Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (382)

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Pokračování Aleny není zrovna něco, z čeho bych se měl posadit na zadek, na druhou stranu je to takové milé odlehčení na večer, kdy nechcete vůbec přemýšlet na něčím složitým. Nebo když už vám dojde inspirace na co se podívat. Nešel jsem tedy do toho s nějakým velkým očekáváním, proto nemám důvod být nějak extra zklamaný z předminezovaných efektů a podprůměrných výkonů jinak skvělých herců. Za mě krásný průměr.

plakát

La La Land (2016) 

Jako ne, ale asi nakonec jo. Připadá mi, že vždycky jednou za čas si všichni papaláši z Hollywoodu mezi sebou vykouzlí nějaký "zázrak", který naprosto vybočuje svým rozpočtem, žánrem a stylem zpracování. Neříkám že to není dobře, ono je fajn sem tam vyzdvihnout něco originálního a dát tomu nějaký punc jakože "hej čumte, netočíme jen komiksáky, dokážeme natočit i něco retro kvalitního." A o to právě jde. Před šesti lety jsme tu měly Artista, teď tu máme La La Land. Ano, v dnešní době se tenhle film vymyká mainstreamu, ale c'mon, vždyť to je muzikál jako každý jiný z dřívějších dekád - naivní, romantický, kýčovitý, přezpívaný, přehraný. Takže ano, splňuje to, co by jako muzikál splnit měl. Pro mě je tady velké plus hlavně fakt, že jazz (hlavně jazz v muzikálu) já můžu, tudíž přes všechny ty hejty jsem si to nakonec (obzvláště druhou polovinu) užil. Snad jen trochu těch hluchých míst mohlo být méně, aby měl děj svižnější tempo. Jo za mě ok, přesto si stále myslím, že je tohle jedno velké klišé sakramentsky přeceňované. 14 nominací na plešouna? lol.

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Na zkouškové období neexistují lepší filmy, než jsou tyto béčkové sci-fi patlanice. Člověk u nich vypne, zasměje se rádoby veledůležitým scénám, při nichž i chudáci samotní herci mají co dělat, aby jim necukaly koutky a zabije se ta hodinka a půl prokrastinací. A Frankenstein z tohoto typu snímků vůbec nevybočuje. Snímek, který chvílemi až moc nápadně připomínal Van Helsinga, měl to, co by takové podprůměrné "dílo" mělo mít, dokonce i s těmi efekty si jakž takž tvůrci vyhráli. Škoda jen, že Aaron Eckhart byl mnohem méně charismatický než jeho kolega Hugh Jackman ve zmíněném sourozeneckém filmu. Jinak ale Frankie svůj účel splnil.

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Ani famózní Bill Murray, který byl dokonalou parodií na Clinta Eastwooda z Gran Torino, ani těhotná Naomi Watts s ruským "r" a ani prvních pár desítek naprosto nadějných minut to nakonec nevytáhnou na čtyři hvězdy (které jsem původně zamýšlel dát). A to měl St. Vincent k tomu vskutku velmi dobře nakročeno, i přes naprosto klišoidní téma "mladý kluk, který vytáhne zapšklého veterána ze sraček", ovšem uznejte, druhá polovina byla prostě ta klasická nefalšovaná patetická emérika. A to já někdy nerad, jako zrovna teď. Ale jinak fajn oddechovka.

plakát

Zlatý Glóbus 2014 (2014) (pořad) 

Pomalu se to začíná přibližovat trapnost Českých lvů. Oceněné snímky a osoby komentovat nebudu, neboť tradičně mnoho snímků oficiálně uvidíme v ČR asi tak za deset let (neoficiálně snad už do Oscarů). Amy Poehler alias teenage boy relativně pobavila.

plakát

Elysium (2013) 

Americký socialistický patos se sentimentálním half-happy-endem. Místy mě to i velmi bavilo, ovšem pro příště bych nechal téma třídního boje spíše východním tvůrcům, Hollywoodu tohle moc nesluší.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Mafie, pozdní jazz, art deco, luxusní těžkotonážní auta, broušené skleničky, děvy s rudou rtěnkou... to já velmi, velmi rád. A když je o tomhle všem natočený i film, tak ten mám ještě raději. A nic na tom nemění (s)prostý fakt, že Gangster Squad není nic jiného, než naprostá vykrádačka svých mnohem legendárnějších a kvalitnějších žánrových kolegů. Mám prostě na tyhle filmy slabost. P.S. Nikdy bych neřekl, že Gosling má tak pištivý vysoký hlas...

plakát

Gravitace (2013) 

V prvé řadě je třeba si uvědomit jednu důležitou věc, která už tu byla zmíněna mnohokrát. Gravity není o scénáři. Gravity je především o emocích a o hodině a půl trvajícím napětí. Když si tahle fakta uvědomíme, zjistíme, že vlastně tenhle film, kromě výše zmíněného, je absolutně o ničem. Někomu to může stačit, mně ne. Těšil jsem se na George Clooneyho, který ovšem zkrátil svou pracovní dobu na nějakou slabou půlhodinku. Na jeho místo nastoupila Sandra Bullock, která ovšem stále jen hýkala jak oslíci kamaráda Marka z Bludova a upřímně, na konci jsem ve skrytu duše čekal (možná i doufal), že se utopí (to už by ale asi bylo moc wtf momentů). Naopak potěšila mě vizuální stránka (až na to věčné točení kamery, z kterého se mi opravdu dělalo zle, ale chápu, jsme bez gravitace), kvalitní hudba a taky ty emoce, aby se neřeklo. Takže další film do šuplíku "jednou a dost".

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Pokračování našláplého originálního animáku už není tak kvalitní. Hudba a animace si sice ponechaly svůj standard, ovšem příběh byl ještě více dětský než u jedničky. Vše naštěstí zachraňovali moji milovaní hihňající mimoňci, které bych mohl sledovat celý den a vůbec by mne neomrzeli. Velké plus získávají také tři původně rozmachané děvčice, asi dostaly rozum a už se nechovaly jak největší parchanti. Vlastně naopak, celkem se mi i líbily, takže nepůsobily na mne tak antikoncepčně, jako v jedničce. Ve výsledku pěkný animovaný snímek, mezi elitu se ale u mne nezařadí.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Očekával jsem hodně, dostalo se mi málo. I když, dvě hodiny trvající řvaní nervozních banánožroutů bylo až až. Kromě toho se vlastně neudálo nic, co by mne nějakým způsobem nadchlo. Takže průměr no... a možná i kategorie "wtf nominace na golden globe".