Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (169)

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Dvakrát jsem si pustil tenhle film a dvakrát jsem u něj usnul.... Looper s bouchačkou, která má takový rozptyl, že neublíží cíli vzdálenému několik metrů...?? loví svoji budoucnost, která přišla bránit svoji přítomnost. To už chce nápad jak z toho ven, a tady ho prokecali nebo prohýřili ve scénách s dědkem Willisem, kterej už je fakt tak starej, že snad vypadá hůř než Chuck Norris... Rozhodně tak v Looperovi hraje. Filmy o budoucnosti, která ovlivňuje přítomnost jsou ošemetné téma, neboť sama otázka cestování časem je ošemetná, takže se scénářem je třeba zacházet opatrně a logicky... S Looperem není třeba ztrácet čas; logiku se ani nesnaží předstírat a akci se marně snaží vytvářet. 35%

plakát

Let (2012) 

Denzel to umí jak s kniplem, tak s flaškou. Porouchá li se to první, tím druhým se to spraví (Za vydatné pomoci Johna Godmana). Když příjde uvědomění, že tím druhým se to první nejen neopraví, ale spíš rozbíjí, nastává procitnutí. A to je krásné překvapení tohoto dobře udělaného, ale nikterak překvapujícího filmu. 90% za Denzelova stínítka z letecké mapy.

plakát

Hitchcock (2012) 

Hitchcock mi celou dobu silně připomínal Churchilla, čím měl mé sympatie zajištěny. A. H. změněný k (ne)poznání a hrající A. H. se zjevnou chutí mi sedl a ačkoliv film ani nepoodhalil Hitchcockova génia a novátorství, ani neukázal nic moc z natáčení přelomového Psycha, bavil mě a až na pár zdlouhavých scén měl drajv i když byl vlastně o ničem ...:)

plakát

Highlander (1986) 

Včera jsem v noci koukal na tenhle prastarej film. Zaujal mě mustr, kterým je film točen, dýchly na mě terminátorovsko-cyborkovské postupy :) zkrátka škola osmdesátých let se nezapře. Výborný nápad, který je na dobu úctyhodně zpracován. Slabinou jsou úsměv budící souboje na meče, které si zasloužili alespoň conanovské propracování, ale svět byl tehdy jiný. 80ˇza Ramireze, Queeny a Kurgana!

plakát

Stalo se (2008) 

Nápad na výbornou. Shyamalan ukročil z obvyklých katastrofických scénářů a vlezl na neprošlapanou půdu. Jde se mu ztuha a hlavní herec mu v tom taky moc nepomáhá. Nicméně, atmosféra se mu přesto povedla, takže pěkných 75%

plakát

Anna Karenina (2012) 

Zajímavou výpravou a příjemným obsazením vyfiknutá událost filmového světa, na kterou si za pár dní ani nevzpomenu. 55% za ruskou zimu, Karenina, kulisáky a smrt na kolejích.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson a klanící se kůň Fritz přišli poopravit názor, že western musí být parodie plná mužů s kamennou tváří. Tarantino si prostě může dělat co chce, a dělá to dobře. Oprášit Dona Jonsona a exhumovat Franca Nera v rolích sice pohostinských, ale přesto zapamatováníhodných, to mu určitě zajistí nehynoucí vděk ve filmovém nebi, ať už natočí bůhví jakou slátaninu. Každou chvilku jsem čekal Clinta Eastwooda, ale ani ráj nemůže být dokonalý, i když hip hop ve westernu ten rank hodně zvedá. Z druhé strany, některé plytké a nudné rozhovory, a klišé western záběry moji pozornost rozptylovaly natolik, že jsem chvilkama přemýšlel o úplně jiných věcech než Djangova pomsta na otrokářských psech. Ale i to je western, doba obřích plivanců a pachu střelného prachu. Jdu si dát whisky a pustit si http://www.youtube.com/watch?v=87kyKHv6qHA Hell! 89%

plakát

Divoši (2012) 

Překvapení. Očekával jsem porci moralistického patosu, jak už jsem u Stonea zvyklý a ejhle, dobré akční drama s dobrou dávkou humoru. Del Toro si svoji roli evidentně užívá a je radost ho při tom sledovat. Oproti Salmě se na roli padoucha skutečně hodí. Salma je velká slabota celého filmu, kdyby byla vůdce mexického kartelu s takovou, jakou předvedla ve filmu, mohli by tak maximálně pašovat trabanty do Argentiny, a ještě by u toho padla spousta jejich lidí do basy nebo do hrobu. 80%

plakát

Pěsti ze železa (2012) 

Skvěle natočené "céčko" u kterého jsem se 96 minut chlámal. RZA je chlapík, který se toho nebojí, kung fu pojí s komixem a westernem za zvuků hip hopu. A to vše s takovým nadhledem, že to snad nikoho nemůže urazit. 80% za klan Hlodavců :)))

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jsem rád, že mi Jackson umožnil vrátit se do Středozemě a tři hodiny v ní pobýt v tak honosné společnosti. V Pánu prstenů mě pěkně sralo, jak si z Gimliho dělali nejapnou srandu, ale Hobit mi poskytl výbornou satisfakci; lepší bandu skvělých trpasličích rabijátů jsem si nemohl přát! Komu vadí délka filmu, nebyl nikdy na výpravě! 100% za Dvalina!