Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ve své typické herecké poloze sice tradičně baví, ale je účastníkem naprosto tuctové záležitosti, která sice na necelé 2 hodinky zabaví, ale skákat nadšením rozhodně nebudete. Typický příběh o zapšklém dědkovi plesnivcovi, který má v jádru hrozně dobré srdce, jen je velmi obtížné jej objevit. Divák tedy sleduje vznik a vývoj velmi nepravděpodobného přátelství dvou lidí, kteří si toho vzájemně mají hodně co dát. V každém okamžiku přesně víte, co bude následovat, přesto jsem sentimentálnímu závěru podlehl. Veškerý humor je založen na cynismu hlavní postavy a možná se vám párkrát pohnou koutky, ale žádné salvy smíchu nelze očekávat. Velmi tuctový, leč za mě určitě vydařený příjemný karanténní snímek. Lepší 3. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý veľký filmík stojaci hlavne na Murrayovi a jeho pohodových kreáciach. Tažko filmu vyčítať, že je taký aký je. Pretože aj napriek chybám má v sebe celkom pekné scénky a ako na celok sa na to dobre pozerá. Nečakal som, že bude Watts taká sexi aj s ruským prízvukom. McCarthy kupodivu veľmi príjemná v rovine nie šialenej a uškriekanej blbky, ako ju poznáme s komédií a dokonca aj ten Jaeden Lieberher v podaní malého chalana je omnoho znesiteľnejší ako väčšina jeho rovesníkov. Ono je to taký ten tradičný hodnotovo pozitívny guláš, hľadajúci pekné veci tam, kde väčšinou nie sú. Nie je prehnane vtipný a nesie v sebe akúsi horkosť. Pritom, ale dojíma tým najpohodovejším spôsobom. Netvrdím, že si ho znova zajtra pozriete, ale garantujem vám, že keď ho budú dávať v telke, alebo ho niekto navrhne ako fajn film navečer, nebudete sa brániť. A Bob Dylan nakoniec bol, je a vždy bude tým správnym zakončením akéhokoľvek filmu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Svým námětem si film o určité scény a finále vysloveně říká, ale kdo má rád mistra hereckého minima BIlla Murraye, určitě si přijde na svý. Bill má ve filmu mnoho zábavných chvilek, vůbec si myslím že po herecký stránce je film odehranej velmi kvalitně a pokud jde o děj, tak u mě převládali dva druhy pocitů smích a nenuda. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o pohodovú záležitosť a Theodore Melfi ( aj scenár ) vytvoril zábavné dielko, plné zábavných a dojemných scén. Nesnaží sa nič vysvetlovať, nikomu sa nepodlieza, všetko pochopí divák sám a to sa mi páčilo. Lenže všetky tieto atributy sa stali tvorcovi pascou a nedokázal z nej vyliezť, všetko posobí mnohokrát príliš násilne. Ale Bill Murray je vynikajúci. 3+ ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Kéž bych mohla říct, že Miluj souseda svého je originálnější kousek... Příběh sice v žádném případě nenudí, ale až moc z použitých vypravěčských trop je jenom variací na už viděné jinde (chlapec a bručoun, pomoc se šikanou, svobodná matka, co věčně nemá čas). Plusové body ale musím dát za pointu, které je o přijetí a smíření, ne o napravování. Bill Murray a Melissa McCarthy svoje civilní party zvládají s přehledem, jenom Naomi Watts vyfasovala parodii na ruskou prostitutku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)

Reklama

Reklama