Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (13)

plakát

Můj vysvlečenej deník (2012) 

Knížka byla skvělá, tohle je divné, hop sem a hop tam. Nebýt jako vždy perfektního výkonu a hlavně kouzla Veroniky Kubařové, ani bych se nedodívala do konce.

plakát

Tři bratři (2014) 

Pro děti vtipné a poutavé, pro dospělé hrůza a děs. Asi tak.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Začátek mě jako spoustu jiných vyloženě nudil, stejně tak scéna s Glumem. Beru, že to tam koncepčně patřilo, ale Jackson nemusel "za sedmero horami" brát tak doslovně. Spíš mi ale vadilo - a napíšu to polopatě - jak trpaslíky pořád někdo zachraňoval. První díl, děj se teprve rozjíždí a oni pořád prchají, málem se nechají sežrat Zlobry, 2x jim musí pomoci čarodějné síly.. To abychom viděli, jak jsou neschopní nebo šlo o to poukázat, že vlastně nejde o tuto konkrétní skupinku trpaslíků, ale pouze a jen o zastavení zla, které se šíří? Mě nějak nebaví jim fandit, když jen čekám, kam zase omylem spadnou. Nemluvě o očividné "přestřelenosti" scén. Na jedné straně se prosekávají davy nepřátel a nikomu se nic nestane a na druhé straně Thorina po pár sekundách téměř zabije Azog. To mi přišlo strašně nefér vůči Thorinovi, měli mu dopřát spravedlivý souboj. A proč tam vlastně byli ti kamenní obři? Abychom poznali další legendu nebo Jackson potřeboval natáhnout děj? EDIT: Je nutné uvědomit si dvě věci: 1. není to Pán prstenů ani to nemá být Pán prstenů 2. je to jen pohádka a to je účel! Pokud si toto uvědomíme, nezbývá než se kochat vtípky a komičností situací, obdivovat grafiku a nádherné scenerie.. Nádherná pohádka, jen co je pravda. Doporučuji shlédnout prodlouženou verzi, v té toto vše ještě víc vynikne! A divák poté zjistí, že i nějaká ta (obdivovateli Pána prstenů) tolik postrádaná hloubka tam je. :-)

plakát

Šejdrem (2008) (TV film) 

Až na dřeň.

plakát

Snídaňový klub (1985) 

Nebýt Judda Nelsona, buď bych film po prvních deseti minutách vypnula nebo usnula nudou. Takhle jsem se dobře bavila a i když mě nepřiměl vyloženě k zamyšlení, hodně často jsem si v duchu říkala, že ano, přesně takhle to je, všichni teenageři jsou stejní a přitom tak odlišní, mají svoje problémy, kterým se "dospělí" smějí a přitom si vůbec neuvědomují, jak hloupé to od nich je. Neuvědomují si, že právě tenhle věk formuje člověka často na celý život a když to zkazí a jejich děti si jich přestanou vážit, věřit jim, možná to už nikdy nepůjde napravit.

plakát

Jediná správná věc (1998) 

Rozvleklý, ale silný příběh. Sice nemohu říci, že bych napjatě čekala, jak to dopadne, ale na druhou stranu mě to vtáhlo, bavilo mě se dívat. A Renée Zellweger byla skvělá.

plakát

Něco jako láska (2005) 

Průměrná komedie, ale se skvělým obsazením - na Ashtona Kutchera i Amandu Peet se dívá opravdu dobře a oba podali velice dobrý výkon. A ten konec za to rozhodně stál. :-))

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Ač jsem se těšila, samotné zpracování filmu mě dost zklamalo. Kraket jen kus skály (a to i před zkameněním), tlamou připomínal legendárního Vetřelce, děsivý mi nijak nepřišel, snad jen veliký. Jediné příšery, co se mi líbily a zaujaly mě, byli štíři - jen škoda, že se potom nechali tak snadno ochočit. Ale i tak grafické zpracování dejme tomu ok. Problémem byl pro mě spíše Sam Worthington, jímž ztvárněný Perseus mi přes veškerou snahu do filmu od začátku neseděl. Z posilovny namakaný metrosexuál na rybářské bárce, jehož zachmuřenou nemluvnost máme pokládat za inteligenci. Nevím, no. A pak ten černý Pegas.. Celkově bych řekla tak střed - film mě nijak nezaujal, ale také jsem se u něj nenudila.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Na začátku jsem váhala, jestli to nemám vypnout, protože bezduché komedie, kde jde jen o počet zastřelených a rádobyvtipné puberťácké dialogy, opravdu nemám ráda, ale pak mě to načisto dostalo a do konce filmu nebyla snad jediná minuta, ve které bych nevyprskla smíchy. "Nikdo se ani nehne, jinak zabiju sebe, a pak ji!" - Co věta, to perla. :-D Herecké výkony komentovat nebudu, snad jen řeknu, že teprve hvězdné obsazení Tom Cruise a Cameron Diaz dodalo komedii tu pravou šťávu. Bez nich těžko říct, jestli bych mu vůbec dala šanci.