Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tony Scott v te nejlepsi forme, jakou kdy mel... Od zacatku az do konce vam tenhle skvost neda vydechnout a s maximalnim drajvem se zene od jednoho zvratu k druhemu, vse natoceno perfektne dokonale (bruckheimerovsky) a dokonce zde ani neni ta videoklipova scottovska zaliba.. will smith sice haze stale ty stejne xichty (az tady sem si uvedomil, ze mi to zacina vadit :-)) ale jinak hraje klasicky bravurne. Mnohem vic se mi ale libil Gene Hackman, toho stareho vyslouzilce zahral opravdu duveryhodne.. Scott si mne k sobe znovu pritahl, ja mit strasne rad thrillery... A taky pritom trochu mrazi, kdyz si uvedomim, ze to sledovani muze byt docela klidne pravda.. Nekdy zacina byt technika opravdovym prokletim... O tom, jak lehce muzou svalit na nevinneho vinu ani nemluve.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem hi-tech thrillerů, ale pokud budu hodnotit z objektivního hlediska, tak "Nepřítel státu" trpí nedostatkem akce a napětí, ani herci se mně příliš nelíbili, ale vše zachraňuje režie Tonnyho Scota, která se pokouší eliminovat nedostatky ve scénáři a naservíruje divákovi několik skvělých momentů. Bez ní by to byl jen tuctový thriller zaobalený do atraktivního hávu, po kterém by pes neštěkl. 50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Máte niečo, čo chcú oni." Vynikajúca hi-tech akčná hračička skúseného Tonyho Scotta! Skvelé herecké obsadenie hlavných (Will Smith potvrdil, že jeho filmy zarábajú veľké peniaze aj bez pomoci mimozemšťanov a veterán Hackman ako ex-agent s ním vytvoril zručnú buddy dvojicu) i podporných úloh (taxikár Byrne, milenka Bonetová, zvrátený mafián Sizemore), drsná finálna prestrelka a vôbec, riadne ostré tempo - hoci miestami príliš hlučné a narýchlo zostrihané . TRI DNI KONDORA pre 21. storočie. Kino Považan 1999 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní thriller, ve kterém se vystudovaný výtvarník Tony Scott snaží za každou cenu vyhnout fádnosti a náznaku všední šedi! V polovině 90.let našel svůj vlastní styl, kdy už se dá hovořit o jakési psychologii jeho postav a ze Scotta se stává jeden z nejlepších tvůrců akční oddechové zábavy. Divák útržkovitě získává informace, je uchvácen skokovou transfokací a v tomto případě i precizně propracovanou myšlenkou a invencemi nabitou (a jistou) režií. Proto se není čemu divit, že Nepřítele státu lze řadit mezi nejpovedenější díla akčního thrilleru na konci 90.let a před producentem Bruckheimerem jen smeknout! Navíc Smith už není v Americe chápán jako bavič a zpěvák, ale jeho filmy už řadu let drtivě lámou žebříčky návštěvnosti!! Ať už se podílí na thrilleru, sci-fi či romantické komedii (Hitch). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Typická Scottovka. Rychlej střih, filtry, všechno letí kupředu, člověk si ani nestačí pořádně uvědomit o co komu jde a hopla, je tu finále. Nepodezírám Tonyho Scotta z nějakého poselství, jak by se z námětu možná mohlo zdát, protože všechno to sledování, všudypřítomné kamery, čidla, odposlechy apod. jen rozšiřují filter rate za vteřinu. S lepším scénářem a jiným režisérským přístupem by se mi to asi líbilo víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)
  • Režisérovi a několika tvůrcům filmu byla před natáčením mimořádně povolena prohlídka centrály NSA, aby si udělali lepší představu. Všichni zaměstnanci museli místnosti opustit a všechny monitory byly vypnuty. Do NSA a podobných institucí je zakázáno nosit osobní hračky, talismany a podobné předměty, které samovolně interaktivně nahrávají zvuk a obraz, aby náhodou nezaznamenali jakékoliv tajné informace či rozhovory. (Hawaj)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 sekundy. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama