Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Je to "fu*ing insane", ale bavilo mě to. Na páteční večer jako oddychovka pro zasmání po celém týdnu naprosto ideální. Ano, je to místy oplzlé a praštěné. Utahuje si to z filmů fantasy žánru a bere si na mušku některá společenská témata, a to poněkud svérázným způsobem. Ale je to vtipné, pokud máte otrlou povahu nebo pokud se umíte takovým vtipům zasmát. Jak říkám, je to zkrátka oddychovka. Film, u kterého se chcete pobavit a nehledat logické nesmysly.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Na další počin Woodyho Allena jsem byla nesmírně zvědavá a měla jsem od něho určitě vysoká očekávání. Po zhlédnutí Půlnoci v Paříži můžu říct, že mne rozhodně nezklamal. Obávala jsem se, že film bude poněkud sklouzávat do žánru romantických komedií, jejichž příznivcem zrovna nejsem. Naštěstí v tomhle filmu hraje vedle romantiky stejně důležitou roli také komediální stránka věci a celkově nevšední pohled na život a na svět. Zkrátka mne Půlnoc nenudila, byla zábavná a měla dokonce i myšlenku. Závěrečné rozuzlení příběhu přidává filmu na jeho lidskosti. Milé, vtipné, elegantní.

plakát

Správci osudu (2011) 

Jednoduché a přitom nápadité. Relativně nekomplikovaný příběh s tradičně dobrým hereckým výkonem M. Damona. I když mám pocit, že by z námětu šlo získat více, pořád je tenhle film "a serious deviation from the plan".

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Překvapivě dobrá komedie s ne příliš složitou zápletkou, nenáročným humorem a hvězdným obsazením. Mohlo by to sice být vtipnější a Charlie Day méně otravný, ale takhle to bylo alespoň víc nenucené. Některé scény jsou vyloženě povedené. Divákovi je naservírovaná taková porce zábavy, jakou by běžně čekal od partičky kamarádů třicátníků, kteří vymyslí řešení svého problému v baru. Film spěje k předvídatelnému závěru, ale pokud se na něj divák půjde dívat bez předsudků a velkého očekávání, jako komedie ho určitě uspokojí.

plakát

Warrior (2011) 

Asi jsem od toho filmu očekávala víc a má očekávání nebyla zcela naplněna. Film mě sice úplně nezklamal, ale čekala jsem větší emoční napětí ústřední dvojice. Spíš jsem měla bohužel dojem, že jsou oba dva ukřivdění a příliš hrdí na to, aby se smířili, ale to na celovečerní film úplně nestačí, to vídám kolem sebe v životě každou chvíli... Čtyři hvězdičky ale nechávám, především za dobré herecké výkony a také za některá sociální témata (USA je opravdu úžasná "svobodná" země), která se film snaží postihnout. Koneckonců jsem se u filmu nenudila.

plakát

50/50 (2011) 

Nakonec se z toho vyklubal příjemný film s nádechem komedie, což je u tak vážného tématu celkem obdivuhodný výkon scénáristy. Postavy jsou sice poněkud jasně stanovené na ty dobré a špatné, že si nakonec oblíbíte i tu, kterou ztvárnil Seth Rogen, ale to nic nemění na faktu, že každá z hlavních postav má ten správný lidský přístup. Celkově to je (podle mě) povedená sonda nejen do duše člověka bojujícího s rakovinou a smiřujícího se s všemi možnými alternativami, ale také do myšlení, pocitů a emocí jeho blízkých.

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Nevím přesně, co si o tomhle filmu myslet, resp. jaký je jeho námět. Ať už MBW existuje nebo ne, je tenhle film svým dokumentárním přístupem nenucenou sondou do světa street artu. A mně, jako člověku, který o těchto věcech nic neví, se líbil. I když si nepůjdu koupit sprej a nepůjdu se vyjádřit na něčí zeď, je film inspirativním dílkem, které na mne zapůsobilo.

plakát

Černá labuť (2010) 

Nevím proč, ale já jsem se víceméně nudila, především uprostřed filmu a před závěrečným tancem. Čtyři hvězdičky filmu samozřejmě přísluší za strhující herecké výkony, Natalii i ostatní nemůžu než obdivovat. Ale nemůžu si pomoct, snad bych radši brala prvoplánový příběh vyprávějící o konkurenčním boji, než změť psycho paranoidních scén, které se mnohdy tváří chytřeji, než jaké ve skutečnosti jsou. Ve výsledku vlastně ani nedokážu říct, že bych pochopila, co tím vším chtěl Aronofsky říct. I když ani to by mě nepřekvapilo. Vadilo mi ale, že jsem vlastně nikdy nevěděla, co je realita a co není, takže co když ten balet ani neodtancovala? A nebo odtancovala s blánama místo prstů a s dírou v břiše? Bylo tam toho zkrátka moc. Jinak film nešetří mrazivými okamžiky, občas mi u toho bylo víc špatně než u sledování lékařských seriálů, a to si právě nejsem úplně jistá, že byl účel...

plakát

Fighter (2010) 

Teda... Já bych tam Ch. Baleho snad ani nepoznala. Strhující výkony, příběh s jedním cílem, kde nic není černobílé a chytí za srdce. Napjatě jsem sledovala všechny zápasy, a to nejsem fanda boxerského ringu. Byla jsem překvapena chytlavostí a do jisté míry i ohromena. Kvalitní podívaná.

plakát

Frozen (2010) 

Na Frozen jsem se dívala ze zvědavosti. Jsou tady k němu rozporuplné komentáře, z nichž některé zapomínají na holý fakt, že se nejedná o lyžařské středisko v Alpách. Na mě to působilo jako celkem solidní nervák, kdy mi v některých scénách rozhodně běhal mráz po zádech. Když tedy pominu pár logických vad, bohužel psychologie jednotlivých postav nebyla nic moc. Emma klasická hysterka, proběhlo pár obviňování a omlouvání... ale dialogy trošku slabší. Přecijen už to neměli být středoškoláci, ale studenti vysoké školy. Celkový dojem je pak poněkud utahaný, radši bych je nechala viset na lanovce kratší dobu a dala bych jim větší prostor pro herecký výkon a rozvinutí postav předtím.