Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (382)

plakát

Dr. No (1962) 

#1stbondovka: Dr. No je taková klidná předzvěst světové bondovské tsunami, která v následujících pěti dekádách zaplavila prakticky celý svět. Ačkoliv se zde stále nesetkáváme s pozdějším klasickým bondovským scénářem, tedy monstrakce, technické vychytávky, cestování po světě či nesmrtelnost agenta 007, nastolili už zde tvůrci základní bondrámec, uplatněný téměř ve všech následujících filmech: úkol -> sex -> zničení zlosyna -> sex -> konec. Zápletka nebyla nikterak složitá, ovšem to bych usuzoval spíše nezkušenosti filmařů pracovat s takovýmto tématem. Jinak kromě výše zmíněného nechybělo Dr. No asi nic, exotika byla, sexy bodngirl byla, neohrožený Sean Connery byl, prostě skvělý rozjezd do budoucna. Takže pro mě čtyři hvězdy.

plakát

Elysium (2013) 

Americký socialistický patos se sentimentálním half-happy-endem. Místy mě to i velmi bavilo, ovšem pro příště bych nechal téma třídního boje spíše východním tvůrcům, Hollywoodu tohle moc nesluší.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Což o to, podívaná to skutečně byla. Ovšem kdyby se Scorsese vykašlal na některé nekonečně dlouhé a obsahově prázdné scény, decentně vykastroval kus scénáře a omezil hluché části, nejen, že by tím zkrátil snímek o hodinu, ale dosáhl by také plynulého chodu děje. Bohužel, obávám se, že tenhle zabijácky dlouhý film znovu nikdy neuvidím... STATUS UPDATE: Po kalbě s přáteli jsme si pustili Wulfíka znovu, a když se člověk prokliká na ty nejlepší scény, je to fakt nářez.

plakát

Město (2010) 

Zatímco jiné akční filmy s dalšími minutami ztrácí dech, The Town ho naopak s přibývajícím časem nabírá. Rozjezd byl takový jalový, asi tak jako když jsme stáli se Studentem v koloně na D1. Jakmile jsme ale objeli bouračku a rozjeli se, nabral i Affleck na obrátkách a celý snímek začal šlapat jak švajcarské hodinky. Akční scény byly super, ale trochu mne zklamal scénář, čekal jsem trochu větší kreativitu a ne takovou prostoduchou predictable věc. Nicméně co mi skutečně zmršilo celkový zážitek, byl dabing. Ale opravdu tak zprzněný, že se mi chtělo brečet. Takže tentokrát je mé hodnocení silně subjektivní a věřím, že po dalším zhlédnutí (tentokrát v originále), ta jedna hvězda přibude.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Feťácký typan střílí jiné typany z budoucnosti, pak se objeví vyléčený feťácký typan z budoucnosti, který je ve skutečnosti úplně totožný jako feťácký typan v přítomnosti. Why not, podobné náměty už byly x-krát omleté, zpracování bylo zpočátku pěkné (s ubývajícím časem to bylo horší a horší) no a zbytek vyplnily zbytečné kecy okolo (upřímně jsem rád, že se feťácký typan s budoucnosti nedal do květnatého vyprávění o stroji času). Žádné velké poselství bych v tom nehledal, ono ostatně je otázka, zda nám vůbec něco tenhle film měl předat. Emily byla už jen takovou třešničkou na pomyslném dortu.

plakát

The Queen's Diamond Jubilee: BBC Concert at Buckingham Palace (2012) (koncert) 

Britům opravdu závidím jednu věc - jejich upřímnou lásku k vlastní zemi. Atmosféru tohoto koncertu netvořili tak interpreti, jako právě lidi, kteří stáli několik hodin na The Mall, aniž by měli šanci něco vidět. Přesto tam byli celý den a užívali si každou minutu, protože měli k tomu důvod, a tím je právě jejich nefalšovaný patriotismus a hrdost k historii a její kontinuitě, kterou představuje HM Elizabeth II. God save the Queen!

plakát

Druhá šance (2012) 

Naprostý herecký koncert paní herečky Meryl Streep a pana herce Tommy Lee Jonese. Jen díky nim jsem dal tomuto filmu druhou šanci, neboť jeho námět je na mou náturu poněkud depresivní a v určitých chvílích i naprosto demoralizující v otázce "oženit se či ne?". I přes sweet happyend si stále nejsem schopen na tuto otázku odpovědět, nicméně co se týče hodnocení filmu, mám jasno. Ti dva to vytáhli o hvězdu výš. P.S. Vyhoďte žánr "komedie", pod tím pojmem si představuji poněkud jiný typ filmů...

plakát

Eurotrip (2004) 

Eurotrip je zase jiný druh amerikánské středoškolské komedie, než na který jsme normálně zvyklí. Potenciál měl tenhle námět sakra velký, nicméně tvůrci ho celkem dost zabili svým jakože vtipným pojetím Evropy. Milý fakt je, že prakticky celý film se natáčel v ČR, takže člověk poznává Londýn, Amsterdam, Paříž a další místa z pohledu pražských ulic. Na druhou stranu některé východní prvky filmaři tak nějak nepotlačili, což má za následek uvedení Američanů v omyl, že po Francii se prohání padesát let staré vlaky s nápisem ČD (pak si nemají Amíci myslet, že Evropani lezou po stromech...). To už se ale až moc hrabu v detailech. Ve výsledku mě Eurotrip místy bavil, místy nudil a místy jsem ani nevnímal. Díru do světa tenhle film neudělá, ale vyloženě na vyhazov to taky není.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Pokračování našláplého originálního animáku už není tak kvalitní. Hudba a animace si sice ponechaly svůj standard, ovšem příběh byl ještě více dětský než u jedničky. Vše naštěstí zachraňovali moji milovaní hihňající mimoňci, které bych mohl sledovat celý den a vůbec by mne neomrzeli. Velké plus získávají také tři původně rozmachané děvčice, asi dostaly rozum a už se nechovaly jak největší parchanti. Vlastně naopak, celkem se mi i líbily, takže nepůsobily na mne tak antikoncepčně, jako v jedničce. Ve výsledku pěkný animovaný snímek, mezi elitu se ale u mne nezařadí.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Perfektně rozjeté vol. 1 ztratilo ve vol. 2 rychlost a čím více minut uplynulo, tím horší a nezáživnější bylo vyprávění Joe. O wtf konci nemluvě, to jsem opravdu nepochopil. Ale pořád se jedná o pěknou analýzu náboženství, hudby, filmu, literatury,a umění.