Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Celá trilogie je můj nejoblíbenější filmový počin a neubráním se tomu, hodnotit ji jako celek. Dokonale vytvořený mytologický svět J. R. R. Tolkiena skýtá spoustu možností na vytvoření kvalitního filmu, ale to se právě musí umět – aby film nabídl ještě něco více, než v několika hodinách shrnutou knihu (nevím ani, zda to je kvalitním způsobem možné). Peteru Jacksonovi se právě toto mistrně povedlo. Třetí díl opravdu nabídl vyvrcholení, jak se patří – obrovská bitva, kde vůle člověka vítězí nad temným nepřítelem. Obsazení herců také vynikající (zvláště dobrý byl výkon Andyho Serkise), akorát Viggo Mortensen v roli krále působí poněkud zvláště, ale třeba to byl záměr, aby v prvé řadě vypadal představitel Aragorna spíše jako Chodec a nikoli jako král…

Kmotr

Kmotr (1972)

Mám velice rád tento film, z celé trilogie je asi nejlepší. Vždycky jak mi někdo řekne: to je "nabídka, která se neodmítá", vzpomenu si na Kmotra. Velkou slabost mám i pro nádherné venkovské sicilské prostředí.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Těžko k tomu něco cíce napsat, vše už bylo napsáno. Jeden z prvních filmů, které jsem viděl. Holt není hrdina jako hrdina.

Nepřítel státu

Nepřítel státu (1998)

Vynikající thriller, který mne uchvátil zvláště svou iluzí reálna, se kterou více než souhlasím (nedivil bych se, kdyby se blížila pravdě). I když jste normální občan (v tomto případě právník), tajné služby o vás ví vše, co potřebují a dokážou vám zničit život. Když Tony Scott v roce 1998 film natáčel, vůbec ještě nemohl tušit, že za pár let později tu bude jakýsi „facebook“, kam množství lidí dobrovolně vkládá své osobní informace. I tím, že používáme pouhý mobilní telefon, jsme vystaveni určitému nebezpečí. Dokud vlivní lidé nezačnou zneužívat tyto prostředky ke svým osobním zájmům a tak narušovat soukromí „normálních“ občanů, je to v pořádku. Budiž nám tento film varováním před zneužitelností moderních technologií.

Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut

Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009)

První dvojdíl Stargate podle mne patří k nejlepším dílům celého seriálu. Určitě si zasloužil tuto zlepšenou verzi, které dominuje výborná hudba a samozřejmě nostalgie - co slovo, to perla.