Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padouch Gru se polepšil, snaží se žít jako spořádaný otec tří adoptovaných holčiček. S doktorem Nefariem rozjel výrobu džemů, které jsou zatím dosti odporné chuti. Jednoho dne si ho povolá na pomoc šéf Antipadoušské ligy. Svět ohrožuje nový terorista, který ukradl látku, která mění cokoliv živého na zabíjející a nezničitelné monstrum. Gruovi se do toho moc nechce, když ale zjistí, že doktor Nefario od něj odchází hledat lepší práci, tak souhlasí. Jenže to nebyl jediný problém, kterému musel čelit. Nejstarší dcera Margo začíná pokukovat po chlapcích, zatímco nejmladší Agnes by k taťkovi ráda sehnala také nějakou tu mamku. A ke všemu se záhadně ztrácejí malí Mimoňové. Gru bude muset zmobilizovat všechny své padoušské schopnosti a spolu s tajnou agentkou Lucy Wildeovou odhalit, co za tím vším vězí. (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (719)

kingik 

všechny recenze uživatele

S tímhle padouchem si klidně začněte a neprohloupíte. Nějaké ublížení na zdraví vám od něj nehrozí. Je napravený, animovaný, anebo že by z plátna kina slezl až k vám a šel si to s váma vyřídit? No uvidíte sami, kam si ho až připustíte. V každém případě je to antipadouch. Pan Gru tentokrát řeší záhadu zmizení super tajné vědecké laboratoře za Polárním kruhem, ve které se prováděly pokusy s transmutačním sérem, které by v nepovolaných rukou mohlo napáchat pěknou paseku. Náš hrdina je do případu vtažen antipadoušskou linkou, která mu přidělí tajnou agentku Lucy Wilde, která se do něj zamiluje. Náš hrdina skončil s dráhou padoucha a věnuje se už jiné práci, a sice výrobě marmelád, vedle toho se stará o omladinu, ke které má velkou citovou vazbu, a od ranného mládí u něj přetrvává komplex z žen, ačkoliv se ho jeho horlivá známá snaží s nimi vytrvale seznamovat. A navíc je stále obklopen početnou partičkou potrhlíků říkajících si mimoni. A do toho na scénu vchází opravdový padouch jménem El Macho, u jehož vzhledu se tvůrci inspirovali zřejmě někdejším bavičem Petrem Novotným, a který kdysi nafingoval svoji smrt ve vulkánu a nyní prahne po vybudování Armády zla, s kterou chce zničit svět. Mohlo být líp a mohlo být i hůř. Děj neděj se kvapně přelévá od jednoho k druhému, až téměř ústřední zápletka ustupuje do pozadí, animace postaviček je originální, ale na nesympatického ohavu Grua, jsem si přesto celý film nezvyknul, zajímavější byly vedlejší dějové linie, například ta, kdy se dozvídáme, jak to má Gru se ženami, a proč s nimi nerad chodí na rande. Dabing ušel, i když Lábus, Žilková a Jirák dabují zřídka, nebylo to na jejich výkonu patrné. Tempo má tenhle animák místy až bláznivě zběsilé, ale najdou se i klidnější pasáže. Hraný film je ale hraný film a animovaný film jsem si dal jen pro zpestření. Dobrá volba, koukatelný nadprůměr, ale odvařený z něj nejsem. A trochu nelogicky se film jmenuje "Já padouch", když hlavní postava, je tady prezentována, jako dobrák od kosti. Mé hodnocení: 60% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Pocítil jsem trochu zklamání, neboť z jedničky rozmlsaný neutuchající zábavou jsem to samé očekával i zde. Ano, bylo to vtipné, zábavné a krásně trhlé, avšak ve filmu se řeší osobní vztahy, které dle mého názoru do tohoto filmu až tak nepatří. Popravdě jsem to bral jako poměrně velkou vadu na kráse jinak úžasné komedie. Mimoňi opět excelují, Gru používá super věcičky (tedy méně než v jedničce, ale furt to jde..) a příběh má spád. Tedy má spád až na ony zamilované scény.. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já, padouch 2 = Já, Mimoň 1! "Oddaní přisluhovači" s vizáží žlutých tic taců si to definitivně urvali pro sebe, jejich nekonečně přívaly gagů rozechvějí bránici jako když Jimi Hendrix udeří do strun kytary. Příběh vaří z vody, ale já se většinu filmu fakt bavil, takže mimoňovské tři hvězdičky :) 76 miliónů dolarů(rozpočet)/906 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tohle o velký kus předčilo jedničku. Příběh byl ucelenější a hlavně nápaditější, což zaručilo, že jsem se od začátku až do konce bavila a oproti jedničce jsem nezaznamenala jediné hluché místo. Dost tomu pomohla i nová postava agentky Lucy. A hudba Pharrella Williamse se k tomu perfektně hodila (za sebe musím říct, že na písničku Happy nedám dopustit, ale nemluvím pouze o ní, ale o Pharrellově hudebním výběru celkově). No a konečně, minioni mě tentokrát opravdu rozesmáli, těším se na jejich vlastní film, který by u nás měl jít do kin za pár měsíců. ~(4,2)~ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nejakčnější slepice všech dob, nejlepší zúčtování s blbou blondýnou co svět viděl a nejlepší napravení malých Hulků co nemá obdoby v potravinářském ani filmovém průmyslu. Bohužel tradiční moment překvapení je ten tam, ale i tak se našlo dost úsměvných scén a zábavných variací na slavné filmy. Neboj Rose, oni se vrátí, ke dnu nepůjdeme.☺ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (24)

  • Na motivy filmu byla vytvořena mobilní hra „Despicable Me: Minion Rush“, v níž byly lokace z tohoto filmu i ty původní z Já, padouch (2010). Po vydání Já, padouch 3 (2017) byly přidány poslední tři lokace, a tím se ukončily velké aktualizace. Ty novější se už jen zabývaly chybami a speciálními misemi. (Petr.Penicka)
  • Nejedná-li se o chybu, ve filmu jsou minimálně dva mimoni se jménem Kevin. V prvním díle má Kevin jedno oko, v díle druhém má Kevin oči dvě a je vyšší. (Mrs.Blue)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama