Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Divočina (2014) 

Na první shlédnutí se mi příběh vryl někam hluboko do srdce. Z části v něm vidím samu sebe a v závěru jsem měla chuť jít se zabalit a okamžitě vyrazit.

plakát

Švadlena (2015) 

Od tohoto snímku jsem vlastně nečekala vůbec nic, maximálně to že mě bude nudit tak, že ho v polovině vypnu. No a nestačila jsem zírat. Film mě téměř okamžitě vtáhnul do děje a já napjatě čekala co bude dál. Tenhle skvělý mix žánrů se mi zkrátka dostal pod kůži a řadím ho mezi své oblíbené.

plakát

Ghostland (2018) 

Nějaký ten pátek jsem čekala na horor, který se bude něčím lišit od nespočtu snímků, které jedou podle podobného konceptu. A Ghostland mi mé očekávání splnil snad ještě nad očekávání. Pokud by se alespoň jednou ročně povedl film který by mě takto dostal tak by to byla vážně paráda.

plakát

Here Alone (2016) 

Příběh není ničím vybočující - jde o život ženy ve světě zamořeném epidemií. Co mě ale dostalo je pojetí filmu, kde přítomnost prolínají retrospektivní části. Oceňuji také zápletku na závěr, kde člověk neví do poslední chvíle, jak vše vlastně skončí. Jen škoda otevřeného konce, kde je pouze na naší fantazii, jak to všechno dopadne.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Od posledního Loganovského filmu jsem mnohé nečekala - lidé okolo mě z něj moc nadšení nebyli, a ani recenze za moc nestály. Já ale z kina odcházela naprosto spokojená, snad až kromě naprostého závěru, kde bych čekala spíše otevřený konec (například v tom, že by se hromada kamenů pohnula). Jinak děj svižně ubíhal a ani na moment mi nedovolil se nudit, což se mi občas u akčněji laděných filmů stává. Uvítala jsem i odlehčení filmu ve formě malé Laury a skupiny jejích přátel.

plakát

Zmizelá (2014) 

Po přečtení knihy jsem se trochu bála shlédnout film, ale když jsem se k němu dokopala, tak mě velmi mile překvapil. Díky snímku jsem si uvedomila, jak křehká je hranice mezi pravdou a výmysly, a jak těžké je obhájit pravdu, pro kterou na rozdíl od lháře nemám žádný důkaz. Amy i její manžel Nick jsou díky hereckým výkonům Rosamund Pike a Benu Affleckovi ztvárněni přesně tak, jak bych dle knižní předlohy čekala. Za mě snad jen škoda, že film netrval déle a nevešlo se do něj více.

plakát

Kytice (2000) 

Dle mého názoru vzal F. A. Brabec režii filmu za správný konec. Jednotlivé balady jsou umělecky zfilmovány, každá je jinak barevně laděná, podbarvena hodící se hudbou. Mezi hereckými výkony bych ráda vypíchla Lindu Rybovou, Aňu Geislerovou a Kláru Oltovou. Filmu dávám plné hodnocení, i když je pravda, že musím u své nejoblíbenější Svatební košile vytkout to, že vznášející se Karel Roden na mne působil spíš komicky..

plakát

Vesnice (2004) 

Jeden z mých nejoblíbenějších Shyamalanových filmů. Zoufalost a rozhořčení dohnalo zakladatele Vesnice až do Covingtonského lesa, kde začali žít nový život podle nových a striktních pravidel. Bohužel, idylka musí jednou skončit a přežití celé Vesnice leží na nevidomé Ivy, kterou vede vpřed láska. Jako velmi podařené hodnotím kostýmy, kameru i hudbu.

plakát

Bílý oleandr (2002) 

Drama ze života mladé dívky Astrid, která se musí protloukat strastiplnou cestou mezi děcákem a pěstouny, jelikož její matka Ingrid sedí ve vězení za vraždu svého přítele. Všechno se ještě zhoršuje díky manipulativní povaze umělkyně Ingrid, která i dle svých slov ubližuje spoluvězenkyním víc než ony jí. Film mě natolik vtáhnul do děje, že se z něj postupem času stal jeden z mých nejoblíbenějších snímků. Nyní jsem si konečně pořídila i knižní předlohu a těším se, až budu moci oba výtvory porovnat.