Reklama

Reklama

Kráska a zvíře

(seriál)
  • USA Beauty and the Beast (více)
Trailer
USA, (2012–2016), 48 h 50 min (Minutáž: 39–43 min)

Předloha:

Jeanne-Marie Leprince de Beaumont (kniha)

Hrají:

Kristin Kreuk, Jay Ryan, Nina Lisandrello, Brian White, Nicole Gale Anderson, Lara Jean Chorostecki, Rachel Skarsten, Peter Outerbridge, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(70)

Půvabná vyšetřovatelka z newyorského oddělení vražd Catherine se už devět let snaží zjistit, kdo zabil její matku. Během toho incidentu ji zachránil tajemný tvor, napůl člověk, napůl zvíře. Catherine přestává doufat, že by záhadu někdy rozluštila. Pak ji ale vyšetřování vraždy zavede na stopu bývalého lékaře, který údajně zemřel během vojenské mise v Afghánistánu. On jediný jí může dát odpovědi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (68)

PavelU 

všechny recenze uživatele

První série byla děsně Smallvillácká, ale druhá byla o dost lepší. V podstatě epickej souboj dobra a zla a zároveň i epická love story. Věčně spolu, neustále od sebe, zase se k sobě vracet a tak pořád dokola. Nicméně, mělo to od první série hlavu a patu, nastiňovalo to základní motiv, rozvíjelo jej. Hrálo tam i dost známých herců z jiných seriálů (Heroes, Person of Interest, Stalker, Third Watch). Navíc drsná Kristin, tak proč ne. První dvojice sérií má uzavřený děj, který akorát letmo naznačuje, o čem že může seriál dále být. Ale dokázal bych si to představit jako definitivní konec, jenže, tady jsme v Hollywoodu :( Taky tam byla ke konci jedna berlička, nasazující celému ději seriálu korunu, že to bylo spíše úsměvné a divákovi hned došlo, o co vlastně šlo, než se to z děje o chvíli později dozvěděl. Díl S03E01 mě odradil, další proto už neviděny. ()

moikki 

všechny recenze uživatele

Seriál je horší průměr, jelikož nápad tady moc vidět není a jednotlivé epizody se po pár dílech slévají do sebe. Ale na hlavní hrdinku se dobře kouká. Je to spíš pohádka na dobrou noc, která se snaží tvářit jako krimi. Pro dlouhé zimní večery to ale není zas tak špatná výplň, kde se dá zasnít o lásce i přes útrapy okolí. Tak trošku změna, jak se seriál nachází dál a dál, klesá mé hodnocení. Ze začátku jsem tomu dávala šanci, ale teď už ztratil jakékoli kouzlo, nezachrání to ani Kristin, která by mohla být asi jediným tahounem seriálu. ()

Reklama

natalie15 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát dokážem porozumieť nízkemu hodnoteniu, najmä keď je súčtom odpadov a štvorhiezdičiek, ale teraz nerozumiem. Beauty and the Beast je skvelý seriál. Kto chce vidieť surovo reálnu detektívku, alebo (druhý extrém) prvoplánovú romantiku, je na zlej adrese. Kto chce však vidieť omnoho dospelejšie Vampire Diaries, reálnejšie V, a k tomu sa chce aj pobaviť, našiel to čo som našla ja. Kráska a zviera je o postavách. Je o príbehu. Je o vžťahoch. Je o akcii a zábave, je aj o romantike, aj o dráme. Je to thriller, je to sci-fi. Obľúbila som si sympatickú, bystrú a súcitnú Catherine v podaní krásnej Kristin Kreuk (vedela som že Smallville nebude jej koniec), vtipnú a občas nekompromisnú Tess (Nina Lisandrello), a najmä Evana (Max Brown). No a na hlavného mužského hrdinu (Jay Ryan) sa dobre díva (pokiaľ teda nie je v metamorfóze). Odporučila by som, aby ste tomuto seriálu dali šancu. Síce mu trochu dlhšie trvá kým sa rozbehne, ale od 10 časti to začína byť drsné. Navyše, na IMDb má 71%, to je na seriál tohto typu celkom dosť. 80% Hodnotené po videní celej 1 série. ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů co mě chytil a nepustil do posledního dílu. Nešlo přestat. Ale upřímně první dva díly mi přišly docela hrozné. Takové kýčovité. Začátek – Zvíře zachrání vysokoškolačku v lese a nechá ji tam a uteče. Ona se ze studií práv stane úspěšnou drsnou policistkou po vraždě matky. Pak ho najde v rozpadlé chemičce, kde žije, skrývá se, s vysokoškolským profesorem … Ale pak už to bylo jiné a moc dobré. Vlastně skvělé. V první řadě je Vincent hodně citový, hlavně opatrný, zamilovaný a vlastně roztomilý. V druhé řadě je z něj opravdový zabiják a je tím skoro přitažlivější. Prostě drsňáky a zároveň trochu záporáky má každý rád. Ale ve třetině druhé série mi přijde, že se z něho stává opravdový hajzl a to mě docela vadilo. Upřímně mě v druhé řadě hodně štvalo, jak se to pořád ve vztahu Cat a Vincenta pořád otáčí. Jak na houpačce. A pokaždé, když to bylo téměř beznadějné, tak se to zase zlepšilo o 100% a v druhém dílu se to zase pro změnu hned o 100% zhoršilo. Vztahy hold takové jsou, na houpačce, ale prostě mě to štvalo. Na psychiku toho bylo až moc. Ale tohle všechno je spíš subjektivní hodnocení toho, jak se to pořád kazilo, ale nakonec to vyústilo v ten vztah, co jsem očekávala a chtěla. O seriálu to vypovídá jediné, že je stále na co se dívat. Ale pozor, aby ty neustálé obraty člověka nevydeptaly. Herecké obsazení (Cat a Vincent) je dobře vybrané a jejich výkony moc dobré. Samozřejmě bych měla i několik výhrad, když bych seriál hodně rozpitvávala. Jak k některým hereckým výkonům, tak i ke zpracování některých dílů atd., ale rozhodla jsem se seriál hodnotit z prvního dojmu a ten byl - nadšení. 5 hvězd - 90% ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Zklamání, a to moje očekávání byla nízká. Detektiv Chandlerová/pseudo-Beckettová je sice kráska, ale zároveň nesmírně otravná a být zvíře ono mnohokrát zmiňované monstrum, případně bestie, tak ji bez meškání rozsápe během prvního setkání po devíti letech. Vincent Keller alias zvíře je až děsivě nevýrazný a nevýrazně děsivý. Z dialogů by se dala vytvořit příručka pro začínající scénáristy: Jak rozhodně ne. Atmosféra - kde nic, tu nic, romantika nulová, akce totálně zvoraná. Druhá série se točí kolem toho, že Cat všem mužům, kteří o ni stojí, neustále připomíná, že nepotřebuje chránit/zachraňovat, muži nejčastěji používají hlášku: „Udělal jsem to proto, abych tě chránil.“ Zůstávají přiblbé dialogy („I know, she knows, you know?“) a stupidní děj. Odpad si schovávám na třetí sérii, určitě mě nezklame. ()

Galerie (468)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku dílu, když má Vincent (Jay Ryan) sen o Catherině (Kristin Kreuk), hraje v pozadí skladba Heaven (2013) od britské hudební kapely Depeche Mode z jejich třináctého studiového alba s názvem „Delta Machine“, které bylo vydáno v roce 2013. (Trajektt)

Reklama

Reklama