Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Maléna

Maléna (2000)

Už to tady někdo vyjádřil, SKVOSTNÉ! Tlachat, co bylo na tomto díle nejlepší je zbytečné, navíc Tornatore není žádný trouba, neměl ale to štěstí jako Federico Fellini, jeho učitel na vysoké, aby se stal legendou. Hloupý film ale nikdy nenatočil.

Život je zázrak

Život je zázrak (2004)

Před 17. lety se mi to moc líbilo. Jenže jsem už starý a nemocný a prostě jsem změnil názor. Válka V Jugoslávii byla strašná a i já tam působil něco jako válečný zpravodaj hluboko za linií fronty. Písničky jsou pěkné, Kusturica si nemusí dělat starost s hudbou, má na to kapelu, skoro všechna alba mám. Nesedí mi tam ty komediální prvky, padání z jeviště, trapná žena hlavního hrdiny a zcela zbytečná oslice, co pláče. Vůbec bych toto vážné téma nehnal do komedie, někdy až trapné a nevtipné. Ani jsem se na to nedodíval. Už mě to prostě nebaví.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Geniální Kubrickovo dílo nesoucí poselství: Budeš-li pořádná svině tak na to dojedeš a možná i mezi svejma. Nebo v týhle ujetý společnosti ve výsledku taky ne. Těžko říct co se na tomto filmu víc povedlo. Hudba, kamera, výkon MCdowella? Vyzdvihnul bych několik scén -bočáků, které mě nejvíc dostali. Nástup do vězení, buzeranti ve vězeňském kostele, brilantní monolog kurátora v Alexově bytěa potom ve vyšetřovačce, bitka v opuštěným kasínu, vražda majitelky farmy...Škoda, že ten Stanley je už v penále a nic nenatočí. Mě se od něj líbilo snad úplně všechno.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

To je síla! Kamera Miloty tu předvádí čarodějný rej. Prej se u toho Holanďani smáli. No já se tedy nesmál. My češi s tím zkušenost máme, lhostejno jestli rakouskou, fašistickou nebo komunistickou. Rudolf by za to měl dostat Nobelovu cenu....minimálně. RH tam vlastně pořád mluví. Je to vlastně monolog zrůdnosti lidstva. Obávám se, že takový film byl první a poslední. Tedy díky Miloto, Herzi, Hrušínský a Chramostová!

Cikáni jdou do nebe

Cikáni jdou do nebe (1975)

Tento ruský film nemá jedinou chybu. Je to romance z doby, kdy ještě cigoši uměli zpívat, měli tradice, kradli maximálně koně a nevybydlovali Chánov. Pověst měli u počestných občanů na hovno stejně jako dnes. Kamera je skvělá, stavba jednoduchého děje je propracovaná, hudba vždy začne a skončí tam kde je třeba. Závěr není debilní jak tady kdosi poznamenal, závěr je cikánský, z našeho pohledu tedy debilní. Je asi reálný. Zobar miluje a je ponižován. Není na to zvyklý. Je ponižován svoji láskou tak, že to po cikánsku nezvládne a tu krásnou nafoukanou černou perlu probodne. Následně jej probodne její otec. Jak jinak! Tak to u téhle rasy chodí. Absence práva, absence zodpovědnoisti, absence přemýšlení, co bude PO. Nejlepší komentář zde poskytuje Sportovec. Jen se divím, že brežněvovské politbyro dalo zelenou. Tolikrát tam zní slovo Svoboda...nepatřičné v r. 1975!

Fialkový parfém

Fialkový parfém (2001)

Asi to nejlepší z mexické kinematografie. Ty holky jsou tak uvěřitelné, že lépe to nelze natočit. Hudba nemá chyb. Všichni ten příběh znáte ale neodpustím si připomenout 2 scény. Yesica je znásilněná , bratr ji prodal za nové tenisky. Píše trest ve škole " Musím každých 28 dní očekávat menstruaci". Yesica zabije svou nejlepší kamarádku a přesto se schovává v její posteli, aby naposled před zatčením cítila lásku její matky na svém těle. To je tak geniální, že ze všech 7500 filmů, keteré jsem za svůj dlouhý život viděl-nemá to asi obdoby. Ještě, že s tím námětem nepospíchala paní Sistach pár kilometrů severněji, tam by to ti hamburgerový idioti tak dokurvili, že by z toho byl akčák!