Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Godzilla (2014) 

Za mne 100%. Líbila se mi už první americká Godzilla ale je fakt,že tato daleko více ctí japonskou předlohu.Přesto že výsledek je dopředu jasný,seděl jsem v kině přikován do sedadla a žral každé filmové okénko. Oproti Pacifik rim,který mne nudil,byt se jedná o stejný žánr.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Klasický Scorsese,tohle on prostě umí. DiCaprio patrně doprovodí Blanchetovou při přebíraní Oscara.Těžko by si ho zasloužíl někdo jiný,je to nekonečný uragán,který na nás chrlí z plátna.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Skvělý film,vynikající herci,réžie .střih ,který tančí s neuvěřitlně kvalitními písněmi a filmovou hudbou.Toto souznění dává filmu atmošku jakou umí dodat Tarantino nebo Ondříček. Hned jsem si v Bontonu koupil soundtrack a udržel si tak atmosféru filmu po" Cestě domů" .Režiserka film zajímavě obsadila.Všichni hráli výborně,ale moc mě překvapil Prachař a Viktor Preiss. Toho bych chtěl vidět ve větší roli. A vážení déjte si pozor na přání :-)

plakát

Gravitace (2013) 

Můj tip na Oscara za nejlepší film,réžii,specialní efekty možná i kamera a další. Sandra Bullock by si zasloužila taky,táhne celý film,ale Blanchet v Jasmíniných slzách je nepřekonatelná.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Ale jděte,kdyby to netočil DelToro všichni to odsoudi za sračku.Nechápu,že někdo zaplatí tolik milionu na takovou blbost. I japonské Godzily nebo Gappa mají lepší atmosféru a alespon nějakou logiku.Pojdme nejdříve Kaiju zboxujeme a když nám poškodí drahého robota tak teprv použijme plazmové dělo nebo se spolu odpalme jaderným reaktorem. I Power Rangers bojovali chytřeji a to jsem myslel,že je nikdo nepřekoná.No možná jsem však DelTora nepochopil.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Nejnapínavější film jaký jsem kdy viděl. Pro mne obrovské překvapení,už jsem nedoufal,že zažiju v kině pocity jako v 90 letech. Dnes už jde natočit všechno ,ale toto je znovu Biják.Situace se scénu od scény neustále zhoršuje až jsem měl ztažený žaludek.Vlastně ho mám ještě i ted když to píšu,cca 2h po titulcích. Dokonce jsem měl nutkání zaparkovat přímo u schodiště do domu :-) Naposledy se mi to stalo v 17ti ,když jsem se vracel po videoprojekci Vetřelců domů, výtah přijížděl příliš pomalu:-) Za mne jednoznačných 100%.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

CIA není tak mocná jak se zdá.Za úspěchem nakonec jako vždy stála zarputilost,neústupnost,píle,obětování,vytrvalost. O tom je tento film.K cily vedou vždy překážky.

plakát

Argo (2012) 

Na tento film jsem šel až na 21:20 a už v předsálí mě bralo spaní,dokonce jsem to chtěl vzdát a jít domů do postele.Jenže je to tak mistrovsky natočeno,že jsem téměř nedýchal a únava opadla během prvních scén.Mimochodem Affleck je velmi dobrý herec ,je to vidět i v tomto snímku ,skvělý byl Alan Arkin,ale nejlepší jsou opravdoví hrdinové tohoto příběhu o nichž jsme se díky Hollyvoodu dozvěděli.At žije komerce:-)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tento film není jen pocta westernovému žánru ale hlavně odsouzením zvěrstvech ,kterých se američani dopustili na otrocích.Nechápu,že Jackson nemá nominaci na Oscara,ten chlap je prostě chameleon.Monthy Pythonovská scéna s kuklux klanem ,jejichž vůdcem je idol 80tych let Don Jonson (mimochodem taky skvělý) ,dokazuje naprostou výjmečnost Tarantinovou.Patrně bude jednou vyhlášen nejlepším filmařem všech dob,géniem je bezpochyb.Zajímalo by mě,jestli si ten zub vymyslel,nebo to někde viděl.