Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

campix 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co tímhle chtěl básník říci. Bohužel bez větších spoilerů by nešlo úplně vysvětlit proč mě to celé bytostně štvalo. Jde o hlavní premisu, o to dětské ''tajemství'' a další úplně absurdní chování všech zúčastněných. Narvch absolutně divný cast, který sice na papíře vypadá slušně, ale dohromady vůbec nefunguje. Tohle pro mě není feelgood komedie. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* v rámci svého žánru výborná spíš nezávislejší komedie, která v sobě přináší i nějaké poučení. S nadhledem a typickým břitkým britským humorem nás provede zázemím jedné rodinky a jejich výletu do Skotska. Překvapivě tu mají hodně velkou roli děti a i když jsou to spratci jako většina, tak se chovají často rozumněji než dospělí. A i když se ve filmu smrti nevyhnou, tak bych se nebál na film podívat se svým potomkem, ale je fakt, že by si to neužíval, tak jako já. Takže nezbývá než doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Čistá náhoda a nemožnost bohatšího výběru programů mě přivedla na tento film, který jsem předem dost podceňoval. » Pozitiva: Není to klišé, ale naopak něco, co zpracovává své téma dost unikátně. Hlavní roli zde zastávají dětští hrdinové, kteří si svou dětskou podstatu zachovávají i přesto, že se mnohdy chovají mnohem dospěleji, než všechny ostatní dospělé postavy v ději. Rozhodování o osudu mrtvého dědy a následný vikingský pohřeb - výtečné! Celé navíc zaobalené opravdu jen lehkou komedií a spíše brané s velkým nadhledem, tudíž nehrající kýčovitě na city. » Negativa: Dospělé postavy byly až příliš blbé a nezodpovědné. V jednom okamžiku jim bylo i vlastně jedno, kde se jejich děti toulají a absolutně se o tuto problematiku nezajímají (ačkoliv takoví rodiče se holt najdou i ve skutečném světě a to skoro v každém druhém případě). » Celkově: Rozhodně zajímavý film, který mate popisem, ale obsahem slušně překvapí. » Mé hodnocení: 70% » Viděno: Na Primě. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Neblázněte, ty nezletilci celý film neutáhnou…..a pomoc od dříve narozeného osazenstva se taky nekoná. Billy Connolly určitě není tím solitérním seniorem, který by svým šarmem byl ten, o kom budete nadšeně psát domů. David Tennant působí jako prvorodička. Ben Miller hraje až druhé housle. A Rosamund Pike? Ta je fajn, ale jenom fajn může stačit tak při školních besídkách. Citová tragikomedie se spoustou úsměvných situací, spoustou nepovedených situací, prvoplánovou sázkou na děckou bezprostřednost a učebnicovou nevyrovnaností. Místy si připadáte, jako by jste zrovna stáli v Louvru před Monou Lisou a za sekundu jako když Vám dítě donese ze školy třetí pětku během jednoho týdne. A to je možná ten hlavní problém, protože ze scénáře byl potenciál určitě cítit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám ráda, ale tady ho bylo pomálu nebo jsem ho moc nepobrala. Prostě jsem čekala něco úplně jiného, než jsem nakonec dostala. Nejvíce mě asi zaujaly dětské postavy příběhu a záběry úchvatné skotské krajiny, což ovšem nestačí k tomu, abych mohla s čistým svědomím napsat, že jsem viděla opravdu dobrý film. (45%) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama