Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 328)

plakát

Kraj (2010) 

Je to železniční stalinistické Road movie? Já nevím. Ve filmu je kladeno příliš mnoho otázek a málo odpovědí. Kameraman, kostymér i režisér museli bejt borci. Nikdy jsem ještě neviděl film z tohoto prostředí a v těchto souvislostech. Takže poměrně Rusům tleskám.

plakát

Jolki (2010) 

Rusáci se shlédli ve tvorbě Wenderse, ale nejen jeho. U Wenderse tyto povídkové věci mají humor i tragičnost, toto jsem vydržel do 12 minuty a zjistil jsem, že je to blbost.

plakát

Pelle Dobyvatel (1987) 

Už dlouho jsem neviděl něco tak dobře natočeného, depresivního a bezútěšného. Max skutečně v roli starce, negramotného a zbabělého, září. Film je velmi dlouhý, ale velice kvalitní. Při sledování vás napadají témata jako povinné vzdělání, sociální zabezpečení, právní stát, vymahatelnost alimentů(to si nedělám prdel, šlo o přežití)...tedy výdobytky dnešní civilizované společnosti, která v honbě za penězi tyto skvělé věci opouští. Bylo to úžasné, ale dobře vám z toho nebude.

plakát

Muž, který miloval Kočičí tanec (1973) 

Na rozdíl od westernové pitomosti Vzácné plemeno, je toto skutečně Western. Burt Reynolds celý film musí dávat do latě partu nezvladatelných gangsterů, chovat se slušně k dámě ( Sarah Miles) a být stále ve střehu. Odpráskne spoustu lidí a vzpomíná na Kočičí tanec. Není to tanec, je to jeho nebožka indiánská žena, s kterou má děti. Mělo to hlavu a patu, bylo to napínavé a drsně romantické.

plakát

Záchrana vzácného plemene (1966) 

Velmi hloupá westernová komedie, jak dvě dámy z Anglie sice doprovází bejka bez rohů, však prodaly ho. Rádobyvtipnými scénami se to tam jen hemží, vydržel jsem neuvěřitelných 40 min.

plakát

Přestřelka (1971) 

Kdyby Johnson lépe zvládal režii, byl by to nezávislý psychowestern. Takto to bylo pouze o dvou mužích s pistolemi, kteří nemaj prachy. Závěr není alternativní, závěr je zmatený a pitomý.

plakát

Volavka (2002) 

Sledoval jsem to z ostražitostí a prstem na tlačítku STOP. Jak vyskočej a žačnou karatit, vypínám. Nekaratili, zato hojně zabíjeli. Příběh agentů mafie u policie a policisty u mafie. Kamera na jedničku. Závěr je poměrně překvapivý k happy endu daleko. Je to tak 3,5 ale šlo to.

plakát

Face of a Fugitive (1959) 

Byl jsem zprvu rozladěn slovenským dabingem a těžko se to sledovalo. Nicméně hezký psychowestern, kde hrdina vždy lavíruje na hranici náhod a svého odhadu psychiky nepřátel. Přestřelky jsou zajímavé a odehrávající se v netradičním prostředí. Milostný románek s vdovou a rozpačitý závěr z toho dělá poměrně slušný film na páteční odpoledne. Zaujaly mě i reálie z prostředí financí. Šaty pro chudou ženu 4USD, oblek pro štramáka 50USD, kůň od 20 do 55USD , krabička nábojů 1,5 USD. Slušné to bylo.

plakát

Rasputin (2011) (TV film) 

Viděl jsem 2 dokumenty o Rasputinovi a připadly mi neskutečně vzrušující. Vyjma 1. scénu vraždy carské rodiny je fillm hodně nudný. Neustále se opakující důvěra a nedůvěra v Rasputina a neustále se opakující scény světce a kurevníka. Film vůbec nedává odpověď na otázku: Kdo to byl Rasputin.

plakát

Svůdná touha (1998) odpad!

Debilní film, debilně natočený s nesympatickými herci a nesmírně debilním dabingem. Prostě nesledovatelná, čas ubírající píčovina, za 8 minut jsem to měl skouknuté i s titulky. Ještě, že existuje tlačítko NEXT.