Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Protektor (2009) 

Asi je to moje chyba, ale prostě jsem od filmu očekával historické nahlédnutí pod pokličku atentátu na Heydricha. Místo toho jsem se musel celý film dívat na příběh nezajímavého, nesympatického a prkenného Marka Daniela. Historických událostí se film dotkne jen tak z rychlíku, kdy si ten pitomec akorát ukradne blbý kolo. To jako vážně? Ještě, že je tu úžasná Jana Plodková, jejíž vývoj od filmové hvězdy, přez znuděnou ženu omezovanou jejím židovským původem až takřka úplné destrukci je zajímavý a aspoň chvílemi odráží ducha a atmosféru doby. Ale jinak.....

plakát

Transformers 3 (2011) 

Těžce nevyrovnaný film. První půlku bych hodnotil tak stěží dvěmi hvězdičkami. Všechno je to utahané, nudné, až trapné a infantilní. Kdysi sympaťák Shia je tu navíc na zabití. Hlavně, když asi tak po desáté opakuje: "Já jsem borec, co dvakrát zachránil svět a ted nemůžu sehnat práci!" Zato v druhé půlce, kdy se všechno překlopí k čisté a tentokrát i docela drsné destrukci se film může dotýkat pětihvězdičkového hodnocení. Ano, pořád je to pitomé, ale když se začnou naplno řezat roboti, jde všchno stranou. Před divákem se pak otevírá bezpochyby jeden z nejvelkolepějších akčních filmů všech dob.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Tak mám takový dojem, že toto je možný zlom v dějinách kinematografie, kdy digitální herectví skutečně začne nahrazovat to klasické. Ano, už tu byli CGI postavy, které se dokázali vyrovnat živým hercům. Caesar však jde ještě mnohem dál. Tahle digitální opice je nejcharizmatičtější a nejzajímavější fimovou postavou roku a dokáže vyvolat více emocí, než všechny "normální" lidské postavy celé sezóny dohromady. Film však naštěstí není jen o jedné postavě a dokonalých vizuálních efektech. Je to především inteligentní biják, nad kterým se očividně někdo opravdu do hloubky zamyslel. Vše tu funguje překvapivě, ale naprosto dokonale. K tomu drobné odkazy, ze kterých mohou (a doufám že budou) vycházet další díly. No prostě pecka. Už jsem se bál, že rok 2011 zůstane bez skutečně dobrého pětihvězdičkového filmu. Že to ale zachrání právě Planeta opic, je o to větším šokem, který asi nikdo nečekal.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Ufffff. Tak tohle je neskutecna pecka. Uz dlouho (jestli vubec nekdy) se mnou zadny film tak nezamaval. Smich - dojeti - smich - dojeti - smich -...... P.S. Jen pro upresneni - romaticke komedie nesnasim :-)

plakát

Sbohem, baby (2007) 

A podívejme se, to je ale překvapeni! Jeden z nejhorších herců Hollywoodu se nám ukazuje jako velmi talentovaný režisér. Skvělý film nadhazující několik nejednoznačných morálních témat, nad kterými lze dlouze přemýšlet a debatovat, ale nelze na ně jednoznačně odpovědět. Takže Bene, odteď už zůstaň jen za kamerou! Hraní nech na bráchovi. Ten umí.

plakát

Ikarův pád (1977) (TV film) 

Je možné určit největší herecký výkon všech dob? Je možne zahrát nejdůležitejsi scény postavy tak, aniž by herec musel pohnout jedinym mimickým svalem a přitom bylo naprosto jasné, co postava zrovna prožívá a cítí? Je to možné! Mistr Menšík to dokázal. Neskutečne, úchvatné, dokonalé. Těžko hledat dalši slova!

plakát

Nová Evropa očima Michaela Palina (2007) (seriál) 

Dlouho jsem byl zvědavý na nejnovější Palinův cestopis, i přesto (nebo možná právě proto), že nás tentokrát nečeká žádná exotika, ale naopak země nám velmi blízké. A je to popravdě zklamaní. Nevím, jestli je to onou "neexotičností", nebo už lehčí unavou stárnoucího Palina, ale po většinu času jsem se spíše nudil. Způsob zobrazení České republiky se mi ale líbil. Proč nenaznačit, že tu máme nejkrásnější ženy na světě? :-)

plakát

Do Himálaje s Michaelem Palinem (2004) (seriál) 

Himalájí křížem krážem. Skvělý seriál o úchvatném koutu světa s nejslavnějším součastným cestovatelem v roli průvodce. Mohlo tu být více trekingu v horách a méně "kultury přilehlých zemí" (kde se Himalajím poněkud vzdalujeme), ale i tak velmi nadprůměrný seriál. Především epizody tři (treking v Nepálu, základní tábor pod Everestem) a čtyři (Tibet) nemají chybu. Celkově silnější čtyři hvězdičky.

plakát

Na Sahaře s Michaelem Palinem (2002) (seriál) 

Drobná změna stylu ve srovnání s prvními třemi sériemi, kdy se místo "velkého celosvětového putování" soustředíme jen na jednu oblast, zato detailněji. Tentokrát je to lehce nevyrovnané. Poutavé pasáže (Západní Sahara, Mauretánie, putování s velbloudy přez Ténéré) se střídají s nudnějšími (Senegal, Lybie, Tunisko). Přesto po drobném úletu s Hemingwayem zase starý dobrý Palin.

plakát

Hemingway Adventure (1999) (seriál) 

Nejslabší z "Palinstravels" série. Tentokrát velmi roztříštěné a zmatené. I ten pověstný humor je místy dost podivný. Některá místa jsou zobrazena zajímavě (Benátky a okolí), ale jinak jde tentokrát spíše o životopis Ernesta Hemingwaye než o cestopis. Takže pro jeho fanoušky možná o hvězdičku i dvě víc, ale pro mě dost nuda.