Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (560)

plakát

Gambit (2012) odpad!

Otřesný, nudný scénář; mdlé herecké výkony a až na pár scén kolosální nuda zaobalená do otravných keců Colina Firtha. Naprosto zbytečný film a vyhozené peníze v kině.

plakát

Bídníci (2012) 

Základní devízou muzikálu by měl být zpěv a obecně vokálně-hudební stránka. Skvělou klasickou hudbu ani není třeba komentovat. Zpěv je však na katastrofální úrovni. Jackman a Crowe jsou k smíchu vždy když otevřou ústa, většina ostatních herců se taktéž snaží marně. Jediný komu zpěv jde, je Anne Hathaway. Kamera 20 cm od tváře v pětiminutových záběrech - to všechno téměř tři hodiny. Chladné utrpení pro divákovy oči i uši.

plakát

Sex Drive (2008) 

Žánr teenagerovských komedií je sice už dobrých pár let mrtev, ale Sean Anders dokázal, že je stále možné natočit kvalitní teen komedii. Sex Drive má naprosto neoriginální námět, klasicky žánrově načtrnuté postavy a dopředu jasný děj i závěr. Tvůrci však tuto komedii zvládli řemeslně tak precizně, že to vůbec nevadí, ba naopak, utvrzuje mě to v tom, že pro natočení kvalitní teenagerovské komedie není třeba vymýšlet nic originálního. Stačí se věrně držet žánrových schémat. Herci jsou velmi sympatičtí, hudba dobrá a povedené vtípky vhodně doplňují děj. Výsledkem tak je po pár letech sucha konečně kvalitní film z tohoto již mrtvého žánru. Za speciální zmínku stojí šílený James Marsden, který projednou vypadl ze své škatulkové role slušňáka.

plakát

Můj otec je šílenec (2012) 

Sandler je šílenec a točí stále horší filmy podle stejného receptu. Pár známých herců + pár cameí + hodně kamarádičků + banální příběh + plno nechutností = rozpočet za 50 mega. Sandler však jen vypadá blbě, ale blbý není. Jeho šílené komedie sice stojí ranec, ale stále mu vydělávají. That's My Boy posouvá hranici Sandlerovy šílenosti ještě o level dále. Na tento film se bez alkoholu v krvi nedá dívat. Dvě hvězdičky za pár dobrých vtípků a Vanillu Ice.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Chaoticky poskládaná amatérština za velké prachy. Otravně nezkušený LaBeouf, uspávající Hardy, afektovaný Pearce a nadbytečný Oldman v pokusu o prohibiční gangsterku z Jihu. Vedlejší dějové linie jsou naprosto zbytečné a nedokážou doplnit už tak plochý hlavní děj. Scénář je těžkopádný a klíšovitý. Tvůrci tak tyto nedostatky kompenzují už tradičně přehnaným násilím. Velké zklamání a těžce průměrný film, který za pár let zapadne v zapomnění.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Celkem obstojná česká komedie s velmi hezkou Evou Josefíkovou a příjemnou atmosférou. Největším zklamáním je onen rok 1989, kde se tvůrci moc nepředřeli a zamýšlené retro prostředí nevypadá ani moc uvěřitelně, o řadě nonsensů ani nemluvě. Mimo to se jedná o podařený filmek.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

Hollywoodem inspirovaná metropolitní vánoční pohádka s evropským střihem. Právě lidštější polský přístup a vykreslení postav dává filmu potřebné vánoční teplo, které tak citelně chybí v prefabrikované hollywoodské masové produkci. Herci jsou vhodní a divák se s nimi lehce ztotožní; exteriéry hezké a humor až na výjimky nevtíravý. Právem velký předvánoční kinový trhák.

plakát

Šťastný Nový rok (2011) 

Křečovitý pokus vytvořit milou a hřejivou romantickou komedii. Příběhy jsou těžkopádné, herci chladní, atmosféra minimální. Hollywoodským tvůrcům pomalu docházejí svátky, o kterých by mohli točit tyto umělé rádoby-komedie.

plakát

Klíč (2005) 

Výborný horor s perfektně promyšlenou zápletkou, kvalitní atmosférou a nečekaným koncem. Povedený a přitom celkem neznámý filmek.

plakát

Iron Sky (2012) 

Obrovský potenciál utopen v nadšeneckém bahně amatérismu. Škoda.