Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

dle mého, nejzásadnější tíví show historie. chytré zápletky a záhady, sympatické a dnes už legendární ústřední duo, skvělá hudba i scénáře. díky aktům x, tu dnes máme všechny ty kriminálky, sběratele kostí, fringe, ztracené atd. p.s. úvodní znělka je kurva boží a nadpozemsky děsivá!!!

plakát

Akta X - Film (1998) 

druhý nejlepší sci-fi horor světové kinematografie (po vetřelci samozřejmě :) a skvělá pocta a úchvatný nový impulz pro nejlepší hororový seriál televizní historie. bez debat.

plakát

Alenka v říši GIFů (2021) (pořad) 

Nečekal sem že to bude tolik narativní. Příjemné překvapení v tomhle ohledu. Režie je hravá a scénář je vtipný. Humor neurazí ani dětského ani dospělého diváka. Tvůrci nezachází s dětmi u obrazovek jako s hlupáky. Hostka a host byly taky představeni zajímavě. Problém mám s herectví všech představitelů. Dva ústřední hrdinové jsou, pravděpodobně, ne až tak zkušení a proto se výkon dá omluvit, zvlášť ve formátu jako je tento. Každopádně Hádek mě vyloženě sral. Jeho projev byl rovný jako papír. Práce na tomhle pořadu očividně bral jako rutinu u které se nemusí moc snažit. Škoda.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

když tohle srovnám s prvním raimiho filmem, tak mi, bohužel, jako vítěz vyjde nová, amazing, reimaginace. jde totiž o mnohem ucelenější film než byl raimiho spidey. netlačí totiž až tolik na pilu, dokáže se odlehčít tam kde to nejvíc potřebuje, a dokáže si dělat srandu i sám ze sebe. narozdíl od zpracování z roku 2002. romantická linka funguje skvěle, a přiznejme si, emma stone je jako spider-manova láska mnohem věrohodnější než tuctová kirsten dunst (a i když jsem teplej jak radiátor v zimě, tak i mnohem hezčí). a taky hlavně tolik neječí. co se akčních scén týče, tak ty jsou na solidní úrovni, i když by samozřejmě mohli být mnohem lepší. to že tento snímek vůbec funguje je, dle mého, především zásluha marca webba, který již svoji prvotinou 500 dní se summer, dokázal, že je boží režisér. soufám proto, že se ujme i obou pokračování. P.S. Hudba je velmi povedená, chválím.

plakát

American Horror Story (2011) (seriál) 

1. série: super začátek asi nejlepšího hororového seriálu nového tisíciletí. skvělé, prostě skvělé. nejsilnější epizoda je pro mě ta halloweenská. Taissa Farmiga, Frances Conroy, Jessica Lange, Evan Peters... herecké objevy které mi přinesla první sezóna. 5/5 2. série: slabší. řada trpí přeplácaností (psychopat, blázinec, náckové, mimozemšťani.) poprvé jsem si všiml toho jak dobře a zajímavě murphy dokáže obsazovat (adam levine). plusem je také dojemné finále. 3/5. 3. série. Taissa, Jessica, Frances, Sarah, Gaby Sidibe a Kathy Bates, Skvělé obsazení, skvělý námět (čarodejnice). Pár nečekaných zvratů! Love it! 4/5. 4. série. Začátek mě nebavil ale s přibývajícími díly se vše naštěstí zlepšilo. Nováček Wes Bentley mi přišel výborný a celá scéna kdy Jessica zpívá Gods and Monster mi přišla skvostná. Obecně ty songy byly parádní. Opět musím pochválit Murphyho za obsazení. (Tolik odvážných rozhodnutí). U finále jsem plakal dojetím. Sbohem Jessico. 4/5. 5. série. Nejslabší série ale zároveň do té doby nejtemnější. Gaga je božská, Katy Bates a Denis O Hare byl GENIÁLNÍ! Přesto bylo vidět že absence Jessicy je výrazná. Gaga měla dostat více prostoru, chybí opravdu výrazná hlavní postava. Sarah Paulsen mě iritovala. Finále tradičně boží. 3/5 6. série: Za mě zatím nejlepší kus do AHS. strašidelné, nepříjemné, brutální a sadistické. Dobře zde jde sledovat vlivy které si Roanoke půjčuje (Blair Witch, Texaský masakr, Nenávist, Paranormal Activity, Evil Dead...) Kathy Bates asi nejlepší výkon za dobu účinkování. Wes Bentley mě hodně potěšil, Lady Gaga taky. Sarah boží a Angela Basset konečně hraje něco jiného než Bitch Queen, Seriál se po odchodu Jessicy konečně našel. 5/5.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Jakože jo, Snyder si půjčuje kde se dá, hlavně tedy od Jamese Camerona a jeho Vetřelců, ale i tak mi celá premisa přišla natolik svěží a postavy zábavné, že mi to vlastně nevadilo. Plus konečně někdo se zombies udělal zase něco trochu svého. A jako někoho kdo tak trochu rozumí kameře a objektivům, mě zaujalo použití očividně starších a poškozených modelů.

plakát

Atlas mraků (2012) 

nádherný snímek. po jeho shlédnutí jsem měl pocit že jsem právě viděly něco opravdu důležitého, něco, co se za takových 50 let stane kultovním. možná. wachowští a tykwer natočily snímek který není pro tuhle generaci, protože dnešní generace je tupá jako hejno lumíků řítící se ze skály. ale ono je to vlastně fuk. prostě se na to koukněte :)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Digitální svět Pandory sice CGI dokonalý, ale zároveň mi přijde nezajímavý a svojí estetikou až odpuzující. Pokračování přináší jednoduché poselství o tom, jak bychom měli chránit oceány a velryby. Neděje se tak ale nijak sofistikovaně. Díky tomu na mě druhý Avatar působil jako snímek ušitý čistě jen pro 14tileté děti. A Cameron stěžující si na superhrdinské filmy, jen aby pak sám odpálil superhrdinku (kompletně i s kápí) ovládající přírodu Pandory, mi přijde značně pokrytecké.

plakát

Až na Měsíc (2020) 

Ztratil sem matku v podobném věku, jako hlavní hrdinka a scénář velice uvědoměle ukazuje čím si poté dítě prochází. Ano má to své chyby. Druhý akt se trochu vleče, ale jako celek to přináší velmi důležitá poselství o smrti, rodině a přátelství která, i když se dospělému mohou zdá vyčpělá, je třeba dětem připomínat. Plus samozřejmě jde o vizuální, profesionálně odvedenou žranici. Za mě plná palba.