Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (560)

plakát

Absolutní sto (2001) 

Smutný, až depresivní příběh zasazen do šedé betonové zástavby Nového Bělehradu. Režisér Golubović syrově vykreslil bezvýchodnou situaci mladého muže, který je chováním svého bratra zahnán do kouta a nucen k radikálním řešením. Celou dobu film spěje k tragickému konci, který však ještě umocní zážitek z filmu a zanechá ve vás trpké pocity.

plakát

Absurdistán (2006) 

Zajímavý pohled do budoucna, jeden z těch reálnějších. Luke Wilson znovu dokazuje, že může hrát ve všech filmech, ale Idiokracii nezachránil. Má to sice být komedie, ale na můj vkus málo vtipná, i když těch vychytávek v budoucnosti je dost. Místy mi to přišlo až moc dramatické a málo vtipné. Celkový dojem z filmu mám tak velice matný a nevýrazný. Námět je hodně dobrý, ale šlo by z něj vytěžit mnohem více. Plus za krásnou Mayu Rudolph.

plakát

Adam i Ewa (2000) (seriál) odpad!

Přeslazená, nudná telenovela o dvou mladých lidech, které k sobě nepřitahují pouze osudová jména, ale také hluboké city.

plakát

Agent v sukni (2000) 

Další příjemná komedie s Martinem Lawrencem, který tady řádí v roli obšírné Big Momma. Znovu platí, že z daného námětu by se dalo vytěžit mnohem více, ale i tak to není tak špatné. Anthony Anderson v další velmi dobré roli, jen škoda, že nedostal více prostoru k využití svého komediálního talentu.

plakát

Al Džazíra - jiný úhel pohledu (2004) 

Dokument o jediném kvalitním a věrohodném médiu, jestli jde o záležitosti Blízkého východu. Chvála Bohu, že nedávno spustili satelitní vysílání i v anglickém jazyce. Mnoho reportáží najdete na YouTube, vřele doporučuji.

plakát

Alex a Emma (2003) 

Velmi příjemná inteligentní komedie s dobrou ústřední dvojicí a zajímavou zápletkou.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Ali G je správný tipek, který se nebojí říct co si myslí. Na to, že je to britská komedie, to je dost dobré. Pro fanoušky žánru. Takže, jak by řekl Ali: "I think we should keep it real." RESPECT!

plakát

Alois Nebel (2011) 

Krásný, melancholický a tak trochu vlastně smutný film. Film stojí na výborné rotoskopické animaci a pochmurné, rozjímavé atmosféře. Konstrukční osa příběhu je sice trochu slabší, divácký zážitek z filmu to však neohrožuje. Alois Nebel je krásným filmem o mlhavém lidském životě, kořenech a minulosti, která ovlivňuje současnost. Velký dík si tvůrci zaslouží za zviditelnění krásného Jesenicka. V tomto ohledu se Alois Nebel zasloužil víc než jakékoli audiovizuální dílo.

plakát

Anatomie vraždy (1959) 

Vynikající soudní drama v čele se skvělým Jamesem Stewartem a také Georgem C. Scottem, krásnou Eve Arden a skvělou hudbou Duka Ellingtona. Nutno ovšem podotknout, že celý film je podložen výtečným scenářem.