vody kvůli naprosté neuvěřitelnosti některých prvků (nejvýrazněji nepotopitelná vlajková loď versus japonské lodě, které se sypou jak krabičky od sirek). Kontaktní bitvy jsou většinou jeden velký nevýrazný chumel a jen zdůrazňují absenci zapamatováníhodných postav. Upřímně, ani Min-Sik Choihovo charisma tentokrát pořádně nezapracovalo a titulní Admirál zůstal jen jednorozměrnou figurkou drsně zírající do kamery - stejně jako jeho soupeři v čele s japonským pirátským velitelem.

plakát

Indie Game: The Movie (2012) 

Dokument ukazuje, jak je možné i takřka na koleně vytvořit skvělé hry, stačí mít dobrý nápad. V širší rovině pak ukazuje, jakými psychickými stavy mohou procházet kreativní lidé a umělci, tedy nejen tvůrci her, jež se rozhodli obětovat téměř vše pro vytvoření nějakého osobního díla, a co přichází poté, co člověk konečně výtvor, na kterém pracoval třeba i několik let, vypustí do světa, přičemž rozhodně vybízí k zamyšlení, co se stane s těmi, kteří neměli takové štěstí, a jejich hra (či cokoliv jiného) nebyla přijata pozitivně.

plakát

Kráska a zvíře (2012) (seriál) 

Sponsored by Kia... Ze začátku mě jakžtakž bavila ta propukající romance, ale nebrala mě zápletka. Poté, co se ti dva dali dohromady (tohle ani nepovažuju za spoiler, to bylo samozřejmě jasné už podle názvu...), a začíná se trochu více řešit Muirfield a spol., se sice trošku zvedla úroveň děje, ale zase mě vytáčela skoro každá společná scéna titulního páru. V každé epizodě v jejich vztahu nastal jistý pseudo-problém, který pak řešili v lobotomických dialozích. A na konci dílu si padli do náručí, aby v další epizodě mohli začít zase od začátku. Muirfield jako super tajná, super výkonná a drsná nejdrsnější organizace místy totálně selhává. A paní Logika si v seriálu občas dává hodně dlouhou pauzu... K postavám: Kráska je otravná, zvíře prkenné. Zachraňují to některé vedlejší postavy: Vincentův spolubydlící J.T., Catina parťačka Tess a později i Gabe. Vydržela jsem celou první řadu, další už ale nedám ani omylem.

plakát

Společná terapie (2012) (seriál) 

Jednotlivé díly mají epizodní charakter, a zločiny, které se řeší nejsou nikterak originální, ani v jejich řešení není nic nového pod sluncem, takže tenhle seriál boduje solidním humorem a především sympatickou ústřední dvojkou, které to dohromady hodně dobře šlape, i když jsou to paradoxně právě jejich vzájemné problémy, co se v seriálu primárně řeší. Nápad s jejich zapojením do terapie pro páry taky není špatný, jen mi občas přišlo, že jej mohli trochu více využít. Common Law není na poli krimi seriálů nic výjimečného, přesto je mi trochu líto, že se nedočkal druhé sezóny, protože bych mu klidně ještě nějaký ten čas obětovala.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

First Class jede rychlým tempem, a to nejen během akčních scén (menší i větší rovnoměrně procházejí celým filmem), ale i během konverzačních pasáží. Trochu zamrzí téměř absence nějaké tělesnější akce, vlastnosti mutantů jsou velmi často využitelné spíše na dálku. Lépe tak fungují velkolepé trikové scény, jejich působivost je výrazně znásobena hudbou (zejména např. scéna z traileru s ponorkou, nebo Ericova skvělá "řetězová" akce).___Skoro každá scéna je skvěle dramaticky vypointovaná, hluchých míst nebo vysloveně výplňových okamžiků je pomálu. Největší problémem a brzdou je tak paradoxně právě ona První třída. Omladina nemá tolik prostoru, aby si získala sympatie diváka, ani na to, aby se více rozvinuly jejich postavy, někteří jsou jen v pozici bojujících figurek. Kevin Bacon jako záporák rozhodně fajn. Naprosto zbytečnou roli má Rose Byrne, Emma Frost je sexy bitch s výstřihem až u kolen, která má podobnou roli jako Mystique v prvních X-menech - je schopnou přihrávačkou hlavního záporáka.___James McAvoy úplně zklamat snad ani nemůže, ale Charles Xavier je přece jen moc velký slušňák a správňák a jen těžko se dostane z škatulky toho, kdo všem kolem trochu otravně říká, co je správné a co ne. Eric je na tom podstatně lépe, Fassbender mu dodává trošku slizkosti, hodně krutosti, stejně jako lidskosti. Budování přátelského vztahu mezi Ericem a Charlesem je ne úplně přesvědčivé, což je problém hlavně v závěru (tam, kde měly být emoce největší to až tak moc nefunguje). Také kvůli obrovskému množství postav, které se v dané scéně objevují se nemůžu zbavit dojmu, že jen čekali, kdy na ně přijde řada, aby zareagovali, a do té doby tam stojí jako panáci.___Retro ladění se kromě kostýmů a mizanscény (oblečení některých postav, bílý interiér ponorky ladící s oblečkem Emmy Frost, design starých přístrojů..) odráží i ve vtipné nadsázce v zobrazení Rusů a Američanů - některé figurky jsou jak vystřižené z úvodních videí z hry Red Alert. Překvapivě toto schematické a značně zesměšňující zobrazení, které tvoří pozadí ústředního mutantního příběhu, se nijak nebije s vážně pojatou dějovou linkou o počátcích vzájemných bojů mutantů, kteří teprve uvažují, na kterou stranu se dát a jakým způsobem je pro ně jako novou "rasu" vůbec možné se zapojit do společnosti lidí, popřípadě se proti ní vymezit.___Fanoušky předchozích filmů potěší velké množství odkazů a povedená camea.___X-Men: First Class je zábavný a inteligentní blockbuster, který představí vznik celého X-meního univerza a ten, kdo viděl předchozí díly a nezná komiksy (jako já), tomu to v hlavě všechno krásně zapadne do sebe. A ten kdo nezná ani jedno, ten se určitě pobaví taky (jako můj doprovod na projekci:)